Dobro veče
Re: Dobro veče
Indijci ili Indusi ? 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Moja pretpostavka je da je OP ovde mislila na Boga kao na vrhovno biće, bilo to pravoslavlje, neka druga hrišćanska veroispovest, Islam itd. pošto pretpostavljam da skoro svaka veća religija zagovara odricanje nečega u ovom ili onom obliku. Uostalom, skoro svi današnji religiozni običaji vuku neke korene iz paganskih i/ili politeističkih vremena, tako da traženje neke bitne razlike i nema mnogo svrhe. Manje više sve religije su imale (i imaju) za svrhu da ljudi budu ili postanu 'dobri' ili makar 'bolji', a odricanje bi trebalo da bude jedan od puteva ka tome.Ji 4Tze napisao:A ako veruje u Alaha onda Ramazan ne pomaže?dona napisao:Mislim da ljudi davajuci primat hrani zanemaruju poentu i svrhu posta. Mislim da vecina naroda u Srbiji post shvata olako, a mnogi poste zbog mode... Svrha posta nije samo jedna, moze se iskazati sa nekoliko reci ali pozitivnih strana posta je mnogo. Ako covek veruje u Boga, samo tada moze da posti.
Naravno, kako to sa ljudima i inače biva, u realnosti to i nije baš tako, ali to je već neka druga tema.
Milos napisao:Indijci ili Indusi ?

Citam sta ste pisali, i drugi su vec odgovorili za mene.
Mislim da nisam napisala nista diskriminisuce. Posla sam od pravoslavlja.
Post nije samo odricanje od hrane, ako neko hoce da procisti organizam, tako sto ce jesti posnu hranu, ne treba da govori da posti, jer to nije post. Ta persona jednostavno koriguje ishranu, nista vise. U postu je bitnije svakodnevno se moliti i ciniti dobro, a hrana je tu najmanje bitna. I da bi neko postio mora verovati u Boga, u suprotnom kome se moli?
Takodje nigde nisam rekla da neko mora biti vernik da bi bio umeren.
Zurim na posao, sumnjam da cu ispratiti diskusiju do kraja, ako neko zeli dalje da diskutuje o tome neka mi pusti pp.
Mislim da nisam napisala nista diskriminisuce. Posla sam od pravoslavlja.
Post nije samo odricanje od hrane, ako neko hoce da procisti organizam, tako sto ce jesti posnu hranu, ne treba da govori da posti, jer to nije post. Ta persona jednostavno koriguje ishranu, nista vise. U postu je bitnije svakodnevno se moliti i ciniti dobro, a hrana je tu najmanje bitna. I da bi neko postio mora verovati u Boga, u suprotnom kome se moli?
Takodje nigde nisam rekla da neko mora biti vernik da bi bio umeren.
Zurim na posao, sumnjam da cu ispratiti diskusiju do kraja, ako neko zeli dalje da diskutuje o tome neka mi pusti pp.

