Iskustva sa bmw 316d f30
Re: Iskustva sa bmw 316d f30
Ja jesam bratovog leona, pre je imao golf 7 sa xenon svetlima....da sam iskren neke velike razlike ne vidim, led ima prednost u dizajnerskoj slobodi i večoj trajnosti...
Da li neko zna koliko može da iznosi popust za stari model kad u septembru stigne restilizovana trojka???
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ja ne bih ocekivao nista specijalno ili vredno cekanja.
Verovatno jedino zasto bi vredelo cekati je da se "usteka" koji evro za jaci motor
Verovatno jedino zasto bi vredelo cekati je da se "usteka" koji evro za jaci motor

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Delija
- Kontakt:
Pre-LCI model moze da se naruci u narednih par dana i to je to. Od jula krece proizvodnja LCI modela.
Za septembar mozda ostane neki vrlo mrsav lager, sa nekom znj opremom.
Za septembar mozda ostane neki vrlo mrsav lager, sa nekom znj opremom.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ako im napredak bude kao kod F10 onda ce biti isti 
Valjda ovog puta idu i novi motori, stim sto ne verujem da ce kod 28i motora bilo sta menjati.

Valjda ovog puta idu i novi motori, stim sto ne verujem da ce kod 28i motora bilo sta menjati.
- Delija
- Kontakt:
Bice skoro isti, nema sta. Jedino svetlosne grupe ce biti iole osetno promenjene.
Idu novi motori (318d i 320d ce uvodjenjem B47 dobiti po 5kW i 20Nm, kao i F10 - 316d ostaje na jadu i bedi
), ali se kod 328i ne menja bas nista. A i novi 330i iako dobija novi B48 uz njega dobija bednih 5kW vise snage i isti obrtni momenat. 328i ce valjda biti povucen sredinom 2016. godine.
Zadnja svetlosna grupa ce postati LED, a prednja LED umesto xenon-a. I maglenke dobijaju LED opciju.
Na 4-orci je standard xenon, a LED se doplacivao ~2000 evra, ali samo kao ceo Adaptivni LED paket. Ovde ce morati da ponude i "obicne" LED farove po nekoj slicnoj, a verovatno i istoj ceni po kojoj su do sada prodavali xenon-e. To se moze zakljuciti i ako se pogledaju cene i paketi za F20 LCI.
Neko je negde pomenuo touch screen uz iDrive - cini mi se da od toga nece biti nista.
Parking assistant ce dobiti neka veca unapredjenja, ali koj ce to 'andrak nekome
Idu novi motori (318d i 320d ce uvodjenjem B47 dobiti po 5kW i 20Nm, kao i F10 - 316d ostaje na jadu i bedi

Zadnja svetlosna grupa ce postati LED, a prednja LED umesto xenon-a. I maglenke dobijaju LED opciju.
Na 4-orci je standard xenon, a LED se doplacivao ~2000 evra, ali samo kao ceo Adaptivni LED paket. Ovde ce morati da ponude i "obicne" LED farove po nekoj slicnoj, a verovatno i istoj ceni po kojoj su do sada prodavali xenon-e. To se moze zakljuciti i ako se pogledaju cene i paketi za F20 LCI.
Neko je negde pomenuo touch screen uz iDrive - cini mi se da od toga nece biti nista.
Parking assistant ce dobiti neka veca unapredjenja, ali koj ce to 'andrak nekome

LED svetla su glupost. Za TS displej ne verujem... mozda će samo iDrive dobiti touch opciju kao kod X5 što je takođe glupost 

