Dubinsko pranje
Re: Dubinsko pranje
Pere se:
-nebo
-stubovi
-tapacirunzi
-sedista(opciono se vade van)
-tepison/pod
-ventilacioni otvori, kanali
-volan, rucna, papucice
-unutranjost gepeka, rezervni tocak ako je potrebno
To je dubinsko (nek neko dopuni ako nesto fali)
Ja jos na svom autu pred sezonu operem i motorni prostor(parom od kad sam nabavio parocistac) + razmontiram tockove i sredim sve oko blatobrana i poda automobila celom duzinom.
Pozdrav za Releta, znam da je covek uvek spreman za dogovor, kompromis i pomoc. I najbolji pogrese.
-nebo
-stubovi
-tapacirunzi
-tepison/pod
-volan, rucna, papucice
Ja jos na svom autu pred sezonu operem i motorni prostor(parom od kad sam nabavio parocistac) + razmontiram tockove i sredim sve oko blatobrana i poda automobila celom duzinom.
Pozdrav za Releta, znam da je covek uvek spreman za dogovor, kompromis i pomoc. I najbolji pogrese.
Ne vidim sta bi ovde masina mogla da uradi, osim sto je mogla da povuce malo potonuo sundjer. Svaki enterijer je prica za sebe, kao i lak. Negde se lako odlepi nebo ako se ne vodi racuna, negde ne moze uopste da se odlepi. Na nekom je pod jako tesko uraditi a na nekom ispadne ekstra. Ako je Rele radio po ps-u a verujem da jeste, ne vidim njegovu krivicu, nije pocepao sediste vec se jednostavno malo naboralo, zasto se to desilo mozda nikad necemo saznati.
prostor ispod rezervnog tocka i sam rezervni tocak,dejan82 napisao:Pere se:
-nebo
-stubovi
-tapacirunzi
-tepison/pod
-volan, rucna, papucice
instrument tabla, sve pregrade,
suncobrani, rukohvati,
sine ispod sedista itd...
Parocistac je odlicna stvarcica, samo treba paziti na neke plastike jer veoma lako pobele od temperature...
- Johnny Steam
- Pridružio se: 21 Apr 2012, 00:02
Sunce ti poljubim, celo popodne mi ode na citanje
Sto se Milosa tice, co'ek jes picajzla bas, ja to znam jer kod mene odrzava kola godinama i Alfu i R-a
A Rele isto tako, radi sve kako treba.
E sad, ako je on ili bilo ko napravio malu gresku ili bilo sta, shvatite ljudi, nismo mi masine i mi pogresimo, propustimo itd.
Ali boze moj, uvek ce neko biti nezadovoljan i to je cinjenica! Samo je bitno da nije neka nepopravljiva steta, kao u vecini perionica, nazalost...
Btw...
Da se i ja ukljucim u raspravu o susenju, posto ja od uvek susim kaloriferima iz vise razloga...
Da li je dobro ili lose po motor da radi, u to ne ulazim. A jedan od razloga zasto ne susim tako, je to sto ne znam da li je auto ispravan u potpunosti i ne znam da li ce podici temperaturu i tako shebati motor. A drugo, nikako sama ventilacija ne moze 100% da osusi na spoju sedalnog dela i naslona. A treci je, da se ja ne gusim u garazi.
Sto se kalorifera tice, postavim ih lepo na sediste i s vremena na vreme proveravam i okrecem ih tamo gde treba. U zimskim uslovima radim u zatvorenoj garazi, tako da je i sama temp. u garazi (koja se greje) oko 25 stepeni. Inace temp. kalorifera je podesena na pola, tako da termostat iskljucuje grejanje s vremena na vreme, tako da ne dolazi do pregrevanja sedista, vec kaloriferi duvaju toplo-hladno. Takodje kaloriferi imaju, (kao sto rekoh), termostat koji gasi grejalicu u slucaju da se prevrne iz bilo kog razloga.
Mnogo je kola oprano do sad i svi do jednog su otisli 100% suvi, cisti i neosteceni!
Pozz

Sto se Milosa tice, co'ek jes picajzla bas, ja to znam jer kod mene odrzava kola godinama i Alfu i R-a

A Rele isto tako, radi sve kako treba.

