Problem sa paljenjem
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Problem sa paljenjem
Senzor temperature vode
Ili sezor temperature motora, taj senzor prati temperaturu motora te šalje podatke elektronici motora koja onda na osnovu tih podataka upućuje da li je potreban hladan start motora ili je motor već ugrejan.Obično ako sezor nije ispravan automobil ima povećanu potrošnju i teško pali kad je ugrejan , jer senzor ostane kao da je motor hladan, ili kad je hladan motor neće da upali odmah , jer elektronici senzor nije dao signal da je motor hladan.
Ima da ga zamenim preventivno. Samo me brine da li su to univerzalni senzori ili bas mora za specifican auto jer onda je pitanje da li ga ovi indijanci imaju na stanju .
Ili sezor temperature motora, taj senzor prati temperaturu motora te šalje podatke elektronici motora koja onda na osnovu tih podataka upućuje da li je potreban hladan start motora ili je motor već ugrejan.Obično ako sezor nije ispravan automobil ima povećanu potrošnju i teško pali kad je ugrejan , jer senzor ostane kao da je motor hladan, ili kad je hladan motor neće da upali odmah , jer elektronici senzor nije dao signal da je motor hladan.
Ima da ga zamenim preventivno. Samo me brine da li su to univerzalni senzori ili bas mora za specifican auto jer onda je pitanje da li ga ovi indijanci imaju na stanju .
Ne menjaj delove nasumice i na svoju ruku, pući ćeš gomilu para i umesto originalnih imaćeš aftermarket.
-
- Banned
Uhvatio sam ga danas, ovo izgleda nema veze ni sa cim navedenim.
Ne ukljucuje uopste sijalicu za kod kljuc i zato nece da upali ! Kada upali sijalicu, upali i auto.
Ne ukljucuje uopste sijalicu za kod kljuc i zato nece da upali ! Kada upali sijalicu, upali i auto.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Potrazi onaj svoj sninak jos sa pocetka problema, ako se secam dobro to je tad bilo drugacija, upalio je ali trokirao u prvih par sekundi?
-
- Banned
Da, to nije to ocigledno.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
imaš drugi ključ?
ne čita kod, misli da ga kradu i imobilajzer radi svoje.
https://www.youtube.com/watch?v=uSLVXmVNYBk
ne čita kod, misli da ga kradu i imobilajzer radi svoje.
https://www.youtube.com/watch?v=uSLVXmVNYBk
Boringly average, but also perfect for school run mums
-
- Banned
Isto i sa drugim kljucem. Pogledacu posle ovaj klip.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa ništa specijalno ne govori sem da ako nema lampice može da vergla do prekosutra.
Boringly average, but also perfect for school run mums
-
- Banned
To je to. Moze da bude kontakt, antenica i nesto mnogo gore.
Onda ovlašćeni servis, i neka nadju šta je
-
- Banned
Na sta ukazuje ovo povremeno zezanje ? Da li bi dijag pokazala gresku u imobilajzeru da postoji ?
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ne mora da znaci. Ako zeza antenica on samo ne nalazi kljuc ti verglas ali ta greska ne pise u memoriji. On kada ocita prisutnost kljuca on i pali, nema razloga da belezi gresku.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Možda će i prikazati grešku ali verovatno samo ako je baš u tom trenutku (neuspešnog paljenja) prikačena dijagnostika.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Koliko ja znam to ne radi. Ako narezes kljuc a ne kodiras probaj da upalis on ce verglati ali "greska" da kljuc nije ispravan ne ostaje. Makar nije ni kod mene kada smo pravili kljuc za moj Carens. Narezali kljuc, probali cisto da vidimo da li kljuc otkljucava bravu, pre nego sto je kodiran. Nikakve greske nisu upisane, proverio sam kasnije na dijagnostici.
-
- Banned
Nadam se da je neka sitnica jer kapiram da je problem sa citavim modulom da bi prijavio i da bi se to cesce desavalo ili ne bih mogao uopste da upalim. Ako crkne citav modul kapiram da je igranka.