Uzmi slobodno pre FL i probaj da dobiješ što bolju cenu

Uzmi slobodno pre FL i probaj da dobiješ što bolju cenu

- Delija
- Kontakt:
Po onome sto sam video za 4-orku - LED svetla su fenomenalna, pogotovo u tom celom paketu.
https://www.youtube.com/watch?v=-dvPZ3H1Vm4
https://www.youtube.com/watch?v=-dvPZ3H1Vm4
Ne verujem ja tim klipovima dok ne probam ali s obzirom na to koliko su xenoni dobri, sumnjam da se kod LED može osetiti neka bitna razlika.
- Delija
- Kontakt:
Imas i snimke koji nisu promo i koje su kacili ljudi sa BMW foruma.
Jedan aspekt je funkcionalnost, a drugi aspekt je kako vizuelno izgledaju zadnja LED svetlosna grupa i farovi napred.
Pa nisu ljudi bas toliko ludi
da daju 2000 evra doplate za LED i to na xenon-e koje vec imaju - halogeni farovi ne postoje kod 4-orke.
p.s. Da se razumemo - nisam ja nalozen na LED farove. Meni su xenon-i vise nego dobri. Halogene vise nikad u zivotu necu uzeti.
Jedan aspekt je funkcionalnost, a drugi aspekt je kako vizuelno izgledaju zadnja LED svetlosna grupa i farovi napred.
Pa nisu ljudi bas toliko ludi

p.s. Da se razumemo - nisam ja nalozen na LED farove. Meni su xenon-i vise nego dobri. Halogene vise nikad u zivotu necu uzeti.
Ja ih vise ne kontam sta rade sa motorima. Cini mi se da ni oni ne znaju i da im je glavna briga da se ne preklapaju i konkurisu jedan drugom.Delija napisao:Bice skoro isti, nema sta. Jedino svetlosne grupe ce biti iole osetno promenjene.
Idu novi motori (318d i 320d ce uvodjenjem B47 dobiti po 5kW i 20Nm, kao i F10 - 316d ostaje na jadu i bedi), ali se kod 328i ne menja bas nista. A i novi 330i iako dobija novi B48 uz njega dobija bednih 5kW vise snage i isti obrtni momenat. 328i ce valjda biti povucen sredinom 2016. godine.
Koje zapremine je sad taj 330i ako ce 328 da penzionisu (pa tek ga predstavise...).
Jako me razocaravaju sa 35i motorom, pa kako je moguce da se vec preko 10god vrti na 306ks (mada su to 2 razlicita motora u tih 10god), i sad neke najave da ce ga dici na 320 (alal vera). Ne znam samo kako svake godine dobija nagradu za motor godine.
Dopistili su sebi da imaju najslabiji 3.0 motor na trzistu, nema koja marka ne nudi jaci od njih, Merc, Jaguar, nesretni Ford, Volvo... Nije ni bitno da li za tim ima potrebe i smisla, bitno je da su oni BMW, to im je zastitni znak i moraju u svakom trenutku imati najjaci motor na trzistu pa makar mu dali egzoticnu oznaku, nabili cenu i prodali ga u 3 primerka (kao 50D motor, cista demonstracija moci).
- Delija
- Kontakt:
B48 je isto 2.0. Icice i u 320i - snaga ostaje ista, a dobija 20Nm.
To je neki preliminarni info. Mozda ce konacno stanje da se razlikuje. Videcemo uskoro.
To je neki preliminarni info. Mozda ce konacno stanje da se razlikuje. Videcemo uskoro.
Poslednja izmena od Delija u 15 Apr 2015, 21:53, izmenjeno 2 puta ukupno.
Pa show, taman da im 2.0 motor prestigne 3.0 

- Delija
- Kontakt:
Nece vise biti 335i - menja ga 340i sa 240 kW / 450 Nm.
BTW, prelomio sam - necu da se zalecem. Cekam lepo restyle i u 3 lepe...
BTW, prelomio sam - necu da se zalecem. Cekam lepo restyle i u 3 lepe...
Pa znam to je 320ks koji odavno ugradjuju u sesticu, smesno. Dakle imace 2.0 motor u 10 verzija a 3.0 u tacno JEDNOJ. Dobro je pa R6 nije zastitni znak BMW-a...
A sto konkurentski Jaguar ima 380ks nikom nista...
A sto konkurentski Jaguar ima 380ks nikom nista...