Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Dečače na nivou, zamolio bih te da me preskočiš sa tim pljuckanjem u prolazu. Kad već nemaš šta pametno da kažeš a ti ćuti ;) ili za promenu iznesi i argument uz ono što tako oholo tvrdiš.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Aj iskuliraj se, nervozan si.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ne laskaj sebi, kakva nervoza, ovakve demonstracije neznanja i umišljenosti me beskrajno zabavljaju :D
Dakle, odakle ti podatak da Samsung ima procentualno više reklamacija nego Huawei? Ima ovde još tehnički potkovanih članova, nekima su it proizvodi struka. Siguran sam da svi željno očekujemo izvor ;)
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Ja sam izvor.

Procentualno, mnogo manje se na servis ili uopšteno reklamacije šalju Huawei uređaji od bilo kojih drugih aparata. Govorimo o procentima u odnosu na broj izdatih ili prodatih uređaja.

Razlog zašto trenutno nema Huawei telefona u ponudi npr Telenora nije zbog servisa, već zbog potražnje tog brenda. U startu cena mora da bude jako privlačna (i do 25% niža) da bi se uređaj sa imenom Huawei prodavao, za razliku od npr Samsung-a, Lg-a, ili Htc-a...

Trenutno nema testiranja za nove Huawei uređaje u Telenoru, oni su već izbačeni u ponudu, u pitanju su Y550 i G620s (nema ih još ni na sajtu, ali čeka se isporuka u shop-ove). Low i middle class telefoni.

Alcatel naravno prednjači, po svim parametrima,standardnom servisu, DOA, ili DAP procedurama.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

:mrgreen: A npr Ascend Mate 7 su poručili za sebe, čisto ih daju kao službene telefone it i komercijalnom delu jer nemaju šta drugo?

Ja ne pričam o Huawei ponudi sada, koja je i više nego jadna. Ove telefone koje sada imaju ne uzima niko ko sa njima planira da radi išta više od poziva i nekog fb lajka, stoga se gomila inače čestih razloga za reklamaciju kod njih i neće pojaviti. Opet, i kada se uporede u istoj klasi reći da se Huawei Y530 kvari manje nego npr Samsung Trend Plus i slično - nije tačno.

Podatke kojima raspolažem sam dobio od meni veoma bliske osobe, koja je deo tima neposredno zaduženog za rešavanje i evidenciju reklamacija na nivou Srbije. Ne bih više da idem u detalje, pošto se pojam nečijeg života van foruma na ovom mestu shvata vrlo tatatatirastično ;)
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Ok.
Vladapetr napisao:kada se uporede u istoj klasi reći da se Huawei Y530 kvari manje nego npr Samsung Trend Plus i slično - nije tačno.

Nadam se da nisam ništa izvukao iz konteksta ovakvim citiranjem (ako jesam , reci), ali ja smatram, i po podacima kojima raspolažem uviđam da je obrnuto.

Vladapetr napisao:Ja ne pričam o Huawei ponudi sada, koja je i više nego jadna.
Ovaj deo ne razumem baš najbolje. Ponuda u ovom trenutku jeste jadna, ali o čemu razgovaramo onda?

Vladapetr napisao:Podatke kojima raspolažem sam dobio od meni veoma bliske osobe, koja je deo tima neposredno zaduženog za rešavanje i evidenciju reklamacija na nivou Srbije. Ne bih više da idem u detalje, pošto se pojam nečijeg života van foruma na ovom mestu shvata vrlo tatatatirastično ;)
I ovo je ok. Ja prvi smatram informacije o tuđim životima van foruma jako bitnim i poverljivim.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

bane valjevo napisao:
Vladapetr napisao:Ja ne pričam o Huawei ponudi sada, koja je i više nego jadna.
Ovaj deo ne razumem baš najbolje. Ponuda u ovom trenutku jeste jadna, ali o čemu razgovaramo onda?
Od toga je i počela rasprava, moja tvrdnja da je ponuda sada toliko jadna jer su imali jako loša iskustva sa Huawei telefonima u prošlosti. Uzeo sam ženi Huawei G7 u Mts-u i oduševio se, pitam da li planiraju tako nešto jer mi se ne daju onolike pare za N4. Prvi komentar je bio da se nada da ih neće ubacivati jer imaju alergiju na nervnoj bazi koju izaziva pomen tog brenda, urnisali su ih reklamacijama :mrgreen: Onda mi kaže da se možda nešto bolje pojavi za neki mesec, jer su nedavno delili kao službene modele iz jače klase. Njemu je konkretno nuđen Mate 7, ali ga je izbegao jer mu je prevelik.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Dobro.