E sad, ako je on ili bilo ko napravio malu gresku ili bilo sta, shvatite ljudi, nismo mi masine i mi pogresimo, propustimo itd.
Ali boze moj, uvek ce neko biti nezadovoljan i to je cinjenica! Samo je bitno da nije neka nepopravljiva steta, kao u vecini perionica, nazalost...
Btw...
Da se i ja ukljucim u raspravu o susenju, posto ja od uvek susim kaloriferima iz vise razloga...
Da li je dobro ili lose po motor da radi, u to ne ulazim. A jedan od razloga zasto ne susim tako, je to sto ne znam da li je auto ispravan u potpunosti i ne znam da li ce podici temperaturu i tako shebati motor. A drugo, nikako sama ventilacija ne moze 100% da osusi na spoju sedalnog dela i naslona. A treci je, da se ja ne gusim u garazi.
Sto se kalorifera tice, postavim ih lepo na sediste i s vremena na vreme proveravam i okrecem ih tamo gde treba. U zimskim uslovima radim u zatvorenoj garazi, tako da je i sama temp. u garazi (koja se greje) oko 25 stepeni. Inace temp. kalorifera je podesena na pola, tako da termostat iskljucuje grejanje s vremena na vreme, tako da ne dolazi do pregrevanja sedista, vec kaloriferi duvaju toplo-hladno. Takodje kaloriferi imaju, (kao sto rekoh), termostat koji gasi grejalicu u slucaju da se prevrne iz bilo kog razloga.
Mnogo je kola oprano do sad i svi do jednog su otisli 100% suvi, cisti i neosteceni!
Pozz
Leti auto ne mora ni da se susi kaloriferima, niti da se drzi upaljen... Pogotovu kad je na tretmanu koji traje 2 dana, bude suv kao barut...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja sam jutros otvorio temu i vidim diskusiju poslednje dve nedelje. Johnny je lepo napisao vezano za Miloša i Releta, a ja mogu samo da dodam da nije ni prvi ni poslednji slučaj da postoji primedba na nečiji rad, a da taj neko važi za majstora svog zanata. Sloba je imao loše iskustvo sa Sovom, pa nije ni radio kod njega, Vedran sa HCS foruma je na moju preporuku otišao kod Babića pa je ispao problem koji je na kraju rešio Rasić, a Babić je korektno platio to, ja sam poslao Zuzazua kod Dače na farbanje gde je pre toga Bajker (isto teška picajzla) radio SX4, da bi se posle auto vraćao na ispravku i opet nije urađen kako treba. To je ovako iz glave što mogu da se setim, a primera ima još. I sa mojim radom verovatno nekad neko nije bio zadovoljan, a stalno me neko preporučuje i stalno imam nove mušterije. Tako da treba to prihvatiti tako kako je, prosto svi greše ili prosto se desi nešto što napravi problem.
From HTC wia TT
From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
- Johnny Steam
@ west
Ja zavrsavam auto istog dana, zato moram da ga susim, a i da ga radim 2 dana, opet bi isto radio. Mirna glava i meni i vlasniku
@ Trojanac
Upravo tako!
I sa mojim radom, bas ovde na Garazi neko nije zadovoljan, ali boze moj, lepo si napisao
Ja zavrsavam auto istog dana, zato moram da ga susim, a i da ga radim 2 dana, opet bi isto radio. Mirna glava i meni i vlasniku

@ Trojanac
Upravo tako!
I sa mojim radom, bas ovde na Garazi neko nije zadovoljan, ali boze moj, lepo si napisao

