Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Jel letelo jos nesto ili samo Gazele?
Danas sam samo Gazelu video, juče je (valjda) Orao bio na programu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

ovo ti je sasvim normalna visina za gazelu...cak i za neke ozbiljnije vojne letelice...
Zašto ne leti nad Beogradom na toj visini ? 

pa rekoh vec, ne leti se iznad nekih delova grada iz vise razloga, a najveci je sto je siri centar bg-a zabranjen za bilo kakvo letenje i treba posebna dozvola za tako nesto ( ako se recimo rade aeromitinzi, pa lete iznad kalemegdana pred hiljadama ljudi )...
dok se recimo iznad blokova na samom kraju nbg-a nalazi regularna putanja za prilaz za stazu 30, i tu avioni prelecu takodje na veoma malim visinama, reda samo par stotina metara, i to mnogo veci avioni od bilo kojih vojnih koje ces videti...
to sto ti pises da vidis su jednostavno vojni vazduhoplovi koji lete na vizuelnim marsrutama na malim visinama ( recimo 100m iznad terena ).
tacke javljanja po tim rutama su naseljena mesta kao tvoje i jos nekoliko desetina drugih sirom vojvodine...
dok se recimo iznad blokova na samom kraju nbg-a nalazi regularna putanja za prilaz za stazu 30, i tu avioni prelecu takodje na veoma malim visinama, reda samo par stotina metara, i to mnogo veci avioni od bilo kojih vojnih koje ces videti...
to sto ti pises da vidis su jednostavno vojni vazduhoplovi koji lete na vizuelnim marsrutama na malim visinama ( recimo 100m iznad terena ).
tacke javljanja po tim rutama su naseljena mesta kao tvoje i jos nekoliko desetina drugih sirom vojvodine...
Nemam ja ništa protiv što prolete jednom ili dva puta, ali danas tačno sedam puta. Znam da ne živimo u velikoj državi, ali mogli bi makar malo da promene putanju. Najgore mi je popodne kad lepo zakuntam posle posla i kad se trgnem zbog preleta aviona ili helikoptera 

to isto misle i par desetina hiljada stanovnika na nbg-u i to kad ih preleti cetvoromotorni mlaznjak od par stotina tona...
meni licno ne smeta, cak naprotiv, ali gezo evo sad cemo da sredimo da te vise ne uznemiravaju mangupi

meni licno ne smeta, cak naprotiv, ali gezo evo sad cemo da sredimo da te vise ne uznemiravaju mangupi

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Oooo smetalo bi ti da su ti preletali tačno preko zgrade po 10x dnevno.
Iskren da budem, kasnije su nešto promenili u prilazu, ili su avioni tiši, ili sam ogluveo. 

Širim haos!
ne razumem se posebno u tu tematiku ali znam da se vremenom u svetu uvode sve stroziji kriterijumi po pitanju buke koje smeju da pravi civilni vazduhoplovi...zbog toga se letelice unapredjuju i prave manju buku pa se onda to odrazava i na buku koju prave u prilazu za surcin...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Mislim i da manje sleću sa ove strane, a i kad sleću definitivno idu par stotina metana dalje nego pre.
Offtopic: Juče i prekjuče u Trezoru na RTS išle su neke prastare emisije o JAT-u i Kontroli leta, pa se setij ekipe iz ove teme. ;-)
Sent using Tapatalk
Offtopic: Juče i prekjuče u Trezoru na RTS išle su neke prastare emisije o JAT-u i Kontroli leta, pa se setij ekipe iz ove teme. ;-)
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Gledao sam emisiju, zanimljiva i sa stanovista vremenske distance jer je emisija snimljena sad vec daleke 1971 godine. Pre toga komentarisali Zoran Modli i njegov stariji kolega.

Beogradski aerodrom nema propisane procedure za smanjenje buke u prilazu, kao vecina Evropskih aerodroma.
Procedura smanjenja buke u poletanju jasna je samo onome ko ju je pisao i ne podudara se ni sa jednom prihvacenom procedurom u Evropi (NADP1, NADP2, noise A, noise B)
Beograd nema ni ATIS (automatic terminal information service), uredjaj koji na pola sata daje aktuelne podatke o vremenu i pisti u upotrebi na aerodromu, sto ima svaka livada u Evropi, ali zato se zato SMATSA bavi novim zgradama, kupovinom aerodroma i izgradnjom novog tornja (da, Beograd ce polako dobiti i novi TWR).
Procedura smanjenja buke u poletanju jasna je samo onome ko ju je pisao i ne podudara se ni sa jednom prihvacenom procedurom u Evropi (NADP1, NADP2, noise A, noise B)
Beograd nema ni ATIS (automatic terminal information service), uredjaj koji na pola sata daje aktuelne podatke o vremenu i pisti u upotrebi na aerodromu, sto ima svaka livada u Evropi, ali zato se zato SMATSA bavi novim zgradama, kupovinom aerodroma i izgradnjom novog tornja (da, Beograd ce polako dobiti i novi TWR).
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Zato sto je Maradik lepsi od Beograda.Geza napisao:Zašto ne leti nad Beogradom na toj visini ?