Bajern je bio bolji, ali u sportu to nije uvek dovoljno. Meni je nekako drago da je Čelzi dobio, jer im je prva titula i niko nije očekivao da bi oni mogli da osvoje. Mada nisam navijao ni za jedne ni za druge.
Chelsea je uradio veliku stvar i nije bilo lako ni doci do tog finala gde su sve verovatnoce bile protiv njih, kao i u samom finalu gde su u jednoj utakmici za pehar morali igrati na gostujucem terenu (slucaj je hteo da neutralni teren ispadne domaci za Bayern).
Da se igralo kojim slucajem na Stamford Bridge, skroz druga prica bi bila sto se tice same igre obe ekipe.
Nisam navijao ni za jedne ni za druge, jer nit' mi je Bayern nesto omiljen, niti Chelsea, ali svaka cast Romanovim legionarima.
Najveci gubitnik je ovde Tottenham koji bi u slucaju da je Bayern uzeo Ligu Sampiona igrao sledece godine kvalifikacije za istu, a ovako ce morati u Ligu UEFA iako su zavrsili kao cetvrti u prvenstvu. Tacno da popizde!!
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Niti volim niti mrzim Bajern i Celzi. Ne volim "bunker" igru.
Ajde da je jedna utakmica takva, zbog taktike i moranja, ali nekoliko u nizu ... :/
Drago mi je sto je Celzi osvojio zbog samo jednog igraca - Lamparda! Cuti i igra, ne gresi, maksimalno se trudi, fer plej igrac ... najbolje kod njega je sto se ne secam kad je lose odigrao!? Cak je igrao dan nakon majcine smrti i dao gol. Dosta toga, gotovo sve, je dao Celziju, zasluzio je u tom dresu da podigne pehar!
Ako zanemarimo sve ostalo, vredno pomena je to da je Ceh procitao svaki penal na utakmici.
Ima tu i srece malo, ali da pricas bas svaki penal, treba i vise od puke srece. Vidi se iskustvo...
Doduse, daleko je on od nekadasnje forme kada je bio vrhunski golman, ali se ne vidja cesto da u 6 penala budes na svakoj lopti...
Ceh je upravo od kada je otisao Viljas Boas u slicnoj formi kao nekada, za vreme Murinja... Ide na visoke lopte posle kornera, ulazi u duele, kao da se psiholoski konacno uzdigao nakon one povrede...
Inace Nojer je sinoc cekao svaku loptu da vidi gde ce ici, uopste nijednom nije ranije krenuo na stranu, i mislim da je to bila greska...
Jagodina je u poslednjem kolu Superlige pobedila Novi Pazar na svom terenu sa 1:0 i prvenstvo Srbije završila na četvrtoj poziciji, pa će igrati u kvalifkacijama za Ligu Evropa.
Predsednik kluba Goran Milanović smatra da je ove sezone završen jedan ciklus i da sada predstoji novi.
"Ovo je završetak ciklusa koji smo počeli pre pet godina. Jedan ciklus smo završili, a sada nam predstoji sledenjih pet godina. Nadam se da ćemo igrati Ligu šampiona", istakao je Milanović.
Đoković sigurno Prvi reket Sveta do Wimbledona
Izdržao je da bude godinu dana No.1, što je jako malom broju tenisera uspelo
Svaka čast Nole
Ali, moram da citiram Ogija od pre godinu dana
15.05.2011.
Ogi napisao:
Nus produkt svega ovoga sto ce realno sledece godine jako tesko zadrzati mesto u prvih 5 ako ne i vise. Tako da mora da bude prvi sto pre jer ako to ne ostvari ove godine, sledece sigurno nece.
16.05.2011.
Ogi napisao:Pa kako zasto, zato sto ovo sto sada radi se desava jednom u zivotu i to samo nekim teniserima. On ce sledece godine do danas braniti 6750 poena. Nije realno ocekivati da ce ponovo sve osvojiti vec da ce izgubiti veliki broj poena. Nadal ce verovatno da igra standardno (jer ne igra on ni sada lose vec je Nole enormno napredovao) i moze da se desi da ponovo osvoji sve ovo sto je Nole ove godine osvojio a i ostali ce se umesati jer ipak ne moze Nole toliko dugo da odrzi ovaj nadljudski nivo forme. Ipak, mislim da ce bodovno Nole biti u "krizi" samo sledece godine ali da ce se to kasnije vratiti na staro a to je da je Nole buduci br. 1.
E ovako, nisam neki obozavalac ligaskog dela Nba, ponajvise iz razloga sto i kada igraju najbolje ekipe, tu nema zanimljivosti jer niko ne igra odbranu (sto totalno razumem, ipak treba izdrzati 82 utakmice u regularnom delu), ali zato volim da ispratim playoff...
U finalu zapada dve totalno razlicite ekipe...
Oklahoma sa dva super stara, Durantom i Westbrukom i najboljim sestim igracem lige Hardenom, i tipicnom americkom run and gun kosarkom... I naravno San Antonio sa Dankanom, Djinobilijem, Parkerom i sveprisutnim Gregom Popovicem...
Durent od kada je dosao u Nba pogadja sve, kako god hoces i odakle god hoces, za 2, za 3, iz driblinga, fade away... Covek igra na pozicijama 2, 3, 4 bez ikakvih problema jer ima brzinu, ima sut, ima visinu i ima ogroman raspon ruku, i moze da odigra odbranu... Westbruck je pravi Nba plejmejker i vrlo cesto dok "kreira" napad ne vidi nista sem obruca i 5 protivnickih igraca, ali zato ima Hardena, sa kojim igra verovatno najbolji pick and roll na svetu trenutno... Ispod kosa imaju rasnog Spanca Ibaku koji je jedan od najboljih defanzivaca,i Perkinsa koji nije nesto koristan ali izuzetno zatvara reket...
Sta reci o Sparsima, a da se ne zna??? Dankan igra kao u najboljim danima, Parker je konacno konstantan, Djinobili takodje, Jackson je od loseg momka postao nezamenljivi sraf ekipe... Imaju izuzetnu dubinu u igri sto je zasluga trenera jer mogu da odigraju i pozicionu odbranu i napad (Dankan, Spliter, Neal) , ali i da samelju protivnika u samo jednoj cetvrtini run and gun kosarkom (pogledati poslednju utakmicu protiv Clippersa)...
Misljenja sam da ova serija lagano moze do 7. utakmice... Sto se tice pobednika, razum mi kaze Oklahoma (zbog napadackog potencijala), ali naginjem ga Dankanu i druzini iz prostog razloga sto po meni kljuc pobede ce biti odbrana (a skoro uvek i jeste) , a ako je budu odigrali kako treba sve ce biti moguce...