Primeri kako se i koliko skida kilometraža

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Primeri kako se i koliko skida kilometraža

Post od nikaragva »

Hteo sam da kazem, prodavali su auto za 11500, spustili na 7000, koliko je onda dobio vlasnik auta, ako su oni mogli da spuste cenu 3500 i (valjda) zarade koji dinar. Recimo 6500 da je dobio. A traze 11500 za njega cim je vlasnik okrenuo ledja. Malo skupa usluga prodaje, ako uzmemo da je 11500 trzisna cena.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Al prodaju 40ak automobila odjednom, onda dolaze novi obrce se sve.. Pojedinacno bi uzeli vise, ali bi im kola mnogo duze stajala na placu
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Sve to stoji. Ali da li je realno da ti prodas svoj auto meni za 6500e, a ja stavim cenu na njega 11500e? Odnosno naplatim tu prodaju 5000e :oops: . Da ga prodam i za 6 meseci, isplati mi se.
Poslednja izmena od nikaragva u 17 Maj 2012, 16:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pa ok je kolicina, ali je to opet prevelika razlika. Ok da su spustili za 1000e, ali spustiti 4500e i na tome jos imati zaradu, da nije malo previse?

edit: pretece me nikaragva.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

To su klasicne lovacke price nasih uvoznika...pazi spustaju im cenu za 40% :)
Onda ispada da je prethodni vlasnik za tog Mercedesa dobio max 6000e. Pitanje je zasto bi ga za te pare prodao na placu kad je mogao da uzme 8000 u roku od odmah da ga je dao u oglasima.

Da se razumemo i ja sam verovao u te price "kako Svabi nije bino 5-6000e gore-dole" dok sam ziveo u Srbiji.
Verujte mi da uopste nije tako...paze oni svaki evro vise od Srba.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

:plusone:
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Na to dodati 30-40 auta i to je 140.000e kao poklon. How yes no :) Uostalom poznanik je poslednjih nedelja zvao neke oglase sa mobile.de i za auta vredna 15-30k evra nisu hteli da pricaju o popustu vecem od 80e. I to je fora tipa, ako je auto 15480, spustice ti na 15400 :kuku:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Upravo tako.
I ja sam pre mesec dana u Minhenu bio u Mercedesovom prodajnom salonu da bi pogledao ponudu i raspitao se o cenama.
Nije bilo nista interesantno ali sam izabrao jedan E200 cisto da vidim da li su spremni da diskutuju o ceni i dobio slican odgovor kao tvoj poznanik.
Ozbiljni dileri u DE otkupljuju i prodaju automobile po kataloskim vrednostima i tu nema velikog odstupanja.

Nasi uvoznici s'druge strane cesto kupuju na otpadima tj. placevima koji prodaju "otpisana" vozila koja su za izvoz jer ne mogu da se registruju u DE.
Tu se mozda i prodaje na kilo, ne smem da tvrdim suprotno jer nisam siguran.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ajde ovako:

- Aerodrom Nikola Tesla svaki pojedinacan prolazak kroz terminal Medjunarodnih naplacuje 10e+PDV. (1 prolazak za 1 auto)
Ako radite konstantno dobijete za 300e mesecno neogranicen broj prolazaka za 1 auto, a cesto moze i jos neki da se ubaci.

- Firme sa vise vozila dobijaju na pumpama popust 3-5%, na odredjenu kolicinu goriva.

- Flotna kupovina vozila (novih)

- Odrzavanje kola u servisima (firme npr) dobijaju popuste

I da li stvarno mislite da je isto kada se pojavite kao pojedinacan kupac na placu i kupite jedan auto, ili se pojavite sa 5 slepera, napunite ih i oterate? I to radite svakih mesec-dva?
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma 99% auta po nasim placevima su ili presla po 350+ hiljada km ili su havarisana ili su van/policija varijante. Cast onima koji su u 1% normalnih automobila. Ima dobrih auta, ali realno su jako retka i sa realnom cifrom koja je ovde cesto okarakterisana kao budalastina jer ljudi zele da budu slagani i kupe 'isti' auto za cak par hiljada evra manje od realne cene.

Lepo si naveo primer sa cenama u Nemackoj. Isti auto, isto godiste, 'isto' stanje na slikama, a par hiljada evra jeftiniji i pritom su u tu cenu ukljuceni carina, porez, zarada prodavca. Da, da, al' zamalo.

@Next, nije problem razlika koji dobijaju prodavci. Pricao sam sa jednim koji nije hteo da otkrije tacnu razliku u cenama za pojedince i ove sto kupuju po 40 auta, ali sam itekako skontao da se radi o stotinama evra, a ne 3-5000e. Cak i na skupljim autima ako im puste po 1000-2000eur, ali zar stvarno mislis da ce neko dati auto od 11500e za 4500e manje? :trljamoci: Bez obzira sto kupuje 50 vozila svaki drugi mesec.

Na stranu sto onda i preprodavac u Nemackoj ima zaradu pa mora taj auto od vlasnika da uzme po DUPLO manjoj ceni. Razumem da ima ljudi kojima nije do cimanja i prodaje privatno, ali da daju auto za duplo manje para. :nonono: Ne znam, ne verujem dok ne vidim licno :durise:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Juce je doteran Stilo, ne znam god i kilometrazu, al jako lepo izgleda, na njemu je pisala cena od 2400 evra (sa licitacije) :D Bice prodat bar za 5 :)
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Vidi, kupićeš stila tamo za 1500e ako čekaš likove ispred ulaza placa gde dovoze da prodaju kola ako im je hića za prodaju, samo da si sa nekim lokalnim i ko zna jezik ... to nije tajna, nisu tajna ni licitacije itd. ali da neko spusti kolima cenu 4500e to mi je neverovatno :jane:
ae ostavi link za stila ako bude na polovnim automobilima, da vidim to stanje i godište stila za 5000e :kokice:
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@Next

Razumem ja popust na kolicinu ali to se radi o cifri 5-10% a ne 40% ;)
Inace cena za Stilo je normalna (mada zavisi od godista i kilometraze) jer nisu posebno na ceni.
Ono gde uvoznici zarade je povrat poreza u EU (zato je prednost kad se uzima na licitaciji jer se tad u 99% slucajeva vraca porez) ili na "muljanju" sa neispravnim / havarisanim vozilima.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ja nigde nisam rekao da je ta razlika po pravilu za svaki auto.

Ne vidim zasto bi me oni lagali, pritom se vlasnik placa i caletov najbolji ortak znaju od rodjenja. Ja sam tamo dosao kao posmatrac, a ne kao kupac. Ako mi kaze da je to razlika koja je placena za taj auto - neka bude. Mozda je pokusavao da pokaze kako je auto odlican, ili koliko je on jak, nebitno... Neam razloga da sumnjam da je dobio tu Mecku za pare za koje kaze...
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Sve u svemu, onaj pežo sa prve strane je mnooogo vožen u rikverc da mu vrati km :mrgreen:
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Odgovori