Rakhil napisao:Ajd uvoznicki, ali gde nadje izvoznicki lobi
Export-import-ono-ovo,bračala.
A kako braća Hrvati?Njima je sve u kunama?Oni i na svojim portalima onaj Eurojackpot obračunavaju u kunama?Na čemu se oni baziraju,koji je njihov reper?Vidim da su dužni do guše.Samo pitam.
Rado bih ti odgovorio, ali uopste ne razumem sta si pitao, bez ikakve sprdnje
Ok,moja greška.Nije mi jasno kako to da njihovi mediji forsiraju svoju valutu.Ok,to je normalno,ali za nas npr. nije.Kod nas,svaka roba skuplja od 500 RSD ima svoju cenu u €.
Svi koriste samo kune, neverovatno. Poslujem sa nekoliko Hrvata, nijednu drugu valutu ne koriste, neki se cak i brecnu kad ga pitas za cenu u eurima
Član sam par njihovih foruma, i npr u malim oglasima - sve do jedne cene su u kunama.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Rakhil napisao:Ajd uvoznicki, ali gde nadje izvoznicki lobi
Export-import-ono-ovo,bračala.
A kako braća Hrvati?Njima je sve u kunama?Oni i na svojim portalima onaj Eurojackpot obračunavaju u kunama?Na čemu se oni baziraju,koji je njihov reper?Vidim da su dužni do guše.Samo pitam.
Rado bih ti odgovorio, ali uopste ne razumem sta si pitao, bez ikakve sprdnje
Ok,moja greška.Nije mi jasno kako to da njihovi mediji forsiraju svoju valutu.Ok,to je normalno,ali za nas npr. nije.Kod nas,svaka roba skuplja od 500 RSD ima svoju cenu u €.
Desetogodisnji odnos kuna-euro: EUR/HRK close:7.56666 low:6.88129 high:7.72505
Desetogodisnji odnos dinar-euro: EUR/RSD close:119.85612 low:75.06281 high:123.81945
Ja bih tu trazio razloge - i ja vise verujem u kunu nego u dinar, a nisam korisnik. Pored toga, oni imaju sustinski fiksni kurs, mi imamo plivajuci, proceni sam kome je bolje.
Ovima što su diplomirali na Prištinskom univerzitetu a sada vode NBS je najbolje.Mada ni oni prethodni nisu bili Bog zna kako vični u vođenju NBS i fiskalne politike i blablabla...
Imali smo par sposobnih guvernera, ali to nista ne vredi u ovom ustrojstvu - to je ko da kazes da imas dobrog cuvara zatvorenickog logora, u konacnom zbiru ne cini dobro svakako. NBS i dalje drzi na snazi neke propise iz doba FNRJ, as in, ono PRE SFRJ. Toliko o NBS.