Parking servis

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Parking servis

Post od BAJKER »

Sloba napisao:Dakle, ako rade punom parom, i godina je dovoljna da pritegnu dužnika.

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Pa izvrsiteljima je sigurno isplativo i zato i jure duznike, jbt kao da rade na normu.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Malo si konfuzan. Ispada da su ti dostavili na firmu što je ok. Bitno je da ti lično dostave jer tada možeš da platiš dug i 50% cene izvršenja ili da izjaviš prigovor.
Greška infostana je druga priča.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Resenje je stiglo na firmu da mi firma blokira platu, nije na mene naslovljeno. A interesantno da oni imaju pristup pio fondu ili cemu vec kad mogu da znaju gde radim.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Sad je jasno. Znači svinjarija s prethodne strane.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

PS: Kazne za parking ne zastarevaju posle godinu dana
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=966052

Beogradski "Parking servis" saopštio je da nikada nije ni naplaćivao kazne za nepropisno parkiranje, već dnevne parking karte, objašnjavajući da se "jednogodišnji rok zastarelosti ne primenjuje na potraživanja za usluge parkiranja".

Kako navode u tom preduzeću, pružanje usluga parkiranja predstavlja komunalnu delatnost, a potraživanja za izvršene usluge parkiranja nisu usluge na koje se primenjuje jednogodišnji rok zastarelosti, jer se ne mogu podvesti pod usluge za koje je Zakon o obligacionim odnosima propisao taj rok.

"Parking servis" je to naveo u saopštenju objavljenom povodom odluke Vrhovnog kasacionog suda (VKS) u jednom slučaju revizije i zahteva za tumačenje roka zastarelosti kod komunalnih potraživanja.

U toj odluci se navodi da kazne za nepropisano parkiranje zastarevaju u roku od godinu dana, ako je vlasnik vozila fizičko lice, a u roku od tri godine ako je u pitanju pravno lice.

Isti je slučaj i sa potraživanjima svih ostalih komunalih preduzeća.

Taj pravni stav VKS je zauzeo poovodom slučaja iz 2003. i 2004. godine, a povodom kazni "Parkig servisa" zbog nepropisnog parkiranja.

Međutim, kako navode iz "Parking servisa", stav jednog sudije VKS je suprotan desetogodišnjoj sudskoj praksi i svim dosadašnjim mišljenjima i stavovima sudova, iskazanim kroz brojne sudske odluke, od 2003. godine do danas.

"Stanovište veća VKS izneto u presudi odnosi se samo na jedan predmet i to na potraživanja po osnovu doplatnih karata i primenu propisa koji više nisu na snazi, a stav postupajućeg Veća u jednom predmetu ne predstavlja stav VKS, niti se može smatrati izvorom prava, koji bi trebalo da poštuju sudovi", naveli su u "Parking servisu".
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ovo usvojeno u Pozarevcu. :think:

Za neplaćen parking idete kod sudije za prekršaje

Neplaćene doplatne karte za parkiranje više neće biti predmet po kojim postupaju izvršitelji, već prekršajne sudije. Najnovijom odlukom o lokalnim parkiralištima koju je usvojila lokalna skupština, neplaćen parking postaje prekršaj, a prekršajne naloge Parking servis će prosleđivati Prekršajnom sudu. Na ovaj način je Oduka o parkiralištima usklađena sa Odlukom o lokalnim komunalnim taksama, kaže direktor Parking servisa Verica Savić.
Ona navodi da će prihod od prekršajnih kazni direktno da ide u budžet grada i da će moći da se opredeli za investicije.

Odluka usvojena na skupštini u petak počinje da važi 8 dana od objavljivanja u službenom glasniku, ali će prema oceni koju je iznela Savić primena početi u naredna 2 do 3 meseca.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Aj budala...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Očekivano. Kad je prošlo sa je neplaćanje prevoza prekršaj sada će da zaređaju svuda.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Juče sam u centru grada video kako postavljaju kandžu na točak nekom liku na BMW.
Pošto su u neposrednoj blizini bili komunalci jel to njihova nadležnost?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Koje su tablice bile na Bmw-u?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Naše
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

To je nesto novo onda...
Rade
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
Garaža: škoda octavia 1.9 tdi

Post od Rade »

Čuo sam danas nešto u vezi doplatnih parking karti ali mi liči na vic navodno ako imate neizmirene obaveze prema parking servisu ne možete izaći iz zemlje sa vozilom dok ih ne izmirite. :zbunjen:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pred svaku letnju sezonu je ista priča :kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator