Proveravaju elektronski u bazi pomocu nadzora kamerama. Ko nema vinjetu salju na adresu kazne. Zato sto stranci u velikom broju slucajeva ne placaju kazne uveli su mobilne ekipe koje kaznjavaju na licu mesta.AcaKayak napisao:I gde onda proveravaju tu bazu ko je kupio ako nije slučajni uzorak?
Meni kada su proveravali oko Budimpešte bilo je tako što policija ponekad stoji kod isključenja/uključenja na auto put i proverava ručno.
I što komplikujete džabe kad vam pišem info iz prve ruke kako da se stigne do Segedina bez vinjete? Pitao sam baš u savezu jer ne želim da prevarim bilo koga ovde i niko nikada nije kupovao vinjetu kada je išao u Segedin na takmičenje ili pripreme. Čak neće ni da refundiraju pare za to. Plus znam na ličnom iskustvu jer sam godinu dana živeo u Mađarskoj.
Uostlom, šta se ja cimam, ko hoće da kupuje nek kupuje, najmanji problem, svoje pare bacate.
Inace zupanijske vinjete su u funkciji od pocetka godine, nije to staro bas. Ima mapa, vidi se sve tacno, mislim da ne treba traziti rupu u pravilima, ko nece da plati neka ide na drugi prelaz i gotovo. Kazna je ~50e, a vinjeta je ~3x jeftinija, tako da se ja ne bih igrao sa tim.check
The payment of tolls - without stopping the vehicles - based on license plate number, the electronic toll road sections can be checked at any point. SMMC. - From time to time varying locations - using mobile inspection teams also carry out checks. Then the driver must stop the vehicle and the person (and the trailer) registration certificate by the inspector, in order to verify the present fee category. . Checks to pay the toll for the SMMC the above methods wherever carried out within the toll road sections - this including directly related to the payment debtor road landings, and the only toll section on discharge and the only handler toll stage nodal branches as well.