Ajmo ovako, ponuda je generalno jadna ne zbog toga što su imali loša iskustva sa telefonima već zbog manjka tražnje za Huawei modelima.

Druga stvar, Huawei Ascend Mate 7 ove godine nije bio u izboru za službeni telefon. Bilo ih je 5, jedan od brendova je bio i Huawei, ali ne Mate7.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Hvala Bane.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Sad idemo putem da li je starija kokoška ili jaje. Da li je ta manja potražnja posledica loših iskustava ili je do nje došlo samo od sebe? Ne verujem da ljudi ne kupuju Huawei a kupuju osetno skuplji proizvod iste klase samo zbog imena, jer ako je tako - ko onda uzima Telenor Smart varijante? Ili, zašto je sada u ponudi 4 Alcatel modela, a do skora ih je bilo 2-3 puta više?

Za Mate ću da proverim, držao je G7 u ruci i komentarisao kako dobro izgleda uz reči "meni su nudili onu ciglu, ne mogu ja to da nosam".
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Stigao mi update za TT, opet su menjali sitnice, ne deluje lose.

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Ovo što ja pričam je iskustvo iz prve ruke ili kako Customer Care tim voli da kaže sa prve linije, potkrepljeno podacima.

Ljudi ne znaju za brend Huavei (namerno fonetski).

"Sine kakvi su ti to kinezi, Hajveji, Hajavej, Hojveji..."

Sa druge strane "Samsung, pa naravno da znam za Samsung" (iako ima Tv, frižider, ili klimu koja je Samsung, on POZNAJE TAJ BREND, ima pozitivno iskustvo sa njima i njemu je to ok). Ne provociram, zaista, samo karikiram.

Isto tako imaš ljudi koji su imali loše iskustvo sa npr. Samsung ili Lg televizorom, i oni neće ni da čuju za njih.

Ne pričam gluposti, dobro sam upoznat sa problematikom šta ljudima znači brend, i koliko je teško prodati nešto što nema zvučno ime, marketing iza sebe itd. Zbog toga pokušavam da objasnim da ovde nema te problematike koke i jajeta, već je barem meni stvar prilično jasna.

Za Mate proveri, ali sigurno ga nije bilo u izboru ove godine (4 Android i 1 Win telefon, sve flagship varijante).

Pre par godina su u izboru bili Telenor Smart Hd, Alcatel Fire, Htc 8 Windows, i još jedan Android uređaj ali sada ne mogu da se setim koji tačno (znam da su bili svi OS zastupljeni u izboru, i da su se menjali zaposleni između sebe na 6 meseci da bi svi OS sistemi prošli kroz ruke zbog ličnog iskustva) .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Brend ne brend, Samsung sa razlogom košta više. Moj utisak je da je Huawei malo poleteo sa cenama, ali videćemo na duže staze. Ako se kupuje i pored solidno jakih cifri onda su uboli žicu.

Drugim rečima, nije Samsung samo marketing.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Na koje Huawei telefone misliš kad kažeš "solidno jake cifre", ono što sam video kod mts-a je smešno jeftino u odnosu na ono što dobiješ? Ja sam čak krenuo da tražim Huawei po Aliexpress-u koliko me ovaj G7 oduševio, a košta 21000 uz Mix Net L (1399din mesečno). Sledeći telefon sličnih karakteristika je nekih 40% skuplji.

Ja sam iskreno do kupovine ovog Havaja bio ljubitelj Samsung-a, zadnjih 5-6 smart telefona su mi bili Samsunzi, ali sam se sada debelo zamislio na šta bacam svoj novac. A Samsung UI više ne mogu očima da vidim.

@Bane valjevo: slažem se za priču o brendovima ali mislim da ovde konkretno to nije glavni uzrok, npr mts samo štrika te Havaji telefone i svako malo popunjava lager ;) A ne slažu nam se ni podaci o službenim telefonima, nijedan od nabrojanih nije koristio niti je sa nekim iz firme menjao telefon. Mislim da ne pričamo o službenim telefonima u istoj kategoriji.
Poslednja izmena od Vladapetr u 02 Maj 2015, 22:46, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ne znam koliko košta npr Note 4 kada izadje, i taj rang, ali Mate 7 kad je izašao je bio reda 75000 u radnjama, možda i više. On bi trebao da je savremenik i u kategoriji sa Note 3 ali ja ne znam cenu tih stvari kada izadju.

Huawei je jako ozbiljan brend i dugo godina prave ozbiljnu telekomunikacionu opremu. Najveća su kompanija te vrste na svetu, tako da me nijedan uspeh neće začuditi.
Odgovori