Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Re: Sport

Post od aviator »

^
Skuderia?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Foru sa šišarkama sam čuo X puta, ali i dalje nemam pojma o čemu se radi. Da li bi neka dobra duša odala tajnu nama neupućenima :)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Opet cemo se vrteti u krug... Kao prvo, ja nisam huligan, navijac sam, kao sto je i svako od vas koji NAVIJA za neki klub. Kao sto sam vec naveo, drzava i mediji su doveli do toga da svako od nas treba da se stidi ukoliko izjavi da je navijac. Drugo, navijanje u Srbiji se danas u mnogome razlikuje od vremena kada sam aktivno kretao na utakmice i kada me je taj svet opcinio. Iskreno, ne bi mi bilo svejedno da u danasnje vreme odgajam tinejdzera koji se lozi na utakmice.

Moju generaciju je prvo zavela FK Vojvodina, pa tek onda navijanje kao takvo. Danas se klinci loze prevashodno na navijanje. Zato u danasnje vreme i imamo situaciju da mladji dodju na navijacku tribinu, budu tu par sezona i onda ih stadion vise ne vidi, dok cemo mnogi od nas tu docekati svoje stare dane.

Za moju ekipu i mene je odlazak na utakmicu oduvek bio gust i nesto cemu smo se iz vikenda u vikend radovali. Skupis se pre utakmice, popijes koje pivo, zezas se, mozda naletis na protivnika, dobijes ili podelis koju, nekad vijas, nekad budes vijan, na stadionu navijas iz sve snage za klub sa kojim si se srodio, a posle tekme odes u kafanu i sa ekipom prepricavas dozivljaje. Znam da to za vecinu zvuci idiotski, ali te taj svet ili omadjija ili te jednostavno ne zanima. Pri svemu tom, ja nisam agresivan tip koji stalno trazi kavgu, vec naprotiv, retko cu se zbog necega olako razestiti. A nisam ni neko ko koristi rulju kako bih svoje frustracije izbacivao iz sebe. Moguce objasnjenje koje su pojedini psiholozi dali je da dolazi u svemu tome do povecanog nivoa adrenalina i endorfina (ako ne gresim), koji stvara neku vrstu zavisnosti. Sve ovo navedeno dugo vremena nije sa sobom nosilo prevelike posledice.

Promenom raznih okolnosti (mogu i o tome) dosli smo do pojave mnogih stvari koje idu na sramotu navijackog pokreta i nemaju svoje opravdanje. Kad vec pominjete Bogdanova, mogu spomenuti primer Djenove, gde su listom sve navijacke grupe osudile taj cin. Ja sam prvi popizde sto sam grunuo kintu za odlazak, kako bi jedna navijacka grupa bila iskoriscena u vojevanju bitaka fudbalsko-politicke elite. Velika vecina navijaca nema problem sa racionalnim rezonovanjem i odvajanjem navijackog od nenavijackog/kriminalnog.

Neko spominje sastave tribina. Naravno da ce biti heterogeni i niko ovde nije pominjao da su redom prisutni intelektualci, vec da ne treba generalizivati i nazivati celu tribinu maloumnom.

Situacije gde vise nisi siguran da li ce te petlic od 16 leta izbockati kao vudu lutku ili ces zbog gluposti dobiti, u najboljem slucaju, par meseci mardelja su uticale da vise nisam aktivan vec neko vreme na svojoj tribini, ali i dalje sa ekipom redovno odlazim kako na Karadjordje, tako i na gostovanja. A desi se ponekad i da naletimo na kolege stare skole, pa se lepo pozdravimo... :djavo:

Mozda bi jedan od prvih navijackih filmova "ID" pomogao nekima da malo shvate celu pricu. Ako uopste zele pokusati da me shvate...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

aviator napisao:^
Skuderia? Slika
Ma odakle to njemu. :)
Širim haos!
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Dođe i ta sedeća sezona...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

DukeNS napisao:Opet cemo se vrteti u krug... Kao prvo, ja nisam huligan, navijac sam, kao sto je i svako od vas koji NAVIJA za neki klub. Kao sto sam vec naveo, drzava i mediji su doveli do toga da svako od nas treba da se stidi ukoliko izjavi da je navijac. Drugo, navijanje u Srbiji se danas u mnogome razlikuje od vremena kada sam aktivno kretao na utakmice i kada me je taj svet opcinio. Iskreno, ne bi mi bilo svejedno da u danasnje vreme odgajam tinejdzera koji se lozi na utakmice.

Moju generaciju je prvo zavela FK Vojvodina, pa tek onda navijanje kao takvo. Danas se klinci loze prevashodno na navijanje. Zato u danasnje vreme i imamo situaciju da mladji dodju na navijacku tribinu, budu tu par sezona i onda ih stadion vise ne vidi, dok cemo mnogi od nas tu docekati svoje stare dane.

Za moju ekipu i mene je odlazak na utakmicu oduvek bio gust i nesto cemu smo se iz vikenda u vikend radovali. Skupis se pre utakmice, popijes koje pivo, zezas se, mozda naletis na protivnika, dobijes ili podelis koju, nekad vijas, nekad budes vijan, na stadionu navijas iz sve snage za klub sa kojim si se srodio, a posle tekme odes u kafanu i sa ekipom prepricavas dozivljaje. Znam da to za vecinu zvuci idiotski, ali te taj svet ili omadjija ili te jednostavno ne zanima. Pri svemu tom, ja nisam agresivan tip koji stalno trazi kavgu, vec naprotiv, retko cu se zbog necega olako razestiti. A nisam ni neko ko koristi rulju kako bih svoje frustracije izbacivao iz sebe. Moguce objasnjenje koje su pojedini psiholozi dali je da dolazi u svemu tome do povecanog nivoa adrenalina i endorfina (ako ne gresim), koji stvara neku vrstu zavisnosti. Sve ovo navedeno dugo vremena nije sa sobom nosilo prevelike posledice.

