Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Brisači

Post od Vladapetr »

Ja sam Champion koristio do skora i bio sam prilično nezadovoljan. Vrlo brzo su počeli da prave linije po šoferci, preko 120kmh su neupotrebljivi, pred kraj su i škripali kad je kiša slabija. Pre neki mesec sam kod Gagija u Pinosavi na preporuku uzeo neke zamenske, ne znam koja je marka jer su ih odmah i montirali. Oko 3000 je cena, za sada rade kako dolikuje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Na dva auta i kombiju su sad Bosch. Ne ostavljaju linije, ne preskacu ni na vecim brzinama. Ako zanemarimo na E klasi idiotski adapter (na Vianu stoji kao fabrika) odlicno rade i ne vidim zasto bih dao duplo vise para za originalne, koje takodje pravi bosch.

Heroj, to o cemu pricas oce da ostane posle "voskiranja" u perionicama...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Brisači

Post od dag81 »

I ja na 3 auta vozio i nije mi to to. A vidim i kum nije bas odusevljen. Vrv su nam standardi razliciti ne znam sta drugo.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Meni su i Bosch i Champion ispali isto sranje, ne traju pa to ti je. Sad uzeo Bosch opet jer bilo povoljno, garantujem da ce da se razjebu do kraja godine.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

dag81 napisao:I ja na 3 auta vozio i nije mi to to. A vidim i kum nije bas odusevljen. Vrv su nam standardi razliciti ne znam sta drugo.
Sasvim moguce.
Na istom autu sam vozio i originalne i evo drugi set Boscha, potpuno isto se ponasaju. Jedina primetna razlika je sto je fabrika tisa pri promeni pravca.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ali express gume za Bosch korektne. Znaju da škripnu kad se vraća brisač na gore pri brzini, ali to mi se dešava sa svim brisačima.

Tapatalk
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ne znam videcu na Cliu Champion koliko ce lepo raditi, za sad se drze dobro. A na Caddyu za 2 meseca i 3000km vec strafte. A A4 onom plavom isto brzo su pocele strafte na pokojem mestu kao i na crnom. Svi su aerotwin.
Sve je uzeto iz VP direkt.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Ne kontam zasto pucate tolko para na brisace na koje svi imate neke zamerke. Jel glupo ili sramota kupiti ove kineze za par stotina dinara? Ja ih kupujem vec treci ili cetvrti put, ocigledno izdrze i brisu kao ovi skupi. Kupovao sam i ja ranije skuplje, na Coltu i prvom Civicu i video kolko su sati. Jednu sezonu su odlicni, posle toga vise nije to to.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Kineski su mi na svim kolima bili bacanje para. Nijedan nije brisao kako treba, ako ne odmah, to se pokazalo kroz prve 2 3 kiše.

Ja sam sad stavio kineske gumice na Bosch i korektno je. Previše su mekane i mislim da to neće potrajati.

Zasad mi je Bosch najbolji.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

nidza napisao:Ali express gume za Bosch korektne. Znaju da škripnu kad se vraća brisač na gore pri brzini, ali to mi se dešava sa svim brisačima.

Tapatalk
Kapiram da je najbitnije da je onaj ram brisača dobar, da lepo naleže na šoferku, a gumice samo menjaš, pa nek su i najjeftinije. Meni su Valeo bili sranje jer nisu nalegali do kraja kako treba, sada ovi Bosch bolji od fabrike što se toga tiče, videćemo koliko traju.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

ivica122 napisao:Ne kontam zasto pucate tolko para na brisace na koje svi imate neke zamerke. Jel glupo ili sramota kupiti ove kineze za par stotina dinara? Ja ih kupujem vec treci ili cetvrti put, ocigledno izdrze i brisu kao ovi skupi. Kupovao sam i ja ranije skuplje, na Coltu i prvom Civicu i video kolko su sati. Jednu sezonu su odlicni, posle toga vise nije to to.
To mi je bila originalna ideja, da kukujem Alcos i slične.... nažalost prošli put za moj auto ih nije bilo, ovaj nisam ni imao vremena da tražim. Po hipermarketima beše Lucas koji je koštao koliko i Champion.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Za Forda nema kineza ni da se kupe, jedva nadjes.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Stvarno paradoks obzirom na status Focusa u Kini. :zbunjen:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nemoguće da nema? Isto se priča i za 159, pa sam prestao da slušam priče, kupio Kineza i našao adapter u kutiji.

Na Stilu su oni zeleni aero Kinezi radili odlično. Ja mislim da su i dalje na njemu brisači koje sam ja stavio pre 3 4 godine.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Postoje "kineski" brisači za Forda, mislim da sam 3 para promenio od čega sam 2 kupio u nekom od hiper-marketa. Naravno, treba pogoditi da ima odgovarajući adapter.
Treće kineze sam pazario u prodavnici auto opreme, ali nijedan od adaptera iz pakovanja nije odgovarao pa sam nabudžio neke sa starog brisača.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori