Dobro veče
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Dobro veče
Stefane, vidi ovog, otresao te ko slinu jednim potezom realno:

A vidi tablicu,zivot ga nije mazio ali skorpija se ne da

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja ti lepo kazem, biraj oces Autobote ili Deseptikone na haubu 

Prvo kopca

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A ako veruje u Alaha onda Ramazan ne pomaže?dona napisao:Mislim da ljudi davajuci primat hrani zanemaruju poentu i svrhu posta. Mislim da vecina naroda u Srbiji post shvata olako, a mnogi poste zbog mode... Svrha posta nije samo jedna, moze se iskazati sa nekoliko reci ali pozitivnih strana posta je mnogo. Ako covek veruje u Boga, samo tada moze da posti.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Jel si ozbiljan ili troluješ? 

- Ji 4Tze
Što, zar Ramazan nije vreme muslimanskog posta?
Poslednja rečenica citata mi je baš zapala za oko pošto pamtim vreme kad nije moralo ni da se posti ni krsti a ni vernik jedne ili druge vere da bi bio umeren, pristojan, kulturan.
Kako smo počeli naveliko da se krstimo i postimo tako smo postali neumereni, nepristojniji i nekulturni, besni i stalno podeljeni na one što misle da nešto rade kako treba i one što rade sve jer tako treba.
Poslednja rečenica citata mi je baš zapala za oko pošto pamtim vreme kad nije moralo ni da se posti ni krsti a ni vernik jedne ili druge vere da bi bio umeren, pristojan, kulturan.
Kako smo počeli naveliko da se krstimo i postimo tako smo postali neumereni, nepristojniji i nekulturni, besni i stalno podeljeni na one što misle da nešto rade kako treba i one što rade sve jer tako treba.
- Grujic
- Moderator
Potpuno mašiš poentu posta (ne verskog nego njene poruke na forumu).
Druge vere imaju druge običaje i to ništa nije negirano, samo nije osvrt bio na tome.
To da se sada više krsti i posti upravo govori u prilog pomodarstvu a ne suštini toga, što je onda i rekla, tako da objašnjavaš ono što je već rečeno.
Druge vere imaju druge običaje i to ništa nije negirano, samo nije osvrt bio na tome.
To da se sada više krsti i posti upravo govori u prilog pomodarstvu a ne suštini toga, što je onda i rekla, tako da objašnjavaš ono što je već rečeno.
- Ji 4Tze
Poruka je diskriminišuća. Zašto neko mora da veruje u "Boga" da bi postio?
Zašto neko mora da bude vernik da bi bio umeren?
Druge vere imaju druge ali slične običaje...
- Grujic
- Moderator
Pa zato što nema svrhe sprovoditi verski običaj ako nisi vernik, to je sasvim logično.
Može u suštini svako da radi šta hoće, al se zna šta je pravo i ispravno kako bi trebalom a šta instant verzija.
Niko nije rekao da moraš biti vernik da bi bio umeren, kako si to zaključio?
Opet, kakve veze imaju druge vere? Post i Bog u ovom kontekstu su se odnosili samo na Pravoslavlje, druge vere si samo ti spominjao.
Drugi/slični običaji iz drugih vera nisu ni na koji način negirani, pominjanje Ramazana je čisto trolovanje koje ne znam zašto si otpočeo, kao da je bilo negativnih reči o drugim verama pa si sad uzeo da braniš...
Može u suštini svako da radi šta hoće, al se zna šta je pravo i ispravno kako bi trebalom a šta instant verzija.
Niko nije rekao da moraš biti vernik da bi bio umeren, kako si to zaključio?
Opet, kakve veze imaju druge vere? Post i Bog u ovom kontekstu su se odnosili samo na Pravoslavlje, druge vere si samo ti spominjao.
Drugi/slični običaji iz drugih vera nisu ni na koji način negirani, pominjanje Ramazana je čisto trolovanje koje ne znam zašto si otpočeo, kao da je bilo negativnih reči o drugim verama pa si sad uzeo da braniš...
Veceras se vracam iz perionice, penjem se na BK i ispred mene izlazi iz sporedne Astra H sa ugasenim svetlima.
Taman sto smo usli u deo gde se put suzio u jednu (i po) traku, lik nabada kocnicu i staje. Ja kao
, al cutim i cekam. Iza mene ortak i komsija polako pocinju da pizde, svi sviraju, blicaju.
Izlazimo svi iz kola i dolazimo do vozacevog prozora, a lik ubijen od alkohola ili droge, ne zna gde se nalazi i ne zna kako da upali auto.
Komsija imao najveca 00, i najstariji auto, prodje ispred njega preko trave i zagradi ga da ne moze da pobegne, a ja pozvao policiju.
Patrola je stigla za par minuta, nas poslali kucama, a oni rekli da ostaju da cekaju saobracajce, da mogu da mu daju da duva, a posle ga vode u stanicu na treznjenje. Ukoliko se desi da nije pio (ili nije mnogo), testirace ga na droZu.
Decko je bio toliko prepariran da nije mogao pandurima da da dokumenta niti da izadje iz auta.
Nekako mi zao sto nije poceo da se svadja sa pandurima pa da popije po pi*Ci.
Taman sto smo usli u deo gde se put suzio u jednu (i po) traku, lik nabada kocnicu i staje. Ja kao

Izlazimo svi iz kola i dolazimo do vozacevog prozora, a lik ubijen od alkohola ili droge, ne zna gde se nalazi i ne zna kako da upali auto.
Komsija imao najveca 00, i najstariji auto, prodje ispred njega preko trave i zagradi ga da ne moze da pobegne, a ja pozvao policiju.
Patrola je stigla za par minuta, nas poslali kucama, a oni rekli da ostaju da cekaju saobracajce, da mogu da mu daju da duva, a posle ga vode u stanicu na treznjenje. Ukoliko se desi da nije pio (ili nije mnogo), testirace ga na droZu.
Decko je bio toliko prepariran da nije mogao pandurima da da dokumenta niti da izadje iz auta.
Nekako mi zao sto nije poceo da se svadja sa pandurima pa da popije po pi*Ci.
- Ji 4Tze
Pa nije logično i ima svrhe provoditi neki običaj jer ima pozitivne efekte na organizam bio vernik ili ne, ako već ne vodiš računa cele godine a ziviš u sredini u kojoj se većina vodi kao vernici. Zato kažem da je bezveze ograničiti običaj verom i da nije džabe zastupljen i u drugim verama.
Bog je jedan,imas samo razlicite proroke i njihove nacine zivota.Ji 4Tze napisao:Poruka je diskriminišuća. Zašto neko mora da veruje u "Boga" da bi postio?
Slazem se sa Donom,post je da se covek odrekne i ocisti od svega loseg i da bude bolji.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Indijci se ne bi slozili sa tobom