Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Nista tu nema nestvarno niti neposteno. To je samo jedini moguci nacin da se ostvari nadoknada za trzanje i maltretiranje za koje nisi sam kriv.
A to sto si bez auta dve nedelje i sto se trzas nocu i sanjas udarac. Koliko god da si smiren podsvest to odradjuje i kad tad ispolji. To je tvoje pravo na nadoknadu. Samo je put do toga tako utaban.
A to sto si bez auta dve nedelje i sto se trzas nocu i sanjas udarac. Koliko god da si smiren podsvest to odradjuje i kad tad ispolji. To je tvoje pravo na nadoknadu. Samo je put do toga tako utaban.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Naravno da je neposteno nekome napakovati krivicno delo koje nije ucinio.
A pride je i krivično delo.
Ponovo ti kažem da to ne funcioniše tako i da je to što si ti zamislio nemoguće.
Postoji naknada materijalne štete (popravka vozila, troškovi šlepovanja, eventualno rent a car za vreme dok ti je vozilo u servisu) i postoji naknada nematerijalne štete (bol, strah, naruženje....)
Nema šanse da dobiješ naknadu za stres i sl pri čukanjima kao što je bilo Trojketovo.
Ponovo ti kažem da to ne funcioniše tako i da je to što si ti zamislio nemoguće.
Postoji naknada materijalne štete (popravka vozila, troškovi šlepovanja, eventualno rent a car za vreme dok ti je vozilo u servisu) i postoji naknada nematerijalne štete (bol, strah, naruženje....)
Nema šanse da dobiješ naknadu za stres i sl pri čukanjima kao što je bilo Trojketovo.
Ja bih mogao bukvalno svaki put da dobijem odstetu, pa nikada nisam.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
trojanac napisao:Nudio mi drugar danas da mi to završi ali sam naravno odbio. Neka bude sve pošteno sa moje i sa strane osiguravajuće kuće i svi budu zadovoljni. Tako je najbolje.

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Covek svetac. 

Realno blago je čukanje za bilo kakvu nematerijalnu odštetu mada generalno ne vidim ništa loše u naplati iste od osiguranja kada je veći udes u pitanju.
Kad je meni onaj metuzalem izleteo, klinac mi je s lica mesta odnet u urgentni jer je rekao da ga boli vrat dok sam ja ostao na uviđaju. Mislim da su naduža 2h u mom životu bila ta dok mi nisu javili šta je s njim. Obaška što je meni to i naredno veče trebala večnost da zaspim. Stalno su mi se pred očima ponavljala scena-sivi Audi,kočim,zgužvana hauba i pogled u klinca čije izbezumnjeno lice prelazi u plač. Potresao sam se jbg.
Kad je meni onaj metuzalem izleteo, klinac mi je s lica mesta odnet u urgentni jer je rekao da ga boli vrat dok sam ja ostao na uviđaju. Mislim da su naduža 2h u mom životu bila ta dok mi nisu javili šta je s njim. Obaška što je meni to i naredno veče trebala večnost da zaspim. Stalno su mi se pred očima ponavljala scena-sivi Audi,kočim,zgužvana hauba i pogled u klinca čije izbezumnjeno lice prelazi u plač. Potresao sam se jbg.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kad ima povrede ima je i tu nema sta da se razmislja. Fora je sto se ne naplacuje to samo od osiguranja, vec je problematicni momenat sto onome ko je izazvao udes pakujes krivicno delo koje nije pocinio.
Brate, naravno da ako imas neke ozbiljnije povrede, treba da uzmes odstetu, ovde se prica o fejkovanju povreda 
Ja kao dijabeticar mogu da ih osurim svaki put, makar skakutao oko kola kada dodju.
Sent from my Sony

Ja kao dijabeticar mogu da ih osurim svaki put, makar skakutao oko kola kada dodju.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Ako sam dobro razumeo kad oštećeni od "protivničkog " osiguranja ne traži odštetu,tog koji je izazvao udes neće teretiti za krivično delo?Grujic napisao:Kad ima povrede ima je i tu nema sta da se razmislja. Fora je sto se ne naplacuje to samo od osiguranja, vec je problematicni momenat sto onome ko je izazvao udes pakujes krivicno delo koje nije pocinio.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Da bi dobio takvu odštetu od osiguranja obično mora da postoji neka povreda, a čim u saobraćajnom udesu postoji povreda to više nije prekršajno već krivično delo. Taj koji je kriv za udes ako još "fasuje" krivičnu prijavu u najboljem slučaju (ako je reč o lakim povredama) se može izvući sa tzv. oportunitetom i platiće 30-40.000 din kaznu (u najboljem slučaju, bude i više). Plus što će više godina da plaća 50% veće auto-osiguranje...
Aha,jasno.
t
t
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Povredu nikad ne bi folirao.
Ali znajuci koliko se ljudi zalilo na lose odstete (kasko) osiguranja vodio bi racuna sta mi nude, kako i gde za nadoknadu stete.
Trojanac, mislim da Delta moze da poruci nov branik. Stric je preko ovlascenog dobio prednji originalni branik za Yarisa 2002. Mislim da 10(ak) godina nije granica za nemogucnost nabavke dela.
Da mi je neko udario Civica, zvao bi pandure i sve bi islo preko ovlascenog, a da je neko udario Punta prihvatio bi i dogovor.
Nije lako proceniti stwtu na licu mesta. Drugu je neki matori udario Leona napred u branik. Delovalo je da se ispravi i ofarba i dogovore se za 130 ili 150€. Kad su skinuli branik video da je popucalo nekolio plasticnih nosaca i neki deo prskalice za xenone, kostalo 50€ preko ovlascenog.
Mene zanima gde je granica menjanja celog dela novim a gde je njegova popravka?!
Ali znajuci koliko se ljudi zalilo na lose odstete (kasko) osiguranja vodio bi racuna sta mi nude, kako i gde za nadoknadu stete.
Trojanac, mislim da Delta moze da poruci nov branik. Stric je preko ovlascenog dobio prednji originalni branik za Yarisa 2002. Mislim da 10(ak) godina nije granica za nemogucnost nabavke dela.
Da mi je neko udario Civica, zvao bi pandure i sve bi islo preko ovlascenog, a da je neko udario Punta prihvatio bi i dogovor.
Nije lako proceniti stwtu na licu mesta. Drugu je neki matori udario Leona napred u branik. Delovalo je da se ispravi i ofarba i dogovore se za 130 ili 150€. Kad su skinuli branik video da je popucalo nekolio plasticnih nosaca i neki deo prskalice za xenone, kostalo 50€ preko ovlascenog.
Mene zanima gde je granica menjanja celog dela novim a gde je njegova popravka?!
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa ako je npr branik pukao, ovlasceni ne krpi vec stavlja nov.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Zavisi koliko je pukao. Osiguranje ce da proba da progura krpljenje.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...