Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Rakhil »

Taj fazon, meni je to u Despota Stefana privatna traka maltene
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Desna traka je u gradu cesto brza. U Takovskoj, Kneza Milosa, kao i u ulicama tipa B.D. Stefana koje imaju zabranu voznje zutom trakom samo u odredjenim delovima dana. Vole ljudi u levu traku da se nabiju kao da im je tata kupio istu. Svi desno vide trolu npr. i beze levo, misle trola je spora. A ja iza trole pa za njom i sve ih prešišam. :) Ona u stanicu, a ja nastavim dalje...

Jos grdje mi je kad nekoga 10 vozila obidje sa desne strane, a on i dalje ne je.e da se skloni desno. Po ,,prirodi,, saobracaja leva traka je za preticanje. A cim te masa vozila obilazi sa desne, znaci da smetas u saobracaju (usporavas ga) i trebas da se sklonis.

A u Srbiji se vozi mahom nekulturno i bahato. Ja ne kazem za sebe da sam neki maher od vozaca, da sam nesto kulturan u saobracaju i da mi u tom smislu nema ravnog. Ali kada se uporedim sa 80% ucesnika u saobracaju i vidim sta oni rade, vidim koliko pocenjujem sebe u tom smislu.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

To je uvek bilo večito pitanje, da li usporavaš saobraćaj ukoliko voziš po ograničenju.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Pa ponekad da. Ako ces da slepo gledas ogranicenje brzine, nekad ces voziti i prebrzo, a vecinu vremena presporo. Voziti sporo je za mene prilicno bahacenje ako drugi ne mogu da te obidju bezbedno.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ako kroz gagarina vozis 50 u krajnjoj levoj traci ne da usporavas saobracaj nego si lud :kezo:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ma to mi je jos i ok, ali kad mi se dvojica nacrtaju paralelno u dve trake i voze ispod ogranicenja, mogu samo da konstatujem da su to ista goveda koja parkiraju na dva mesta i staju pred trafiku jer samo pet minuta komsija.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Da se svi pridržavaju jednostavnog pravila koje sam opisao, onda bi na gubitku bili samo oni koji žele da jurcaju po gradu.
Jednog dana kada isprogramiramo vozila da se kreću po datom obrascu, neće biti gužvi, znaćeš tačno u minut, kada stižeš kući s posla. Neće dva auta voziti paralelno jedan pored drugog 30 i slično.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

To se zove tolerancija, uvažavanje drugih jedinki u svojoj okolini. Može da se nazove i saradnja, sinergija, harmonija.

U Srbiji je sve baš tako, samo kontra.

Tapatalk
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Primer:
Propuštaš pešake na pešačkom,a iza tebe trubi gastos u Mečki SLK,Ciriških tablica.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Laki kupio mečku? :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Juce jedan lik u nekom Krajsleru ide ispred mene i nailazi na pesacki i STAJE da propusti pesake. Pesaci krecu i kad su bili maltene tu kod njega on daje gas i prolazi.... A proslo je tipa 3-4 sekunde od kad je on stao do kad su oni dosli tu... Wtf? A pritom lik vozi 30-35km/h sve vreme, ne zuri nigde znaci.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Možda je samo stao da dohvati nešto iz pretinca :D
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Ili je jednostavno lud pomalo :kezo:
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Sada cu povecali broj fama-radara i ima ih cesto na mestima gde put dozvoljava da se bezbedno razvije veca brzina od ogranicene. Npr. pančevački put (od pančevačkog mosta do račvanja na novi i stari pančevački put mogu biti bilo gde) ili zrenjaninski put (od pančevačkog mosta do uključenja za Most Mihajla Pupina, takodje mogu biti bilo gde) i samo sisaju sirotinju raju. Ako je ograničenje 50, a neko se vuče levom trakom i ti ga obidjes sa desne i naravno gledas da tu radnju obavis sto brze, nabices 80-90 za čas i na pančevačkom putu ce te uhvatiti fama-radar, poslati kod sudije za prekrsaje sa sigrno velikom kaznom i oduzimanjem vozacke dozvole na neki period....A zasto? Zato sto si preticao i za to vreme koje je trajalo ni 10 sekundi prekoračio brzinu. Mere kao da sam konstanto nasilnicki vozio. Ali razumem, pare nedge moraju da se uzmu.

Nisam za nasilničku vožnju, ni za divljanje, ni za vožnju kao muva bez glave. To svakako treba kažnjavati. Ali prespore vozace svakako treba iskljucivati iz saobracaja.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Pa ti ne moras da pretices nekog ko ide 50 sa 80-90 :D. Dovoljno je 60-65.
Odgovori