Mađarska - šoping, obilazak, aquaparkovi...

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Segedin - šoping i obilazak

Post od Rakhil »

Odoh u nedelju u Segedin, u akva park. Na granici sam prepodne ili oko podne u nedelju, vracam se u utorak popodne-predvece. Pitanje je na koji granicni prelaz ici? I jesmo li definitivno rastumacili ovo oko vinjete, jer meni sa njihovih sajtova nista nije jasno, pa naginjem ka tome da prosto kupim nedeljnu vinjetu i idem autoputem?
Povracaj poreza je tek misterija, ali time cu se baviti tamo ako kupim sediste...
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Jel' si poš'o? Il' si doš'o?

Rakhil napisao:Odoh u nedelju u Segedin, u akva park. Na granici sam prepodne ili oko podne u nedelju, vracam se u utorak popodne-predvece. Pitanje je na koji granicni prelaz ici?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Koliko ja vidim, sve je u buducnosti.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Odoh???
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Idi pravo na Horgoš ako se ne pojave neke vesti o gužvama. U prošli ponedeljak i u nedelju kada sam ja prelazio nije bilo gužve uopšte na granicama. U svakom slučaj možeš pred put da pozoveš AMSS i proveriš stanje, ali imaj u vidu da oni imaju info samo sa naše strane granice, a ne i kako je na Mađarskoj.

Za povrat PDV-a uzmeš papire i kad dođeš na Horgoš s Mašarske strane videćeš ogroman crveni znak koji te upućuje na skroz desnu traku. Nemoj da te buni ako je traka navodno zatvorena. Stani ispred kućice te trane i u slučaju da je traka zatvorena iznesi pasoše i kod prvog pandura u trakama koje rade. Lupiće ti pečate, reći da stanešdo rampe i da čekaš.
Kad staneš na rampu videćeš ispred sebe deo gde se parkiraju vozila koja traže povrat PDV-a. Kad se rasčisti gužva otvoriće ti rampu i pokazati gde da se parkiraš. Daš cariniku pasoš i papire, pokažeš mu sedište i on ode u kancelariju lupi pečat, sve ti vrati i slobodan si.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Nesto cu tu zajebati u najavi, obaska sto je cekanje moguce samo ako deca spavaju. Koliko moze da se izvuce procentualno povrata ali u Beogradu, necu se vracati u Madjarsku?
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

aviator napisao:Odoh???
Aorist :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne postoji način da bilo šta zajebeš. Ideš na traku koja je za povrat PDV-a radila ili ne. Mi smo čekali 15-ak minuta.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Rakhile, ne mozes nista zajebati.

Ne znam sta ti nije jasno oko vinjete? Za Segedin ti ne treba vinjeta ako na to mislis. Izlazis na prvi izlaz kod pumpe, ides na kruzni tok i odatle za Segedin putem, imas par minuta. Ako imas dobru navigaciju kucaj foro fogodo, to je hotel na tom putu, tu sam ziveo neko vreme.

Ajmo na pice veceras pa cemo se ispricati, pisi na viber kad vidis poruku ako imas vremena.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Pa imam oprecne informacije da li je potrebna regionalna vinjeta, u zadnjih par strana ove teme suprotne informacije a na sajtu madjara se otprilike podrazumeva da sam tamo bio 200 puta pa sve znam napamet. Dabogda crkli pederi.

To sto ti kazes ne stoji, na karti je obelezeno da ti vinjeta treba bukvalno nakon granicnog prelaza, odmah si u prekrsaju ako je nemas.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ako nisam 100 puta prolazio tuda, nisam ni jednom :)

Vinjete kontrolisu na nekim ulazima/izlazima tako sto te zaustave i pogledaju lepo, ali na tom to nikada nisu radili. Verovatno zbog Madjara koji zive tu a pise da treba zbog turista koji dolaze, Madjari su generalno govna.

Bilo kako bilo, idi bez vinjete kuda sam ti rekao, javno obecavam da ako sam te zajebao ja cu ti platiti kaznu. A i realno, napisu ti kaznu i ti je samo ne platis, ko da sam jednom to uradio.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja sam vec postavljao ovu mapu cini mi se. Ovo ti je mapa za okruznu vinjetu, vazi ti od prve rackve pre okruga, do prve racve posle granice okruga. Takodje za autoput mozes koristiti i vinjetu kao i do sad, mada ako ides vise puta u isto mesto rekao bih da je okruzna isplativija. Takodje, zavisi na koji prelaz ides, po mapi samo na jednoj putanji treba da se plati. Inace vinjete kontrolisu upste slucajnim uzorkom nego imaju bazu ko je kupio

Slika

Inace ima i uputstvo.

SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

I gde onda proveravaju tu bazu ko je kupio ako nije slučajni uzorak?

Meni kada su proveravali oko Budimpešte bilo je tako što policija ponekad stoji kod isključenja/uključenja na auto put i proverava ručno.

I što komplikujete džabe kad vam pišem info iz prve ruke kako da se stigne do Segedina bez vinjete? Pitao sam baš u savezu jer ne želim da prevarim bilo koga ovde i niko nikada nije kupovao vinjetu kada je išao u Segedin na takmičenje ili pripreme. Čak neće ni da refundiraju pare za to. Plus znam na ličnom iskustvu jer sam godinu dana živeo u Mađarskoj.

Uostlom, šta se ja cimam, ko hoće da kupuje nek kupuje, najmanji problem, svoje pare bacate.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ovo od skoro važi, možda nisi obavešten.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

ok, napisao sam šta sam imao, nemam više ništa da dodam.

Kad mi napiše neko gde se proveravaju vinjete automatski, kao recimo u Sloveniji, vratiću se u diskusiju. S obzirom da znam da se u prvih 2km ne proverava nigde, a ovo isključenje je na 2km kod Mol ili OMW pumpe, ne mogu tačno da se setim koja prva ide, nemam ništa više da dodam. Upozoriću samo da kad se isključite tu poštujete ograničenje do pruge jer zna da stoji policija, stoji bar dva puta nedeljno.
Odgovori