Kako se vozi u Srbiji?
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Nama je u firmi jasno dato do znanja da se pridržavamo ograničenja brzine,kako u naseljenom,tako i van naseljenog mesta.Ko god bude snimljen i bude mu oduzeta vozačka (ne bitno privatnim ili službenim vozilom),može da dođe po radnu knjižicu.
Po gradu vozim kao baba,u desnoj traci,naravno.Nema potezanja i slaloma kroz gužvu kao pre.Zato mi mnogi trube na određenim deonicama gde se brže vozi,ali i na to sam se navikao.
Po gradu vozim kao baba,u desnoj traci,naravno.Nema potezanja i slaloma kroz gužvu kao pre.Zato mi mnogi trube na određenim deonicama gde se brže vozi,ali i na to sam se navikao.
Samo je navika fora
- srdjanyo
- Kontakt:
U Beogradu takođe.Niko mi ne trubi ni tamo,valjda zato što furamo BG table,

Ja pratim brzinu taxista, i dalje ne mogu da se naviknem na 50
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Policija vec vise od 5 godina koristi iskljucivo radare sa video zapisom, jedino te mozes da vidjas. Fama i onaj nas domaci sto pravi Selma ja mislim iz Subotice, generalno isti djavo kao Fama samo novije.TDI napisao:Ali kakvi radari? I koliko cesto tokom dana?
Tu sam ih i ranije vidjao, ali ne toliko cesto. Sada ih vise vidim, nego sto ih ne vidim.
@Xeroju,
Druze, mene niko ne obilazi sa desne strane. Ako hocu da vozim sporije, sklonim se desno, a kome se zuri, neka ide...I onda mi kaze da je pancevacki put naseljeno mesto, sto nije, nego je industrijska zona mnogo vise, nego ovo prvo. Ako on vozi 40 i ti krenes da ga obilazis, das gas, nabijes 80 za cas. Onda se vratis i nastavis da vozis 50-60. A sve ukupno tvoje prekoracenje nije trajalo ni 10 sekundi. Ne tvrdim ja da to po zakonu nije prekrsaj. Jeste i ne tvrdim drugacije. Ali nije ni nasilnicka voznja.
- srdjanyo
- Kontakt:
Fama se proizvodi i u Novom Sadu.
Jednom mesečno izađu na tranzit da testiraju uređaje koji su rezervisani za prodaju.Tad,barem 100 vozača bude isprepadano.

Jednom mesečno izađu na tranzit da testiraju uređaje koji su rezervisani za prodaju.Tad,barem 100 vozača bude isprepadano.

- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
To se razume!ftj napisao:Poenta moje price je da leva traka na putu sa vise traka u smeru nije isto sto i leva traka na autoputu i ljudi cesto mesaju te stvari. Ok, kulturno je da nekad ako je takva situacija predjes u desnu al to je samo izraz tvoje dobre volje i onaj iza nema nikakvog prava da se ljuti i da tako nesto po defaultu zahteva.
Grujo, Srdjane,
Iskreno, kao i uvek, ja se trudim da vozim po ogranicenju, najvise 5 km preko da ne bi popio kaznu. Jer da dajem drzavi koja mi vec i ovako dovoljno uzima, ne mogu i ne zelim. Moje misljenje je da bi na tim putevima bila bezbedna i par km veca ogranicena brzina, ali to je moje misljenje, a zakon je zakon.
H4wkeye,
Od ove godine su radari mnogo brojniji i mnogo duze stoje na putevima nego ranije. To sam prvenstveno hteo da kazem. Zadnja dva meseca isao sam iz BG u PA 6-7 puta. Mozda radar nije bio jednom ili dva puta. Sto kaze Paja, i ranije su bili cesto, a sada imas osecaj da su tu non-stop.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Eto, nisam to znao, falasrdjanyo napisao:Fama se proizvodi i u Novom Sadu.

