Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Kod Android telefona ta opcija ne postoji po defaultu, ali ako je neko vičan "čačkanju" - može da se doradi... :D

Evo ovde ima nešto o tome:

http://stackoverflow.com/questions/8955 ... stablished
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

HTC je ima od Wildfire
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Onda bravo za HTC, verovatno njihova dorada OS-a. :pivo:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ima i miui
Ja se istripovao dok nisam skapirao o cemu se radi,cak me i nervira al me mrzelo da trazim kako se iskljucuje
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ja sam imao to na HD2 sa winmobile 6.5, kasnije stavljen na androidu, a i na HTC Desire-u.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Tu opciju sam imao i na Alkatelu i na Lenovu, veoma korisna stvar, na WP je izgleda definitivno nema nema ni one lampice za notifikacije ili ja ne znam da je ukljucim.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Svaki Android mi je vibrirao na uspostavu veze, da ih ne nabrajam. Bilo je tu raznih HTC i Samsunga.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Evo da dam koji utisak za Nokiu 1520 posle dva dana koriscenja. Telefon mi na prvu loptu nije izgledao veliki medjutim posle dva dana sam shvatio da je bas ogroman, uglavnom meni licno za sada ne smeta jer telefone uglavnom nosim ili u zimskoj jakni zimi ili u torbici. Sto se tice surfa tu je bez mane veliki ekran od 6" u full hd rezoluciji uzivancija. Kamera mu je perverzija, doduse ja i ne znam za bolje ali je stvarno za telefon odlicna. Sto se tice baterije citiracu baneta:
bane valjevo napisao:Ja mislim da 1520 ima bolje trajanje baterije od P780. Iskreno... Npr 1320 sigurno ima bolju bateriju...
Tu si se zeznuo na Lenovu P780 i njegovih 4000mAh baterija traje bar duplo vise nego na ovoj nokiji 1520, kad uporedim lenovo i sada ovu nokiju, mada i sa ovim sa zadovoljan baterija mi je izdrzala 24h uz danasnje konstantno maltretiranje od jedno 12h nisam ga ispustao iz ruku.
Sto se tice samog sistema prvi put sam na WP pa jos ucim meni lepo izgleda, telefon stvarno radi brzo i tecno. Aplikacije koje sam koristio na androidu imaju i za WP. Jedino sa tapatalkom nisam bas nesto preterano zadovoljan malo je oskudniji sa opcijama i sporije ucitava, ostale aplikacije rade solidno, viber je skoro isti kao kao na androidu jedino sto mu nedostaje opcija favoriti za kontakte. Fejs je skoro isti kao na androidu. U sustini vidi se da rade na aplikacijama zuta stampa skoro i nije bila sada ima bar pola od onoga sto sam koristio androidu. Vecinu aplikacija koje sam koristio na androidu imam ih i na WP.
U globalu sam zadovoljan nije savrsenstvo ali sam zadovoljan jedino sto me uzasno nervira sto nema vibraciju kada se uspostavi veza i lampica za notifikacije.
Sto se cene tice i tu sam prosao dobro, bio je 57000 din kada sam ga porucio kada sam dosao da ga platim taj dan je spala cena u Win Winu na 49900.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

U čemu je fora sa vibracijom kod uspostavljanja veze?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Da ga ne držiš na uvu dok uspostavlja vezu, manje te zrači. A baš tada je zračenje najveće.

Btw, izgleda ipak da ovo svaki Android phone može bez problema, ako ne po defaultu onda instaliranjem dodatne aplikacije/plugina. ExDialer ima recimo tu opciju odnosno plugin.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Nikad mi ne bi palo na pamet
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kad se navučeš ne možeš bez toga.

Prekid veze isto. Nije loše da si siguran da je veza prekinuta, ako planiraš da ogovaraš sagovornik trećem licu. :-D
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Sarance, nema diode ali ima glance.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Nokia 1520 (u zavisnosti od serije) ima jos jedan problemcic: preterana osetljivost ekrana. Moj primerak konkretno ima taj problem. Desi se neki put da skrol registruje kao tap i otvori aplikaciju ili nesto slicno. 2 firmware update su izasla za taj problem i jos uvek nije u potpunosti resen.
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Meni se taj "skroll/tap" jako retko događa...

@Sharance

Opcija da blinkuje dioda će biti od WP 10, na leto ili jesen, ovo sa vibracijom ne postoji koliko znam...

Stavi app koji se zove Preview for developers i imaćeš rane update...

I Windows Insider, kad naiđe neka rana 10ka...vidi daje li ti update na Denim, ako ne flešuj ROM na neki drugi firmware, ja sam stavio Finland i dobio Denim. Sve još bolje radi..

Pisao sam ranije i stavio link s uputstvom za firmware flash, ide brzo i lako. Evo linka
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2515453

===============
Nokia Lumia 1520 & TT
Odgovori