Od rt do sc5 je razlika za set oko deset hiljada, a posto tebi trebaju dve gume to menja stvar dosta, ali sa druge strane razlika je 20 posto u korist rt, sto procentualno nije zanemarivo. Da me ne shvatis pogresno, nije ni prevelika, ali ja mislim da ne vredi za gotovo iste performanse uz nesto krace trajanje, a svako najbolje sebi neka proceniCp6uH napisao:Da jedino ps3 u toj dimenziji pre 2 god nije bilo ni CSC 5 već samo CSC3 pa sam zato njih i uzeo, razlika je do 2.000 po gumi od RT do PS3 i CSC5 tako da mi to nije jedan od faktora u izboru
Letnje gume
Re: Letnje gume
0.65l je od A do G, od A do B je 0.10 itd.
Ja gledao za 225/45 R17: Fulda E/B, GY C/A, Dunlop B/A
Ja gledao za 225/45 R17: Fulda E/B, GY C/A, Dunlop B/A
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
UHP gume su uglavnom E za potrosnju.
Nijedna nije UHP.
Poredio sam SportControl, EfficientGrip Performance i BlueResponse.
TT
Poredio sam SportControl, EfficientGrip Performance i BlueResponse.
TT
- dag81
- Kontakt:
Sport Control je UHP.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
HP i UHP segment se razlikuju po brzinskim indeksima, ako su navedene gume u W / Y / Z brzinskom razredu, one su UHP
Dag, interesuje me kakav je Continental Premium Contact SSR i po kojoj ceni moze da se nabavi?
- dag81
- Kontakt:
SSR oznakom Conti obelezava Run flat gume.
Za koji auto ti treba. Licno bih uvek izbegao ROF gumu.
Za koji auto ti treba. Licno bih uvek izbegao ROF gumu.
BMW 3 E90 LCI. Na njemu su vec bile run flat kada je uzet. Iz kog razloga bi izbegavao da je uzmes?
Edit: 205/55 R16
Edit: 205/55 R16
Poslednja izmena od kami u 27 Mar 2015, 16:59, izmenjeno 1 put ukupno.
BlueR XL UHP guma?
TT
TT
- dag81
- Kontakt:
Realno vodi se tako ali malo je to po meni marketing. Mozda i nisam u pravu, ali modeli guma kao sto su RT, Asimetric2, Fulda SC, Conti SC5, Michelin PS3... su prave UHP.
Meni BR nikako ne deluje po gaznom sloju da je krut i da je upravljiv kao rt npr iako je i rt mek u boku, ali je cvrsci gazni sloj.
@kami, pa jednostavno ne svidja mi se borba sa volanom u kolotrazima, neapsorpcija rupa, cena koja je za e90 u 16" 70-80% visa. Bolje za razliku u ceni kupiti copavac i biti sigurno miran ako se guma rasece ili ispusti iz nekog drugog razloga. I jos ispolirati auto kod nekog detajlera.
Meni BR nikako ne deluje po gaznom sloju da je krut i da je upravljiv kao rt npr iako je i rt mek u boku, ali je cvrsci gazni sloj.
@kami, pa jednostavno ne svidja mi se borba sa volanom u kolotrazima, neapsorpcija rupa, cena koja je za e90 u 16" 70-80% visa. Bolje za razliku u ceni kupiti copavac i biti sigurno miran ako se guma rasece ili ispusti iz nekog drugog razloga. I jos ispolirati auto kod nekog detajlera.
Poslednja izmena od dag81 u 27 Mar 2015, 17:06, izmenjeno 3 puta ukupno.
Ne bih rekao da je sve u W.
TT
TT
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Pricamo o kategorizaciji UHP segmenta. Guma je predvidjena da se vozi 270 km/h i da istrpi to maltretiranje, to je svrstava u UHP. E sada, sto se nama svima svidjaju vise "sportski" orijentisane gume.....
edit @Heinz tako je zvanicna kategoricazija. Cak ces kod nekih naci i V ,a li to je vec preterana klasifikacija.
edit @Heinz tako je zvanicna kategoricazija. Cak ces kod nekih naci i V ,a li to je vec preterana klasifikacija.
- dag81
- Kontakt:
Ma sviranje one stvari, kao sto su i ove godine W kod D i GY jeftinije od H i V. Prosle godine V bio jeftiniji od H 200-300din.Cist marketing po meni. Ne mislim na to da nije bezbedna ds se vozi 270, vec da nema logike da bude jeftinija. Vec ce sledece godine na skupu da ke**ju kako je potraznja za W ove godine povecana za toliko i toliko. A ja u radnji samo W imam npr i naravno da cu nju prodavati jer je 300-409din povoljnija od H i V.