Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od Delija »

Ne razumem onda stav kojim branis nesto sto i sam znas da ne valja.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Kako branim, gde ja branim privatni fakultet i gde sam rekao da je bolji od drzavnog? Stvarno ne razumem sta tacno mislis? Lepo sam napisao u odgovoru Paji da da nemam siguran posao da bih isao na drzavni, tako da stvarno ne znam sta si istripovao.

Edit: a sad kad razmislim malo mozda i ne bih. Zapravo, ja sada od sporta nevezano za porodicu imam dovoljno ustedjenog da kupim stan, plus sam sam sebi placao faks sto inace ne bih mogao i ne zivim od porodicnih para vec par fodina sto da sam hteo mogao bih i ustedeo bih i tu pare za sebe. Na sve to imam i drzavnu penziju do kraja zivota koja je za sada oko 50.000 i samo ce da raste. Ja sa stanom koji rentiram, plus 50.000 mesecno plus neki obican posao slepacki da nadjem ili da nesto radim za 400e mesecno sam u boljoj poziciji nego 80% studenata koji su zavrsili drzavnu ekonomiju.

Naravno, i ovo sve pada u vodu jer da mi je toliko zagustelo veslao bih za drugu zemlju i ziveo do jaja.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

OK. Znaci svi zajedno konstatujemo da je vrlo ocigledno da je drzavni fax (cak i takav kakav je u poslednje vreme) "bolji" od privatnog i to je to. Kraj price :D

Salu na stranu, to smo znali i u startu iliti nije ni dovodjeno u pitanje - pravo pitanje je da li je privatni fax iole "upotrebljiv"?
Mozda i jeste, ali vrlo ogranicenom krugu ljudi kojem je uglavnom potreban neki "papir" i to je to - taj nivo znanja mogu da dobiju i iz online literature. Iliti mozda ako se jednog dana uvede neki kakav-takav kvalitet, ali to trenutno kod nas nije ni cilj - motivacija je sasvim druga.

EDIT:
@Aca
Realno - da nije porodice - ne bi ni bilo sporta, tako da sve to ima svoje. Hocu reci - jesi sada nezavisan, ali je to zasluga porodice.
Isto tako je i zasluga moje porodice sto su mi finansirali skolovanje. Dodje mu na isto.
Poslednja izmena od Delija u 07 Apr 2015, 13:31, izmenjeno 4 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

I to mu dodje to.Drzavni fakultet je bolji,ali ne znaci da su privatni losi.Sve je stvar motivacije.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Konkretno u kajaku do sada je iz nase reprezentacije 10ak osoba proslo jos bolje nego ja tako da s tim porodica i nema nesto puno veze. Nije to sport gde ti trebaju ne znam kakva ulaganja niti sam ja imao bolje uslove od drugih.

Sto se tice faksa, zato sam i napisao sta ti nije jasno u mom iznosenju cinjenica jer me ocito nisi negde dobro razumeo.

Bilo kako bilo , jis jedna strana medalje je recimo sto ce prvih 20 % po sposobnosti sa megatrenda bolje proci u zivotu od najgorih 40% s drzavnog faksa, bez obzira na polaznu osnovu. U to sam takodje ibedjen. Dakle da je losije u proseku mislim da jeste ali ne bih pre zaposlio nekoga ko je zavrsio drzavnu ekonomiju za 6 godina sa prosekom 7 nego megatrendovca u roku sa prosekom 9 a da je za slobodno vreme zavrsio jos neke kurseve (zeli da radi na sebi) i usavrsio jezik recimo.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Tih 20% "najsposobnijih" sa Megatrenda uopste nema bas nikakvu potrebu za Megatrend-om iliti nemaju bas nikakav benefit od te "diplome".
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

I to se slažem.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

AcaKayak napisao:veslao bih za drugu zemlju i ziveo do jaja.
Ja lično bih veoma ozbiljno razmotrio ovu opciju nezavisno od raznih mogućnosti i/ili nemogućnosti u Srbiji.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

zasto ?
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Zato što je u nekim zemljama (ne svim naravno) život mnogo lakši i bolji u različitim sferama - više mogućnosti za napredovanje, više mogućnosti za usavršavanje, veća lična i imovinska sigurnost, stabilnije tržište i poslovanje, veći izbor životnog stila, veće i bolje mogućnosti za školovanje dece, veća i raznovrsnija kulturna ponuda, lakše kretanje, veća zarada, bolja socijalna i zdravstvena sigurnost, u krajnjoj liniji mirniji, udobniji a u dobrom delu slučajeva i ispunjeniji život.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako ima sve uslove koji su potrebni ovde, što bi se selio? Ja ne bih. Imamo mogućnosti i otvorene ponude gde da odemo iz zemlje, ali nećemo (zasad).
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ima stvari koje u Srbiji ni (velike) pare ne mogu kupiti, tako da...

Jedino, treba skupiti i mu*a :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Zavisi ko ima kakve zelje i ciljeve, lose je samo kad se negde ocekuje nesto sto ne dobijes pa se posle razocaras
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Dobijas pravnu drzavu, uredjen sistem, uredjeno obrazovanje, zdravstvo i slicne stvari koje ovde nikad nece postojati.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mozes ovde da imas uslove kakve hoces al kad treba da susretnes svoju decu sa obrazovnim ili zdravstvenim sistemom tad nastaje problem. A inace po meni glavni realni cilj bavljenja sportom kod dece treba da bude da se obezbedi stipendija za skolovanje u inostranstvu. Procentualno vrlo mali broj uspe da od sporta zivi i na tako nesto je vrlo rizicno uzdati se.
Odgovori