Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Nebrzo
Reactions:
Pridružio se: 28 Apr 2014, 13:28

Re: Ne brže od života!

Post od Nebrzo »

Nista tu nema nestvarno niti neposteno. To je samo jedini moguci nacin da se ostvari nadoknada za trzanje i maltretiranje za koje nisi sam kriv.

A to sto si bez auta dve nedelje i sto se trzas nocu i sanjas udarac. Koliko god da si smiren podsvest to odradjuje i kad tad ispolji. To je tvoje pravo na nadoknadu. Samo je put do toga tako utaban.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Naravno da je neposteno nekome napakovati krivicno delo koje nije ucinio.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

A pride je i krivično delo.

Ponovo ti kažem da to ne funcioniše tako i da je to što si ti zamislio nemoguće.
Postoji naknada materijalne štete (popravka vozila, troškovi šlepovanja, eventualno rent a car za vreme dok ti je vozilo u servisu) i postoji naknada nematerijalne štete (bol, strah, naruženje....)
Nema šanse da dobiješ naknadu za stres i sl pri čukanjima kao što je bilo Trojketovo.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja bih mogao bukvalno svaki put da dobijem odstetu, pa nikada nisam.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

trojanac napisao:Nudio mi drugar danas da mi to završi ali sam naravno odbio. Neka bude sve pošteno sa moje i sa strane osiguravajuće kuće i svi budu zadovoljni. Tako je najbolje.

:klanjamse: :klanjamse: :klanjamse:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Covek svetac. :D
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Realno blago je čukanje za bilo kakvu nematerijalnu odštetu mada generalno ne vidim ništa loše u naplati iste od osiguranja kada je veći udes u pitanju.
Kad je meni onaj metuzalem izleteo, klinac mi je s lica mesta odnet u urgentni jer je rekao da ga boli vrat dok sam ja ostao na uviđaju. Mislim da su naduža 2h u mom životu bila ta dok mi nisu javili šta je s njim. Obaška što je meni to i naredno veče trebala večnost da zaspim. Stalno su mi se pred očima ponavljala scena-sivi Audi,kočim,zgužvana hauba i pogled u klinca čije izbezumnjeno lice prelazi u plač. Potresao sam se jbg.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kad ima povrede ima je i tu nema sta da se razmislja. Fora je sto se ne naplacuje to samo od osiguranja, vec je problematicni momenat sto onome ko je izazvao udes pakujes krivicno delo koje nije pocinio.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Brate, naravno da ako imas neke ozbiljnije povrede, treba da uzmes odstetu, ovde se prica o fejkovanju povreda :)
Ja kao dijabeticar mogu da ih osurim svaki put, makar skakutao oko kola kada dodju.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Grujic napisao:Kad ima povrede ima je i tu nema sta da se razmislja. Fora je sto se ne naplacuje to samo od osiguranja, vec je problematicni momenat sto onome ko je izazvao udes pakujes krivicno delo koje nije pocinio.
Ako sam dobro razumeo kad oštećeni od "protivničkog " osiguranja ne traži odštetu,tog koji je izazvao udes neće teretiti za krivično delo?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da bi dobio takvu odštetu od osiguranja obično mora da postoji neka povreda, a čim u saobraćajnom udesu postoji povreda to više nije prekršajno već krivično delo. Taj koji je kriv za udes ako još "fasuje" krivičnu prijavu u najboljem slučaju (ako je reč o lakim povredama) se može izvući sa tzv. oportunitetom i platiće 30-40.000 din kaznu (u najboljem slučaju, bude i više). Plus što će više godina da plaća 50% veće auto-osiguranje...
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Aha,jasno.

t
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Povredu nikad ne bi folirao.
Ali znajuci koliko se ljudi zalilo na lose odstete (kasko) osiguranja vodio bi racuna sta mi nude, kako i gde za nadoknadu stete.
Trojanac, mislim da Delta moze da poruci nov branik. Stric je preko ovlascenog dobio prednji originalni branik za Yarisa 2002. Mislim da 10(ak) godina nije granica za nemogucnost nabavke dela.

Da mi je neko udario Civica, zvao bi pandure i sve bi islo preko ovlascenog, a da je neko udario Punta prihvatio bi i dogovor.
Nije lako proceniti stwtu na licu mesta. Drugu je neki matori udario Leona napred u branik. Delovalo je da se ispravi i ofarba i dogovore se za 130 ili 150€. Kad su skinuli branik video da je popucalo nekolio plasticnih nosaca i neki deo prskalice za xenone, kostalo 50€ preko ovlascenog.

Mene zanima gde je granica menjanja celog dela novim a gde je njegova popravka?!
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pa ako je npr branik pukao, ovlasceni ne krpi vec stavlja nov.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Zavisi koliko je pukao. Osiguranje ce da proba da progura krpljenje.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori