Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od dragvorl »

U Srbiji je odrzavanje bilo cega, sem mozda svalerki imaginarna stvar.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Za početak u Srbiji možeš da se useliš u zgradu bez upotrebne dozvole.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sutra idem da predam za jaslice, valjda ću imati sreće mada je kod nas u naselju samo jedno obdanište, nema ni privatnih i biće tesno.

From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Floyd napisao:
H4wkeye napisao:Inace citam sad na Zvezdari pala fasada na neku devojku. Beograd se rusi jebote, a oni grade Beograd na vodi....
Dobro, za to nije kriva vlast nego vlasnici stanova u tim zgradama. To je ono što smo ranije pričali kako bi u Srbiji svi da poseduju ali niko ne bi da održava.
To da, ali da li drzava ima neki mehanizam da natera te ljude da vode racuna o tome?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Floyd napisao:
H4wkeye napisao:Inace citam sad na Zvezdari pala fasada na neku devojku. Beograd se rusi jebote, a oni grade Beograd na vodi....
Dobro, za to nije kriva vlast nego vlasnici stanova u tim zgradama. To je ono što smo ranije pričali kako bi u Srbiji svi da poseduju ali niko ne bi da održava.
Ne nužno.

Ima primera da pada fasada sa novijih zgrada. Evo sa zgrade do mene padali pre čini mi se 2 god padali komadi a useljena je pre oko 10 god. Ne znam kakvo je to neodržavanje kada ti se na oko nova fasada odvali... Ovo u Tiršovoj je npr isto skoro renovirano...

A sad blic piše da možda i nije fasada :zbunjen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Na početku Milana Rakića su sve nove zgrade, a i trotoar nije tako blizu objekata. Sumnjiva mi je priča.
Možda je nešto palo sa terase?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

nuk napisao:To zbog subvencija?
Pa da. Ne znam samo odakle gradu toliko para.
Prijaviš dete u vrtić, odbiju ga i odeš u privatni i tamo platiš punu cenu a grad ti isplati posle razliku do 5k koliko se već plaća državni.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Floyd napisao:
U principu je to tačno, ali je tačno i da održavanje fasade predstavlja viši nivo održavanja potreba stanovanja. Ako nisu ispunjeni osnovni uslovi za zadovoljanje potrebe stanovanja i s obzirom na standard ljudi, onda nije za očekivati da građani mogu da sami da održavaju fasade država mora da ima sluha za to. U principu i ima sluha, ali nema više para kao nekad. Dok je bilo para u vreme tranzicije solidan broj fasada se obnovio, ali i to je bio samo manji deo od potreba.

Država može da globi skupštine stanara koji jedva imaju para da plaćaju čistačice ili mogu da teraju u zatvor odgovorno lice, ali šta bi time dobili?
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Emisija od 21.04. http://www.radiobeograd.rs/index.php?op ... Itemid=396
Vec smo pricali na tu temu ali eto bas iz struke ljudi.
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

H4wkeye napisao:To da, ali da li drzava ima neki mehanizam da natera te ljude da vode racuna o tome?
Država može da ih natera ali neće jer to ne bi bilo dobro za rejting.
Grujic napisao:Ne nužno.

Ima primera da pada fasada sa novijih zgrada. Evo sa zgrade do mene padali pre čini mi se 2 god padali komadi a useljena je pre oko 10 god. Ne znam kakvo je to neodržavanje kada ti se na oko nova fasada odvali... Ovo u Tiršovoj je npr isto skoro renovirano...
To što su novogradnje u Srbiji uglavnom fušeraj je nešto drugo.
starac vujadin napisao:U principu je to tačno, ali je tačno i da održavanje fasade predstavlja viši nivo održavanja potreba stanovanja. Ako nisu ispunjeni osnovni uslovi za zadovoljanje potrebe stanovanja i s obzirom na standard ljudi, onda nije za očekivati da građani mogu da sami da održavaju fasade država mora da ima sluha za to. U principu i ima sluha, ali nema više para kao nekad. Dok je bilo para u vreme tranzicije solidan broj fasada se obnovio, ali i to je bio samo manji deo od potreba.

Država može da globi skupštine stanara koji jedva imaju para da plaćaju čistačice ili mogu da teraju u zatvor odgovorno lice, ali šta bi time dobili?
Ja samo kažem da nije ništa čudno što se ruše fasade stare više od 30 godina u koje nije dinar uložen. Jednostavnog rešenja nema a što se duže bude čekalo, popravke će biti sve skuplje.

Beograd i nekako jer još uvek ima para ali unutrašnjost Srbije se bukvalno raspada.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa tu nema rešenja jer je beda ukratko rečeno.

Broba za elementarnu egzistenciju, ne za fasade. Da se ima para ali da iz neke obesti neće da održavaju to bi imalo uterivati, ovako...

Itekako ima veze i sa fuš novogradnjama ako sa njih pada fasada.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako sagradis kucu koja svojim postojanjem preti prolaznicima ti si duzan da je dovedes u bezbedno stanje. Isti je princip sa stambenim zgradama samo sto su vlasnici svi stanari zgrade. Potpuno je ista prica i sa novogradnjama s tim da ako postoji garantni rok investitor je duzan da sanira stetu, inace nema nikakve razlike.

E sad slazem se da je neko pragmaticno resenje kod nas vrlo tesko ostvarivo ali da imamo drzavu ona bi morala da zaduzi stanare da plate popravku a ako nisu u mogucnosti to da plate, onda zao mi je, nek prodaju stan. Nije kuća/zgrada drzavno vlasnistvo.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

ftj napisao:E sad slazem se da je neko pragmaticno resenje kod nas vrlo tesko ostvarivo ali da imamo drzavu ona bi morala da zaduzi stanare da plate popravku a ako nisu u mogucnosti to da plate, onda zao mi je, nek prodaju stan. Nije kuća/zgrada drzavno vlasnistvo.
Ili prosto rečeno da kod nas nije razvijena svest o facility management-u.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Javlja se samo da ubaci stručni termin :mrgreen:
Odgovori