... Zvezde ne mogu sijati bez mraka ...
Mod Mola posle NS ka Subotici radar.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Ne znam zasto si poceo da diskriminises sve vernike. Kao kad smo bili komunisti sve je bilo ok, a kad smo postali vernici poceli smo da se svadjamo. Pazi taj tvoj deo samo govori koliko si direktno usmeren protiv.
Ni ja se ne slazem sa tim sto popovi voze besna kola, jednu slaninu za vreme posta, ali i oni su ljudi i isto tako kvarljiva roba kao i svi mi ostali. E sad sto nema nekih konsekvenci za njih zbog takvog ponasanja, to je vec druga stvar.
Ja postin zbog sebe i samo zbog sebe, ne namecem svoje misljenje drugom. Da mi je lose i da ne mogu izdrzati ja bih odustao.
Ako neko napada druge vere i vernike samo zato sto su drugi to su klasicne budale. Takvih je bilo i u komunizmu pa su prijavljivali jedni druge i isli na goli otok.
Dosta obicaja jeste jos iz paganizma, iz vremena obozavanja Peruna, Svaroga, Simargala i da sve religije su se prvo "primile" u najsiromasnijim slojevima drustva.
Pazi ovo sto su svi poceli kaciti krstove i brojanice po kolima to nisu vernici, sto nose brojanice samo da bi je nosili, makar i na drugoj ruci, to je sve pomodarstvo.
Dona i ekipa su ti vec objasnili dobro. Tvoje je pravo da ne mislis tako.
Poslato sa Lumia 925
Ni ja se ne slazem sa tim sto popovi voze besna kola, jednu slaninu za vreme posta, ali i oni su ljudi i isto tako kvarljiva roba kao i svi mi ostali. E sad sto nema nekih konsekvenci za njih zbog takvog ponasanja, to je vec druga stvar.
Ja postin zbog sebe i samo zbog sebe, ne namecem svoje misljenje drugom. Da mi je lose i da ne mogu izdrzati ja bih odustao.
Ako neko napada druge vere i vernike samo zato sto su drugi to su klasicne budale. Takvih je bilo i u komunizmu pa su prijavljivali jedni druge i isli na goli otok.
Dosta obicaja jeste jos iz paganizma, iz vremena obozavanja Peruna, Svaroga, Simargala i da sve religije su se prvo "primile" u najsiromasnijim slojevima drustva.
Pazi ovo sto su svi poceli kaciti krstove i brojanice po kolima to nisu vernici, sto nose brojanice samo da bi je nosili, makar i na drugoj ruci, to je sve pomodarstvo.
Dona i ekipa su ti vec objasnili dobro. Tvoje je pravo da ne mislis tako.
Poslato sa Lumia 925
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
U Srpskoj malo malo pa patrola, radar, kako predjem granicu nigde nikog, bude po neka blejeca patrola. Zaustavili me sa 100km/h izmedju tunela posle Visegrada, srecom nije bio radar, kaze da smanjim brzinu i cao. Nikada ih tu nisam video.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ja sam jedan od onih koji smatraju da monoteističke religije počivaju na istom šablonu,principu i nadahnuću (mislim na te koji su pisali Bibliju,Stari Zavet,Kur'an).
Razlika je,naizgled,velika.Ali nije.Sve je građeno po istom principu,ali vernici vodećih religija različito tumače i svete knjige i principe.Zato nam to izgleda različito i u hrišćanstvu,islamu i judaizmu.
Sve te religije propagiraju post tj. umerenost ka svemu,ne samo prema jelu ili ostalim "telesnim užicima".
Branja i Dona govore dobru stvar.Post je intimni čin.Ali u Srbiji se pod POST-om podrazumeva uzdržavanje od masne hrane i samo to.Zaboravlja se da je to širok pojam.Vedre misli,činjenje dobrog,pomirenje sa svima,praštanje,molitva i laka hrana...Bukvalno je hrana na poslednjem mestu.
Jbt,zvučim kao pop.
Razlika je,naizgled,velika.Ali nije.Sve je građeno po istom principu,ali vernici vodećih religija različito tumače i svete knjige i principe.Zato nam to izgleda različito i u hrišćanstvu,islamu i judaizmu.
Sve te religije propagiraju post tj. umerenost ka svemu,ne samo prema jelu ili ostalim "telesnim užicima".
Branja i Dona govore dobru stvar.Post je intimni čin.Ali u Srbiji se pod POST-om podrazumeva uzdržavanje od masne hrane i samo to.Zaboravlja se da je to širok pojam.Vedre misli,činjenje dobrog,pomirenje sa svima,praštanje,molitva i laka hrana...Bukvalno je hrana na poslednjem mestu.
Jbt,zvučim kao pop.

Izgleda da će Fabija ove nedelje biti na prodaju, pa se pitam kako da formiram cenu kad na oglasima nema nijedna slična?
Moram da otčekiram pola opreme da se pojavi neka koja ima bar nešto
Jel ljudi prodaju kola po onim cenama sa oglasa ili se dešava isto kao i sa stanovima, lupe cenu i čekaju?
Moram da otčekiram pola opreme da se pojavi neka koja ima bar nešto

Jel ljudi prodaju kola po onim cenama sa oglasa ili se dešava isto kao i sa stanovima, lupe cenu i čekaju?
Godište i stanje, i 200 eur preko
Pa čekaš
Pa čekaš
Dobro jutro Grujo i ostali 
Danas me zvali iz banke,inace me stalno zovu za proveru internet transakcija od tipa jel ste vi potrosili 2 dolara tu i tu (najcesce neki DLC na Steam
)
da bi imao juce da je neko pokusao da mi sinoc skine 7 dolara sa nekog Bali sajta za garderobu ?!? A to bilo oko 10 uvece ja karticu nisam koristio kao karticu ne pamtim,samo Paypal.

Danas me zvali iz banke,inace me stalno zovu za proveru internet transakcija od tipa jel ste vi potrosili 2 dolara tu i tu (najcesce neki DLC na Steam

da bi imao juce da je neko pokusao da mi sinoc skine 7 dolara sa nekog Bali sajta za garderobu ?!? A to bilo oko 10 uvece ja karticu nisam koristio kao karticu ne pamtim,samo Paypal.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Dobro jutro!
Erste Pika Poklon kartica.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Neko ostavio kutije pune zivotinskih go*ana ispred vlade i nbs