Imali smo, nismo znali
Re: Imali smo, nismo znali ...
^
Nije bez razloga, Petar Veliki, označio Veliku Britaniju i Vatikan za najveće neprijatelje.
Nije bez razloga, Petar Veliki, označio Veliku Britaniju i Vatikan za najveće neprijatelje.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Ih Englezi, nas su uvek sjebavali do koske, ceo 20. vek, verujem da su i u poslednjim ratovima iscenirali nemile dogadjaje, narocito u Bosni, izazivanje rata, srebrenicu....
i Holandjani su isto los narod u tom smislu, tacnije ne zna se ko je gori dal oni ili englezi, sa svabama si bar nacisto, znas sta hoce i sta ti misle i znas da su ti ti neprijatelji.
i Holandjani su isto los narod u tom smislu, tacnije ne zna se ko je gori dal oni ili englezi, sa svabama si bar nacisto, znas sta hoce i sta ti misle i znas da su ti ti neprijatelji.

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pljuvanje Engleza i jugonostalgija ne idu jedno s drugim
. Jugoslavija je pre svega njihov projekat od koga oni ne odustaju. Jedino što ga kroz istoriju modifikuju, ubeđeni "da je koncept dobar, samo da par stvari uštelujemo kako treba i sve će biti potaman".

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Za raspad SFRJ kriva je droza ubačena od spoljnog neprijatelja,a uz pomog unutrašnjeg.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne znam kako je sad, ali recimo početkom 60-ih, ne vole bi blag termin.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- starac vujadin
Ne vole ih, ali se to ublažilo, kao i Poljaci što sada manje mrze Nemce nego Ruse, a pre je bilo isto. U svakom slučaju ako vam treba pomoć prolaznika u Holandiji više će se potruditi da vas razumeju na srpskom, nego na nemačkom. Ono što je dobro u tome, a vezano je za kola, što Holanđani ne jebu 2% opčinjenost "nemačkim premiumima" kao ovde. Kupuju ih, ali nemaju oreol da su iznad Volvoa, Lexusa, Alfe, itd.. nego im je to isti nivo, pa ako su bolji...bolji su.
Kvcali, Englezi jesu izgradnju svoje "imperije" bazirali na propagandi, okretanju jednih naroda protiv drugih, i pre svega manipulisanju muslimanima. Ali ovo što nam se dešava u poslednjih 25 godina nije njihova ideja. Kao što napisa Starac.Vujadin, Jugoslavija je stvorena u londonskim masonskim krugovima. Da hoćemo da se odreknemo komunizma i pokušamo da uspostavimo poredak koji je postojao do II svetskog rata, vrlo lako bismo mogli da se vratimo u taj "klub".kvcali napisao:Ih Englezi, nas su uvek sjebavali do koske, ceo 20. vek, verujem da su i u poslednjim ratovima iscenirali nemile dogadjaje, narocito u Bosni, izazivanje rata, srebrenicu....
Razbijanje Jugoslavije je u praktično u svim aspektima austrijsko-nemački projekat, tj. njihova politika prema Srbiji koja u kontinuitetu postoji još od pre osnivanja Jugoslavije. Amerika, Britanija i Francuska veoma greše što ovo dozvoljavaju, mada više ne znam ni da li imaju izbora. Mislim da je poslednji trzaj njihove nezavisne politike bio 1989. godine, kada su Margaret Tačer i Fransoa Miteran tražili od Gorbačova da tenkovima spreči ujedinjenje Nemačke, što je ovaj odbio.
Mediji su takođe od presudnog uticaja. Političari, pa čak i oni na najvišem nivou, prve vesti o svetu saznaju kada ujutro pročitaju novine, ili uključe televizor. Na oblikovanju svetskog javnog mnjenja, kada je reč o ex-Jugoslaviji i dešavanjima u njoj, posebno je "pažljivo" radio Associated Press, koji je u nemačkim rukama.
Ne bi me čudilo da je tekuća kriza u Ukrajini izazvana samo zato da bi se izbegao zajednički susret Amerike, Britanije, Francuske i Rusije 9. maja, kada će se slaviti 70 godina od kapitulacije Nemačke i kraja rata u Evropi.
Koga zanima, neka potraži knjigu: Germany Will Try It Again (autor: Sigrid Schultz), napisanu 1944. godine, pa će mu mnoge stvari biti jasnije. Ukratko, oni smatraju da su iznad drugih naroda i da im pripada pravo da vladaju svetom. To su, kroz korporativno kontrolisanje Amerike, i uspeli.
Ђенерал Јанковић
- starac vujadin
Čisto radi pojašnjenja - nisam rekao da je Jugoslavija stvorena u engleskim masonskim krugovima. Mislim možda i jeste, ali to nije bitno. Bitno je šta radi zvanična politika. Englesko ponašanje prema Balkanu je deo njihove zvanične politike već par vekova i to nije više neka nepoznanica - jednostavno oni smatraju da je ovaj deo Evrope, a Srbi pogotvu kao najveći narod, divalj i da nam treba tutor. Nije bitno da li je Turska, Austrija, Jugoslavija ili nešto drugo. I nisu drugi u zapadnoj Evropi, pa ni Nemci, protiv te ideje, samo ima razmimoilaženja u zavisnosti od nekih taktičkih poteza i želje za dominacijom u Evropi. Takođe nije toliko bitno državno uređenje i to se pokazalo kroz istoriju.
Dezintegracija Jugoslavije nije za njih konačno rešenje nego put do neke nove poboljšane verzije u kome ćemo biti svedeni na meru koja njima odgovara. Zato ne vredi tu mnogo šlihtanje koliko god se mi trudili jer smo mi za njih i dalje problem, nismo rešenje
Duga je to priča, kao što je duga priča o evropskoj politici, ali nisu još Nemci na nivou da sami vode neku svoju globalnu politiku. Već su osujećeni u tome i povremeno im Ameri pokazuju ko je gazda. Sad, bilo bi nezgodno da se Nemci i Rusi slože i Amerima je samo to bitno da se ne desi, Nemce same drže bez problema još uvek.
Dezintegracija Jugoslavije nije za njih konačno rešenje nego put do neke nove poboljšane verzije u kome ćemo biti svedeni na meru koja njima odgovara. Zato ne vredi tu mnogo šlihtanje koliko god se mi trudili jer smo mi za njih i dalje problem, nismo rešenje
Duga je to priča, kao što je duga priča o evropskoj politici, ali nisu još Nemci na nivou da sami vode neku svoju globalnu politiku. Već su osujećeni u tome i povremeno im Ameri pokazuju ko je gazda. Sad, bilo bi nezgodno da se Nemci i Rusi slože i Amerima je samo to bitno da se ne desi, Nemce same drže bez problema još uvek.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Mislim da smo svi imali istu - nije bilo izbora 
Imam i ja moju negde...

Imam i ja moju negde...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Bilo je vise razlicitih dezena, ova je najpoznatija. A, koja si faca bio ako si imao blok 4, a?:-D Mada, nama nisu dozvoljavali nista isim petice.
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
- Delija
- Kontakt:
Krece se od dvojke, ako se dobro secam 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Tako nekako, to je nesto kao A4.
Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
- Delija
- Kontakt:
Al' smo matori...