Problem sa paljenjem

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Problem sa paljenjem

Post od Grujic »

Pa nije igranka, tad je jednostavno dijagnostikovati i zameniti al verovatno kosta
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Za početak promeni baterije u ključevima ako postoje.

Ne vereujem da je do njih, al je toliko banalno i jeftino da treba probati.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Baterije (ako ih ima) napajaju samo daljinac. Nemaju nikakve veze sa kod ključem.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Znam al Hyu je to. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Transponder moze da se izvadi iz kucista, zalepi selotejpom na stub volana, a da se motor upali kljucem narezanim na pijaci. Ovo je posao za servis, nisi malo utvrdio, ali dalje ne mozes sam.

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dzoni_m napisao:Koliko ja znam to ne radi. Ako narezes kljuc a ne kodiras probaj da upalis on ce verglati ali "greska" da kljuc nije ispravan ne ostaje. Makar nije ni kod mene kada smo pravili kljuc za moj Carens. Narezali kljuc, probali cisto da vidimo da li kljuc otkljucava bravu, pre nego sto je kodiran. Nikakve greske nisu upisane, proverio sam kasnije na dijagnostici.
Mislim da je na Fabiji ostajala greška kad se startuje motor dok još lampica imob. nije ugašena.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Da li ti je pao kljuc ili tako nesto?
Bratu je klunac "otresao" privezak sa kljucevima, taj neki cip se pomerio, otvorili u kljucarskoj radnji kljuc, vratili nazad i sve radi.

Otidji do Ristica u Zemunu dax i pogledaju ako ovlasceni ne moze ili kaze neku ogromnu cifru.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ogi, sad vec imas solidnu kolicinu informacija da preneses majstoru, ne lupaj glavu dalje nego pici u ovlasceni ili u Trio
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ziv sam se usro da mi nije riknuo immo + ecu + ko zna sta sto kosta 2000 evra.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

I da jeste Živko je na primeru Slobinog serva pokazao da ima načina da nabavi polovno.
Nemoj da se nerviraš u napred.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ma kakvi, ja sam popravljao ECU i platio 240e. Nije uopšte jeftino, ali nije ni 2000e. Jbg, mesec dana pre toga sam platio asus ploču i intel cpu 200e. Tako da to nije neka cifra, ako se tako gleda :)

Baš kada sam bio u servisu, na primeru nekog korejskog "djipa" (da me ubiješ, ne znam kojeg) mi je objasnio kako to nije nikakav bauk, odnosno da je skroz normalna pojava da ECU se pokvari, ili deo ECU, pa i na mnogo novijem autu, a kamoli "starom" 300 hiljada.

Ako ti ovlašteni servis ne reši problem, slobodno možeš da odeš do njih u Kamenicu, ako je do elektronike, mislim da nema prepreka da ti to reše. Jedini problem, je što se to kod tebe ne reprodukuje u 100% slučajeva, kao kod mene.

I što se tiče zamene sa polovnom elektronikom, meni je to proveravano u servisu, stavljen drugi ecu i najnoviji sw, pa opet isti problem. Tako da su otpisali ecu. Međutim, po rečima servisa u Kamenici ipak je bio ecu. Sad da li je moguće da je i taj polovni ecu na isti način pokvaren, ne znam, ali treba i da to imaš na umu, da nekad takva provera ne daje rezultat koji nam treba :)
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Danas u ovlascenom servisu mi je konstatovan kvar antene imobilajzera. Naravno, deo nemaju ali je roba krenula ka njima pa ce ga dobiti sledece nedelje.

Kao svaki pravi bolesnik, interesuje me kako se postavlja ova dijagnoza, sumnjam da se ovo vidi na dijagnostici i pored reci lika koji me je zvao i rekao da nema nikakve greske osim ovoga. Kojim se aparatom ispituje ovo ? Zaparavo, voleo bih da je to ali se plasim da nije. Ne znam da li je moguce uopste paliti kada ovaj deo se pokvari ili tada malo radi malo ne (juce me je jedno 10 puta zezalo, sve ukupno).

Generalno, deo nije skup, oko 5k dinara sa rukama, i super je ispalo kako je moglo da bude (ipak, necu verovati da je popravljeno ni kada mi zamene jer se plasim da nije to pa da se ne ponovi, trebalo bi da prodje neko vreme da bih rekao da je to to) ali je moglo da bude kao i kod mnogih, kontakt, kablici itd.

Lik je dapace zvucao samouvereno da je to to.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Zamisli da je rekao, možda je to možda nije ;)
Deluje da je to, nije skupo, ali ne znam kako to crkne
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Terao Ogi po džombama. :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Verovatno nisi prvi sa i30 kome je crkao. Zato je samouveren. To bi bila neka moja pretpostavka.

Tapatalk
Odgovori