The Pirate Bay is suffering some temporary downtime as their bandwidth provider has stopped passing through traffic. A week ago, Hollywood got an injunction to effectively shut down the Pirate Bay by threatening its provider with huge fines. The Pirate Bay team is currently working on a solution.
Nisi neinformisan... Realno gledano pitanje je da li ce Pirate bay uspeti da prezivi... Vec je jednom bio oboren u februaru, ali tada su napadnute hosting kompanije, pa su zato osnovali sopstvenu hosting kompaniju PirateBay, i od tada rade hosting sami, a ovo sad je samo zabrana rada, odn poslovanja, i to koliko vidm po nekom skracenom postupku bez saslusanja... E sad, sta ce se desiti, videcemo...
Koliko znam trenutno se ne preusmerava saobracaj ka sajtu, ali rade na tome...
Covece ovo kao iz nekih thrash akcionih filmova 90ih, jos malo pa cemo imati underground Internet, sa IP tunelima ka sajtovima sa piratima... C, c, c, c...
Citao sam u SK da Pirate Bay planira da pusti svoju bespilotnu letelicu koja bi emitovala signal "sa neba" i tako prakticno ne bi potpadala pod zakon nijedne zemlje. Ima ceo clanak o tome. Procitah pre par nedelja, povrsno, pa sam pola zaboravio, pola nisam ni procitao do kraja ali sustina je to.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Čuveni The Pirate Bay razmatra mogucnost smestanja proxy servera u flotu bespilotnih letilica.Uz upotrebu GPS sistema za navigaciju,let ovih dronova bi bio u potpunosti automatizovan,a minijaturni serveri preusmeravali bi saobracaj ka glavnim serverima smestenim na tajnoj lokaciji.
Svaka letilica raspolagala bi linkom brzine 100mbit/s koji bi funkcionisao do daljine od 50km.
Ljudi koji stoje iza ove ideje smatraju da bi to bilo vise nego dovoljno za pocetak,a sve sa ciljem konacnog prekida hajke koje mnoge drzave i asocijacije vode protiv njih.
Planirano je da dronovi kruze van teritorijalnih voda drzava,tako da bi njihovo obaranje bilo protivpravno.
Ostaje da se vidi dali ce citav projekat zaziveti.
dobro vece...
organizacija svadbe pri kraju...veceras preuzeo fokusa...napravio krug-dva po gradu...zadovoljan...
utisci i predstavljenje za koji dan...i utisci sa puta, idem uskoro na put od hiljadu i kusur km...na prvu loptu deluje sporo i udobno...