Promenom raznih okolnosti (mogu i o tome) dosli smo do pojave mnogih stvari koje idu na sramotu navijackog pokreta i nemaju svoje opravdanje. Kad vec pominjete Bogdanova, mogu spomenuti primer Djenove, gde su listom sve navijacke grupe osudile taj cin. Ja sam prvi popizde sto sam grunuo kintu za odlazak, kako bi jedna navijacka grupa bila iskoriscena u vojevanju bitaka fudbalsko-politicke elite. Velika vecina navijaca nema problem sa racionalnim rezonovanjem i odvajanjem navijackog od nenavijackog/kriminalnog.

Neko spominje sastave tribina. Naravno da ce biti heterogeni i niko ovde nije pominjao da su redom prisutni intelektualci, vec da ne treba generalizivati i nazivati celu tribinu maloumnom.

Situacije gde vise nisi siguran da li ce te petlic od 16 leta izbockati kao vudu lutku ili ces zbog gluposti dobiti, u najboljem slucaju, par meseci mardelja su uticale da vise nisam aktivan vec neko vreme na svojoj tribini, ali i dalje sa ekipom redovno odlazim kako na Karadjordje, tako i na gostovanja. A desi se ponekad i da naletimo na kolege stare skole, pa se lepo pozdravimo... :djavo:

Mozda bi jedan od prvih navijackih filmova "ID" pomogao nekima da malo shvate celu pricu. Ako uopste zele pokusati da me shvate...
A kakve sve ovo veze ima sa sportom? :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Pa bez navijača nema ni sporta.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Glupost, i to teška.
Valjda bez sportista nema sporta?
Pročitaj njegov post pažljivo. Da ima efekta njegovo navijanje i sličnih, njegov voljeni klub bi imao nekakav rezultat...
Kako je onda Đoković uspešan sportista?
Evo možda bolje Aca, iz nama bližeg primera ako je tako lakše. Ili Borković. Ivana Španović. Bar mi imamo sijaset primera.
Generacije košarkaša koje nije trenirao onaj što davi svoje igrače i mlati se sa navijačima po hodnicima sportske dvorane. Jeste, oni su imali navijače ali su imali i rezultate.. Kakve rezultate su imali fudbaleri? Vojvodina, Rad, Partizan, Zvezda? Reprezentacija (naša, ne neka leva koju je vodio neki naš stručnjak :D)?
Zvezda jednom i to u sastavu najboljih u regionu tj. dakle SFRJ tada + Belodedić.
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 01 Maj 2015, 00:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

methane.master napisao:
aviator napisao:^
Skuderia? Slika
Ma odakle to njemu. :)
Ja ne znam o cemu vi :djavo:
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Kada kažem navijač mislim na gledaoce, publiku, posmatrače...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

To može da bude podstrek ali je osnovno - sport, takmičenje. Zbog kog tačno takmičenja ti dolaziš na derbi?

Nikaragva pominje potrebu da se malo istrese. Što je OK za te ljude koji nešto rade u svetu, ti školovani doktori, hirurzi, advokati... Stres ubija, valja naći neki ventil. Neko navija, neko peca, neko ide po sado mazo klubovima, ali imaju ventil da izbace sav taj pritisak. Pritisak stvoren tokom RADNE nedelje. Kakav pritisak tokom radne nedelje se akumulira kod ovih neradnika (nezaposlenih) što arlauču na utakmicama i radnim danima i vikendima ili bilo kada?
Engleski fudbal ima neku ligu, iako im slabo ide sa reprezentacijom, tamo fudbal, sport i navijanje su neraskidivi.
Igra se dobar fudbal. Kod nas se ne igra NIKAKAV fudbal a navijači ne služe ničemu sem onom ko obnavlja inventar na stadionu.
Zapravo se igra jednako (ne)kvalitetan fudbal kad su utakmice u proseku imale 500-1000 navijača. Ono kad je potencijalne navijače zanimala gola egzistencija. Sad kad se nakupi stresa u ljudima nemaju gde da ga istresu jer nemaju ni za koga da navijaju.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Delija napisao:Naravno da se ne kockaju. Fali jako Cirbes.
Kao sto rekoh... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Re: Одг: Sport

Post od Blackshadow »

Pre par dana vozim lika na aerodrom, mlađi tip, Nemac iz Štutgarta...ne izdržah a da ga ne pitam koji moj radi ovde? Lik se ,,otvori'', kaže bio na derbiju!!! Ja u WTF fazonu, srpski fudbal sranje bla bla, a on mrtav 'ladan da je došao da ,,navija'', da je na tribinama spektakl i da je on oduševljen tim navijačkim scenografijama a posebno fajt sa murijom ili među navijačima...ja i dalje šokiran pitam za koga navija, kaže čovek za Partisan i Srvenu sfezdu mada više za Partisan.
Eto pored jeftinog piva i pičetine još jedne zanimacije za dokone klince iz sveta.

TT
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dolaze da se šibaju. Znaju jedino što valja u našem fudbalu, tuča. Toga nema kod kuće.

Ja se čudim da englezi više ne dolaze.

Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Sutra boks, samo placanje preko streama? Nista free?
Odgovori