@TDI To da, mnogo ih je vise sada. A koliko cujem taj trend ce se nastaviti i dalje, bice dosta vise snimanja bez zaustavljanja i jos mobilnih radarskih ekipa.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Malopre isped zgrade udjem da uzmem nešto iz auta, kad snimim jednu matoru kretenku iz komšiluka kako traži mesto za parking. Inače doživljavam nervne slomove od njenog parkiranja ukrivo, na 2 mesta itd... sad pokušava da uvali svog Rovera (onog hetch-a) paralelno u ulici, na mesto gde bi Smart stao na knap.
Ušla u rikverc, ne može više, pa ga vrati i smota kontru i popne dupetom na travu pa opet proba. Vidi da ne može i krene da izlazi. Čuje se krljanje, ona stane pa opet krene napred - i izadje tako što je čoveku polomila žabice na krilu!
Prodje pa stane, još dva lika i ja se krstimo i ne verujemo šta gledamo. Ode i parkira se sa druge strane zgrade.
Ja napišem na cedulji broj tablice, gledam kako da ga udenem - kad ona ulazi u zgradu pa me snimi, zove nekog telefonom pa se vrati. Pravi se luda, "skliznuo joj točak pa je zato udarila" itd...
Ne znam čiji je auto, skoro nova metalik Korsa. Kako i kome da prijavim?
Ušla u rikverc, ne može više, pa ga vrati i smota kontru i popne dupetom na travu pa opet proba. Vidi da ne može i krene da izlazi. Čuje se krljanje, ona stane pa opet krene napred - i izadje tako što je čoveku polomila žabice na krilu!
Prodje pa stane, još dva lika i ja se krstimo i ne verujemo šta gledamo. Ode i parkira se sa druge strane zgrade.
Ja napišem na cedulji broj tablice, gledam kako da ga udenem - kad ona ulazi u zgradu pa me snimi, zove nekog telefonom pa se vrati. Pravi se luda, "skliznuo joj točak pa je zato udarila" itd...
Ne znam čiji je auto, skoro nova metalik Korsa. Kako i kome da prijavim?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa pandurima... Ako ne možeš doći do vlasnika, treće nema.
Imao je Mc tu situaciju kad su mu ostavil papirić i za uvđaj je morao da bude na tom mestu gde se desilo
Imao je Mc tu situaciju kad su mu ostavil papirić i za uvđaj je morao da bude na tom mestu gde se desilo
Juce, ukljucenje na ap kod dusanovca, vozac gsp pretice celu kolonu....

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ništa čudno za GSP.
Inače, ja ludim kad vidim da divljaju ako neko stane na crveno i ide pravo u traci za pravo i desno, a na semfaoru je uslov za desno. I onda onaj iza svira, blica, jebe sve po spisku, a čovek ima apsolutno pravo da stoji i čeka da se upali zeleno. Uslov se i zove tako, da se skrene ako postoje uslovi, a ne preko nekog ili teraš nekog da pravi prekršaj da bi ti prošao.
Inače pre neki dan kad sam se vraćao sa odmora, pred Beogradom tačno se vidi da stižemo među divljake. Polo Mk2 neki raspali, kao trkački, vozi ko lud. Captur na bosanske table mi se nabio u dupe iako vozim 140, a nemam gde da se sklonim. Taksisti jedni cepaju, drugi smaraju, niko ne vozi normalno. Prođoh celu HR i ovo malo parče od granice do BG i nigde ne videh takvu vožnju kao od aerodroma do Zmaja.
Inače, ja ludim kad vidim da divljaju ako neko stane na crveno i ide pravo u traci za pravo i desno, a na semfaoru je uslov za desno. I onda onaj iza svira, blica, jebe sve po spisku, a čovek ima apsolutno pravo da stoji i čeka da se upali zeleno. Uslov se i zove tako, da se skrene ako postoje uslovi, a ne preko nekog ili teraš nekog da pravi prekršaj da bi ti prošao.
Inače pre neki dan kad sam se vraćao sa odmora, pred Beogradom tačno se vidi da stižemo među divljake. Polo Mk2 neki raspali, kao trkački, vozi ko lud. Captur na bosanske table mi se nabio u dupe iako vozim 140, a nemam gde da se sklonim. Taksisti jedni cepaju, drugi smaraju, niko ne vozi normalno. Prođoh celu HR i ovo malo parče od granice do BG i nigde ne videh takvu vožnju kao od aerodroma do Zmaja.
Posetite www.garaza.rs !
GSP je kriminal, svaki dan gledam.
To za uslovno desno zavisi od situacije, ima raskrsnica gde se kao po pravilu uvek ostavlja slobodna desna traka iako je ona i za pravo, npr. Kumodraška kod Transporta. OK ako je leva skroz puna pa neko stane u desnu pred kraj crvenog. Ali kada u levoj ima 1-2-3 vozila, a u desnu stane neko ko hoće pravo, e onda mu ovi od pozadi trube do besvesti.
Užasno me nervira i vožnja od VMA do Pinka, široko je dosta, ima samo jedna traka po smeru, i na svakom semaforu ima neki pametnjaković koji obilazi kolonu i gura se da prođe prvi.
To za uslovno desno zavisi od situacije, ima raskrsnica gde se kao po pravilu uvek ostavlja slobodna desna traka iako je ona i za pravo, npr. Kumodraška kod Transporta. OK ako je leva skroz puna pa neko stane u desnu pred kraj crvenog. Ali kada u levoj ima 1-2-3 vozila, a u desnu stane neko ko hoće pravo, e onda mu ovi od pozadi trube do besvesti.
Užasno me nervira i vožnja od VMA do Pinka, široko je dosta, ima samo jedna traka po smeru, i na svakom semaforu ima neki pametnjaković koji obilazi kolonu i gura se da prođe prvi.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
To po pravilu staju oni koji znaju, ali imaš masu slučajeva gde ljudi ne znaju ili ne procene na vreme. I onda ga neko tera da gazi pešački ili uđe u raskrsnicu, da bi ovaj prošao. Niti smisla niti potrebe za tim. To nigde u normalnom svetu nema, ali kod nas je redovna pojava.
Posetite www.garaza.rs !
Kod nas je sve moguće, pa i zloupotreba tog prava da staneš u svoju traku.