Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od nuk »

Paja napisao:Pročitao sam zakon.
Problem je što keva nema ništa u Kikindi.
Pa šta, voda neće sama da se odvede :)
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Day Walker napisao:Mogu nam se sagnu.. Sta ima komunalac da zaustavlja mene u saobracaju?!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prljav auto :zbunjen:

U Moskvi ćeš da popiješ kaznu za to, od obične policije. Međutim, tamo to ima smila, čim se prvi put provozaš ulicama na jesen/zimu: tečnost za pranje stakala su u službeni PUG dosipali svaki drugi-treći dan.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

U SLO komulaci imaju pravo da radarišu i slično, mislim da za sad samo u LJ ali imaju pravo i čak svoje radareu škodama roomster i VW Up!...

ah banda je to...
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Paja napisao:Pročitao sam zakon.
Problem je što keva nema ništa u Kikindi.
I šta kaže zakon?
Na koju površinu se odnosi namet.
Moj plac je otprilike 25x25 m, bruto osnove prizemlja kuće, 100m2.
A rešenje je razrezano na 131 m2!???
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Zenu mi udario virus. Ode prekjuce u dom zdravlja sa temperaturom, tamo je puste da ceka u redu da bi joj rekli da je pogresan red, pa ceka opet da sazna da joj karton nije tu nego premesten, pa ceka jos malo da bi saznala da ne moze kod izabranog lekara nego samo kod dezurnog i da mora da opet ceka. Naravno, ode kuci.

Danas ode u jos gorem stanju kod Ristica. Tamo je pregledaju, snime rentgen pluca, urade komplet analizu krvi sa rezultatima odmah, krnu joj neku injekciju od koje joj bude bolje momentalno (ne zajebavam se, bukvalno dosla kuci 200% bolja), zakazu kontrolu i propisu sta treba - sve u totalu 4600 dinara.

Tuzna stvar u celoj prici je da bi DZ od RFZO-a kog svi finansiramo ovo sa spiska naplatio tu negde, plus troskovi osoblja i opreme iz istog fonda koji su deset puta veci, jer bi ovo sve trajalo nekoliko dana i dolazaka u DZ.

I posle mi neko kenja da privatnike ne treba ukljucivati u sistem zdravstva jer su skupi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nisu skupi zato sto im trziste ne dozvoljava, nego moraju da stave koliko narod moze da plati, moraju da daju primamljivu ponudu. Da se uvrste, video bi kako bi bili jeftini.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Skupa je država
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ma vazi, ti mislis da to tako ide igde u svetu? Pa samo im ponudi koliko naplacuje drzavni lekar, eto, resen problem. Brdo njih bi se snaslo sa tom lovom.

Ne pratis sta pricam, te cifre se vec naplacuju iz fonda, video sam cenovnike i tarife. Za mnogo toga je privatni sektor jeftiniji od drzavnog.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa moje misljenje je da su uslovi izdiktirali tu cenu kod privatnika, to ti ja pricam. Da stavi pregled 10 soma, ne bi niko isao. Za pregled je mozda ista cifra, ali kolika je razlika za neki ozbiljniji zahvat i koliko bi istinaplacivali drzavi to?

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Pusti ti ozbiljne zahvate, ajde da mi za pocetak postignemo da ljudi ne umiru zbog primarnog zdravstva. Uopste ne vidim potrebu da se privatnici u postojeci sistem uguraju navrat nanos, nego tamo gde su potrebni. Drugo, da ne ponavljam po stoti put, ako drzavna bolnica naplacuje operaciju necega 1000 evra, ponudi toliko i privatniku pa vidi jel hoce. Ne stoji argument "znas koliko bi naplacivali", pa nece im niko dati blanko cek da sami upisu.
Sem toga, po zakonu sada RFZO mora da ti plati intervenciju kod privatnika ako ne moze da je obezbedi u razumnom roku, samo se toga niko ne pridrzava, a i funkcionise po princpipu refundacije pa ljudi nemaju para
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dobro, tu se slazemo, veruj mi da znam sta znaci jebavanje po bolnicama i domovima zdravlja.
Ako to moze tako da funkcionise, onda ok, ali mislim da bi se veoma brzo taj sistem izjalovio. Kada niko nema lini interes, mnogo je lakse sve unormaliti, a kada neko ima, vremenom to uvek ode u tri lepe, pogotovo u ovakvim nazadnim zemljama punim korupcije.
Mada, iz moje perspektive, za zdravstveni sistem nemam problem i da placamo duplo, ako ce to znaciti bolji i efikasniji tretman.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Sustinski gresis, uzasno. Kad neko NEMA licni interes, ne postoji nacin da se sistem ustroji potpuno, i onda stepen javasluka i korupcije zavisi od opsteg stanja, koje je kod nas dno.

Ja bih najsrecniji bio da se drzavno zdravstvo finansira iz poreza i da je samo za one koji ne mogu da priuste drugo, a da mi ostali biramo gde cemo da placamo i da se lecimo. To u Srbiji ja necu docekati pa se nadam najboljem sto mogu da izvucem, a to je konkurencija unutar postojeceg sistema.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja nemam problem da plaćam koliko god, dokle god znam sta za te pare dobijam
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

I dokle god imas pravo izbora kod koga ces da ides. A ne da me jebe drzavno zdravstvo kome ne mogu bukvalno nista - ko ne veruje nek procita proceduru zalbe zastitniku pacijenata i sredstva koja su njemu na raspolaganju. Kod privatnika mogu da vise nikad ne odem i da ga opljujem svugde, pa da bankrotira ako je slepac.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Najbolje je da se naprave privatna zdravstvena osiguranja, izabere paket, i uplacuje mesecno kao za auto. Sa tom karitcom, u zavisnosti od paketa, biras gde ces da ides. Naravno, podrazumeva se da se ne odbija nista za drzavno.

Moji matorci isto idu kod privatnika iako godinama uplacuju drzavno. Jos su doktori u drzavnim bolnicama u fazonu da salju "kod sebe" u privatnoj ordincaciji.
Odgovori