Sve je to ok sasvim, samo sto ja podrzavam Milosa maksimalno. Ja nemam nista od toga sto si ti (neko) oprao milion auta kako treba ako si moj zasrao na kraju.
Lepota ovog foruma je sto mu je dozvoljeno to da isprica mada je ruzno sto su ga neki clanovi napali. Milos veoma voli svoj auto i potpuno ga razumem a imam utisak da su neki reagovali blago srecno sto mu je nesto bilo a to je jadno dno dna.
Ovamo smo ljubitelji automobila i kunemo se u iste a onda kad neko ko ima realne pokazatelje da najvise voli svoj auto na forumu napise kako nije zadovoljan ispadne aaa vidi ga, trazi dlaku u jajetu.
Lepota ovog foruma je sto mu je dozvoljeno to da isprica mada je ruzno sto su ga neki clanovi napali. Milos veoma voli svoj auto i potpuno ga razumem a imam utisak da su neki reagovali blago srecno sto mu je nesto bilo a to je jadno dno dna.
Ovamo smo ljubitelji automobila i kunemo se u iste a onda kad neko ko ima realne pokazatelje da najvise voli svoj auto na forumu napise kako nije zadovoljan ispadne aaa vidi ga, trazi dlaku u jajetu.
Trojke u pravu si 100 %.
@ AcaKayak
Naravno da svaki od nas voli svoj automobil, i vodi o njemu najvecu brigu.. ja Milosa ne poznajem, verujem da covek veoma pazi svoj auto i to podrzavam. Poenta je da ovaj nabor ne mora da znaci da je Reletova greska. Ne branim Releta, dosta sam ga branio
.. Rele radi dubinsko onako kako bi trebalo da se radi, i desio se problem. Sta bi bilo da je sediste natapano mnogo vise, da je koriscen nekakav odmascivac za motor umesto namenskog sredstva i slicno.. Da je otpalo nebo, ili da su plastike pobelele... Dzoni zna dobro kako neki rade dubinsko, samo sto ljudi ostave auto na tretmanu i ne vide ceo proces.. Ne znaju kako je auto opran, dodju po cist auto sreci i zadovoljni... Najtopliji dani u godini su najbolja opcija za dubinsko pranje, i kraj price.. Sve drugo je kompromis..
@ AcaKayak
Naravno da svaki od nas voli svoj automobil, i vodi o njemu najvecu brigu.. ja Milosa ne poznajem, verujem da covek veoma pazi svoj auto i to podrzavam. Poenta je da ovaj nabor ne mora da znaci da je Reletova greska. Ne branim Releta, dosta sam ga branio

Ja bih svima vama što perete enterijer modifikovao split sistem tako da se dva creva ubace u auto i osuše kako bog zapoveda. Možete i kalorifer da ubacite da greje, uz klimu koja suši, očas posla da rešite problem.
Što to niko do sad nije uradio nije mi jasno?
Znaš li ti gde je Split? 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- Johnny Steam
Ajd pojasni malo taj 'dubrovnik, sibenik, split sistem' sa crevom i kaloriferom/grejalicom?!?nidza napisao:Ja bih svima vama što perete enterijer modifikovao split sistem tako da se dva creva ubace u auto i osuše kako bog zapoveda. Možete i kalorifer da ubacite da greje, uz klimu koja suši, očas posla da rešite problem.

@west
Sto se dubinskog tice, meni je svejedno koje je godisnje doba, radim u toploj, zatvorenoj garazi, tako da je svejedno. Jedino sto se leti Brze osusi, nista vise... Tj. Samo utice na timing, ne na kvalitet

Klima suši. Izvučeš nekako crevo iz kabine u unutrašnju jedinicu split sistema da usisava vlagu, a drugo crevo preko nekog grejača da uduvava suv topao vazduh. S obzirom na zapreminu kabine, sušenje bi teoretski trebalo da bude ekspresno i kvalitetno.
Možda već i postoji takav nekakav uređaj, ali mislim da bi ovom improvizacijom mogao sebi da skratiš bitno vreme zadržavanja kola u garaži.
Brzo sušenje verovatno smanjuje šansu da se stvore bilo kakvi neprijatni mirisi. Eto teme za razmišljanje.
Možda već i postoji takav nekakav uređaj, ali mislim da bi ovom improvizacijom mogao sebi da skratiš bitno vreme zadržavanja kola u garaži.
Brzo sušenje verovatno smanjuje šansu da se stvore bilo kakvi neprijatni mirisi. Eto teme za razmišljanje.
Eto odlične teme za razmišljanje, svaka čast Nidžo!