Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
To je moj san. Kao i jedan sw, preko kojeg će svi službenici moći da pristupaju mojim podacima u skladu sa svojim ovlašćenjima, npr. lekar zdr. kartonu, saobraćajac vozačkih kategorijama i kaznama, bankar bankarskom računu njegove banke, ...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Fala bogu, simplifikujemo sve I onda bacimo pola drzavne uprave lavovima, milina
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Tnx. Videću ovih dana samo da se još malo oporavim.Paja napisao:@ MM
Ne znam kakva je situacija u supu NBG, ali u Savskoj je odlično rešeno. Zakaži preko neta i izaći ćeš iz zgrade brže nego što si ušao.
Širim haos!
Postoji u Americi. Tamo je vozačka dozvola jedini ID koji će ti tražiti. I naravno, ne mora da se nosi uvek sa sobom, ko neće, ne mora ni da je poseduje.Floyd napisao:To bi bila odlično ali sumnjam da to negde postojiRakhil napisao:Ja ne kontam cemu licna karta, zdravstvena knjizica, vozacka dozvola i ostalih sto kuraca. Sto ne jedna kartica to rule them all?
Ђенерал Јанковић
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
ne nego tamo je dovoljan jedan dokument za identifikaciju, imas i ID card, iliti licnu kartu...
Oni to zovu Photo ID - iliti bilo koji (polu) zvanicni dokument sa slikom.
Jednu verziju su napravili prosle godine u NL (poceli sa zdravstvenim podacima) ali se pojavilo toliko problema oko privatnosti (sta moze ko da vidi), i sta ko moze da menja da su na kraju obustavili projekat. Inace u Americi, kao i do skoro u NL sam cin obaveznog posedovanja licne karte nije ni postojao. U NL konkretno znam zbog podsecanja na Holokaust - posto su Holandjani stalno organizovali racije - kontrolu dokumenata i slanje jevreja u logore - da su rekli da vise nikada nece biti potrebni - do prve sledece prilike. Od jedno 2006-7 su ih opet uvele kao obavezne... Inace svi Holandjani imaju pristup / nalog centralnom autorizacionom serveru (DigId) za autorizaciju (identifikaciju) korisnika za razne sajtove (drzavne i privatne) - nesto kao google za svoje sajtove (a i oni drugi koji to koriste)To je moj san. Kao i jedan sw, preko kojeg će svi službenici moći da pristupaju mojim podacima u skladu sa svojim ovlašćenjima, npr. lekar zdr. kartonu, saobraćajac vozačkih kategorijama i kaznama, bankar bankarskom računu njegove banke, ...
Amerikanci i Kanađani uopšte nemaju lične karte. Ima i u EU par država koje ih takođe nemaju.
Francuzi recimo nemaju biometrijske lične karte sa čipom već plastificirani karton. Razlog je što su lične besplatne a navodno nemaju kintu da uvode nove.
Francuzi recimo nemaju biometrijske lične karte sa čipom već plastificirani karton. Razlog je što su lične besplatne a navodno nemaju kintu da uvode nove.
Skinut i Kesić.
Nije nego je unapredjen koncept emisije izgleda ?

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Beli , na pogresan smo fakultet isli 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- methane.master
Ja se nadam da su neki naši moderatori koji su na tom fakultetu malo dobili na težini. 

Širim haos!
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Poenta je da prošlost nikada ne napušta čoveka a da dobar deo naših funkcionera ima istu ravnu holivudskim pričama.Paja napisao:Ne kapiram poentu.samo polako napisao:Imamo li mi jednu javnu ličnost i na funkciji a da nema neku tešku priču iz prošlosti. Čitam za zaštitnika građana i ne verujem šta čitam. Ubio mu se drug u stanu sa njegovim pištoljem???????
I sad je glavna tema da li je ili nije imao dozvolu za isti?
Čudno da je tvoj komentar prošao bez kvalifikacija da si bot.Koliko god vama sada zasmetalo, Siniša Mali ima sjajnu prošlost, najbolji student ekonomije, stipendista na jednom od top Američkih univerziteta, prvi Srbin koji je položio test za rad na Njujorškoj berzi koji se smatra najtežim u oblasti ekonomije (nakon toga ga položio samo još jedan u Srbiji, ćalov ortak sa berze)... Za ekonomiju ima ogroman potencijal, radio je zajedno s mojim ćalom pre politike, privatno je kao ličnost odličan, žena mu je takođe normalna... E sad, politika je nešto drugo, to neću da komentarišem.

EDIT:
Ko ne poveruje u deda mraza neće dobiti poklon od istog!

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- methane.master
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
@samo polako - jedan od ljudskih kvaliteta koje cenim je da jasno i glasno izkazes stav ili misljenje, sto ti ne radis ali uopste. Nemoj posle da se cudis sto si proglasen za bota.