Šta kupiti - Kia Ceed ili Hyundai i30

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Šta kupiti - Kia Ceed ili Hyundai i30

Post od trojanac »

Slažem se da ne treba bežati od B segmenta, ako će pretežno biti gradski auto, mada bi i sam razmišljao kao i vi, ako već dajem 15.000e onda da kupim veći auto.
Vidim već polako se razvlači priča, svako vuče na svoju stranu. Ja mogu samo da citiram moju koleginicu koja vozi Civic 8. generacije ali sedan. Pre Civica su imali Jazz. Kaže ona da je Civic odličan, ali da se ona pitala nikad ne bi menjala Jazz. Citiram "za majke sa malom decom, bolji auto ne postoji". Obzirom da je ponovo u ponudi kod nas, i vidim na sajtu Delte da je cena "samo" 12.350e za skuplji paket. Oprema je skromnija u odnosu na KIA/Hyundai, ali ja ne vidim šta nedostaje, a da je posebno bitno. Motor ima bolje perfomanse od i30 1.4, sigurno i manje troši, prtljažnik je iste zapremine kao i30, a koliko znače magična sedišta i koliko je Jazz praktičan, to će najbolje reći vlasnici tog modela.
Jazz_cenovnik_01.07._2013[1].pdf
(254.46 KiB) Preuzet 95 puta
Ja bi dobro razmislio, raspitao se u Delti i kod Stojanova o svemu, proverio mogućnost doplate za nešto od opreme ako vam je bitno. Uzdravlje pa javi šta si odlučio. :pivo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Imaju samo 1.2 Jazza.
Sa aspekta praktičnosti i pouzdanosti (ili još preciznije raspoloživosti), verujem da nema boljeg vozila u tom segmentu.
Za 4.5 godine samo ulje i filteri, i 1x prednje pločice.
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

Bice tu jos dosta dilema izgleda.. Pitao sam za ova dva automobila, a dobio preporuke za jos 3 :) Oticu ovih dana do NS pa cu obici direkt salone. Mada sam od sinoc paralelno poceo da trazim Astru J po oglasima.

A Citroen ste spominjali da se gasi u Srbiji? Nisu bili na sajmu, a mislim da nema ni u NS salon? Njihov C4 mi je uvek bio prijatan za oko.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Citroen, nažalost, nije za preporuku, barem ne nov. Polovan možda, ako bi se uzeo neki dobar primerak, ali pod uslovom da imaš proverenog majstora, mada obzirom da voziš Pug onda mislim da to nije problem.
Šta znam, sve opcije imaju i dobru i lošu stranu, a niko ne zna bolje od tebe šta ti najviše odgovara.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pedja napisao:Veruj sta hoces, ali pise "aluminijumskih" :D

TT
Onda je golf najbolja kupovina za gradski auto. Jedino je pitanje koliko je golf atraktivniji za kradju od korejanaca. To bi me mnogo tuklo u potiljak.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Golfu svaka čast, ali mene ne bi kupio, bez obzira što imam jako lepo mišljenje o njemu. Barem kad je ovaj osnovni motor u pitanju.
Posetite www.garaza.rs !
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Igor napisao:Bice tu jos dosta dilema izgleda.. Pitao sam za ova dva automobila, a dobio preporuke za jos 3 :) Oticu ovih dana do NS pa cu obici direkt salone. Mada sam od sinoc paralelno poceo da trazim Astru J po oglasima.

A Citroen ste spominjali da se gasi u Srbiji? Nisu bili na sajmu, a mislim da nema ni u NS salon? Njihov C4 mi je uvek bio prijatan za oko.
Ne znam kako je sa citrom u srbiji, ali barem oko servisa ne bi trebao da brineš, pošto ti je citro in pug sve isto. A sam avto je dobar, samo zavisi koji motor izabereš.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Da li je nemanje bocnih jastuka i vazdusnih zavesa hendikep da treba odustati od i30 i kupiti ceed.
Hyundai i30 se trenutno ne moze naruciti u paketu "stajl" koji ima tu vrstu zastite.Porudzbe su stale do daljnjeg.Ima par komada u opremi komfort(prednji jastuci) i to je to...

Auris koji je bio 3 opcija takodje se ne moze naruciti vise u terra opremi.Ima na lageru nesto u luna i sol.Skupo.Jedino je terra dolazila u obzir,jer za auris ide komercijalni kredit eks 9%.Krece proizvodnja fejslifta,isporuke na leto,cena dosta veca.

Suzuki kros,skoda rapid,ford focus su nekako na margini interesovanja zbog komercijalnog kredita i visoke kamate.

Kao i odlazeca astra J 1.4 za 12500 koja se trenutno nudi za eks 4% na 5 godina.O astri ne znam nista.

O hyundai znam sve.Vozio,probao 1.4.Sasvim dovoljan za moj tempo.

Finansije dozvoljavaju ceed i hyu.MOzda i 1.6 ceed.Ali srce kaze hyundai.A onda ti jastuci koje hyu nema.Nema hyu jos par sitnica,preko kojih bi mogao preci,ali...
Poslednja izmena od sasha015 u 17 Apr 2015, 15:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Taj 1.4 u Astri je mrtav konj
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Nisu ni ovi 1.4 u kosookom nista bolji. 13 sekundi do 100.Astra je verovatno teza 100-200kg.Nemam podatke sad u glavi...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ima za 14.000 1.4t 140ks na akciji
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Gde si tražio ponudu za Auris? Možda mogu da pomognem da se nađe odgovarajući model.
Posetite www.garaza.rs !
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ne bih uzeo nov auto sa samo 2 vazdusna prednja u 2015 god ni da mi ga daju dzabe. Ne znam kako ne vidis da imas posla sa diletantima.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Između I30 i Ceed-a ja bih izabrao Ceed bez razmišljanja i ne bih uzimao nov auto sa samo dva jastuka.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Slažem se potpuno.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori