Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Rakhil »

Cudan utisak od juce: bio sam da vadim deci pasose. Deca imaju 1.5 i 3 godine, pa je naravno bilo zanimljivo. Utisak oko osoblja na izdavanju pasosa u MUP Novi Beograd i oko nacina zakazivanja je...wait for it...vise nego pozitivan.
Zakazali smo za 9 ujutro i prozvali su nas u 5 do 9, mada je bila solidna guzva. Devojka koja radi na pasosima je bila jako ljubazna i strpljiva, njena koleginica je nosala decu okolo da im sve pokaze, slikale su ih nekoliko puta da izvucemo najbolju fotku itd.
Nacin izdavanja pasosa je predebilan - cela zavrzlama sa vadjenjem uverenja, placanjem taksi na odvojene uplatnice, slikanje dece metodom pogodnom za nepomicne objekte, uzasno glupo i birokratski dovedeno do apsurda. I opet, u takvom losem sistemu, neki ljudi su osmislili nacin zakazivanja SMSom ili online koji radi, nasli su prijatne osobe da rade na izdavanju, ugradili adekvatnu klimatizaciju i slicno. Zamislite sta bi takvi pojedinici kojih ima u svim coskovima glomaznog drzavnog aparata mogli da postignu da ih puste da se fokusiraju na glavni i jedini legitiman cilj svakog drzavnog organa, a to je da bude servis gradjana i da svaki svoj korak prilagodjava svojim korisnicima, a ne obrnuto?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Bojim se da je to ipak čista slučajnost Rakhile, nažalost... Ali svejedno budi nadu...

Jesu li i vama tražili da dete miruje 10 sekundi pre nego što okinu fotku? Kakav je to bio cirkus bio kada smo vadili pasoš Urošu... Njega ne možeš 2 sekunde održati mirnim, a kamoli 10... :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dobro je da su to sredili. Na pocetku je haos bio sa biometrijskim ispravama.
AcaKayak napisao:
Saša napisao:Novi Sad je davno otišao u čabar. U celoj Srbiji još nešto malo života ima u tom Beogradu, a i pitanje je dokle još dugo.. :kuku:
Bas tako. Do pre 10 godina bilo je Novi Sad i BG su dosta bolji od ostatka, sada je samo BG dosta bolji.
BG je kao drzava u drzavi.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

I dalje je haos sa ispravama, nista se tu nije promenilo bitno sem da je masa ljudi zavrsila vec pasose i licne pa ih nema po hiljadu dnevno u redu. Postupci i procedura su i dalje nenormalni i nepotrebni.

Da ne bude da samo hvalim drzavne organe ( :mrgreen: ):

MRTVU CARINU TREBA UKINUTI JER KURCU NE SLUZI SEM DA PRAVI STETU NARODU I PRIVREDI!!!!

Eto, sad mi lakse.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Naš konzulat overu kopije naplaćuje 50 chf. Sve je to u redu dok ne saznate da ambasade drugih država to rade free.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Rakhil napisao:I dalje je haos sa ispravama, nista se tu nije promenilo bitno sem da je masa ljudi zavrsila vec pasose i licne pa ih nema po hiljadu dnevno u redu. Postupci i procedura su i dalje nenormalni i nepotrebni.
Video sam to pre neki dan kada sam se informisao sta mi treba da izvadim novu licnu kartu.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Kad smo već kod LK... Da li ste bili u prilici da vam neko očita podatke sa čipa?
Od par ljudi sam čuo da su morali o svom trošku ponovo vade LK zbog neispravnog čipa, iako je važeća.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Au Rakhile, sad imaš trošak i za Veljinu ličnu kartu :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

:rofl:

Veljo, dobro si cuo, isto kao sto MUP naplacuje saobracajnu kad zajebu podatke, ili tablice po visoj tarifi ako ti ih ukradu
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Velja napisao:Kad smo već kod LK... Da li ste bili u prilici da vam neko očita podatke sa čipa?
Od par ljudi sam čuo da su morali o svom trošku ponovo vade LK zbog neispravnog čipa, iako je važeća.
Moja LK nece da se ocita, al su mi je uvek kopirali i zavrsili sta treba, i kao idi sto pre izvadi novu... reko kako da ne! :)

Kao to je zato sto je nosis u zadnjem dzepu, pa si je pokvario! :D
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kad smo kod lk... koja je kazna ako istekne?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Izgleda da je do 50k dinara i 30 dana zatvora
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Wtf? :o

Znači treba da se poteže veza :)
Poslednja izmena od Floyd u 28 Mar 2015, 20:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ha!? :o
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Rakile,koliko je izašlo vađenje pasoša po detetu i kakva je procedura,sem fotkanja?
Odgovori