Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

WP-ovci, osim zadovoljstva samim OS-om koje vidim da je svima zajedničko, možete li mi dati sledeći info:

- koliko su "standardne" aplikacije dostupne za WM, i kako rade? Tipa Viber, Skype, CamScanner, pdf i xps čitači, foto editori itd...

- kako rade browseri? Konkretno me interesuje kako žvaću flesh i postoji li browser za WM na kojem možeš u klik ili dva da biraš da li će sajt da se prikaže u desktop ili mobile verziji?

- da li WM daje slobodu kao Android, tipa dobiješ link u mejlu i možeš da biraš kojim browserom da ga otvoriš? Otvoriš sliku i odmah je šalješ aplikaciji (po tvom izboru) na doradu ili je prosledjuješ na skajp, viber itd...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Pa viber i skype rade odlicno kao i PDF, ove ostale koje si nabrojao nisam probao i ali ne vidim sto ne bi radile. Ja sam sa svim aplikacijama koje imam zadovoljan sem tapatalka ali generalno to je vise do njih jer me i na androidu povremeno zeza. Ja koristim IE koji sam dobio uz fon i stvarno radi ekstra ostale nisam probao jer nemam potrebu za vise pretrazivaca.
Sto se maila tice evo napravio sam jednu probu i link + PDF + word i sve otvara u jednom kliku
Slika
Slika
Slika
Slika
Jos se privikavam na WP ali generalno sam stvarno zadovoljan cak je meni licno bolji od androida jer ih koristim uporedno WP telefon i android tablet. Na primer u jednom kliku komplet sadrzaj sa telefona mogu da prikazujem na TV-u bukvalno sve i da komandujem preko fona, nebitno koji je fajl u pitanju.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Dankešen ;)
A kad otvaraš link ili fajl, možeš li da biraš kojim programom da otvoriš ili je kao u Winu - fabrički (ili zadnji instaliran) prepisao prava na sebe?
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Jbg nemam duplirane programe pa da mogu da probam, uz telefon sam dobio kompletan office i Adobe reader isto kao na kompu. Jedino sta mogu da probam sutra da ubacim jos jedan pretrazivac pa da probam, ostalo ne vidim svrhu menjanja programa sto se tice PDF-a i offisa.
Sto se skajpa tice potpuno je isti kao i na androidu, viber radi odlicno jedino sta meni licno smeta je sto ne mogu u viberu da dodam neke kontakte u favorite ostalo je isto, tapatalk je graficki drugaciji od android verzije ali radi ok. Te aplikacije su jos u povoju i skoro se stalno azuriraju tako da sam windows 10 sistemom nadam se da ce to sve da prepeglaju, dok njihove aplikacije rade odlicno. Ono sto je dobro meni sto na primer slike, video, bilo koja dokumenta mozes da gledas na smart TV-u u dva klika ako su povezani na istu kucnu mrezu. Ja nisam ljubitelj ni jednog OS-a koristim i jedan i drugi ali mi je WP vise legao nego android.
Poslednja izmena od Sh@rance u 05 Maj 2015, 00:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Kad nađeš dobar program za ofis onda ti i ne treba, ali situacija nekad zahteva malo improvizacije. Npr od nedavno dobijam neke .xps fajlove, standardna ofis aplikacija ih ne čita. Instaliram ofis aplikaciju koja vidi i .xps ali je katastrofa za pdf i word. Onda sa starom otvaram sve ostalo, a sa novom samo .xps.

Na Androidu mi se najviše sviđa baš ta mogućnost, npr sliku mogu da otvorim aplikacijom za pregled, aplikacijom za edit slika ili da je prosledim nekoj aplikaciji za komunikaciju. I to sve jednim klikom.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Nikolaa napisao: Telenor ne da uopste za 4G

Sigh...

:ccc:

http://www.telenor.rs/?page=8214
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

To je novo skoro sam gledao i nije bilo, šire se dobro :bravo:
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

@bane valjevo, jel' se pojavila 640 obicna ne XL? Ja sam samo nasao XL za sada.....
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Nema za sad... Xl se pojavila danas, nema je ni na sajtu jos uvek... Poprilicno je povoljna. Doduse Single Sim Lte verzija...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

bane valjevo napisao:
Nikolaa napisao: Telenor ne da uopste za 4G

Sigh...

:ccc:

http://www.telenor.rs/?page=8214
to sam bio otvorio i nisam bio mogao da nadjem 4G mapu, sad sam provalio, treba da se klikne na "najbrzi internet"... kakva glupost...

u svakom slucaju potvrdjeno je ono sto sam mislio, Telenor ima losiju pokrivenost od Vipa.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Trebalo bi danas da kupim telefon, da li ima neka fora na androidu da se vidi koliko je tel koriscen, ako jeste, kao sto sam na Nokii mogao da vidim minute razgovora ?

Gde najblize mogu da isecem karticu na nano (?) velicinu, u blizini sam M. Gorkog ?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Sh@rance napisao: Jos se privikavam na WP ali generalno sam stvarno zadovoljan cak je meni licno bolji od androida jer ih koristim uporedno WP telefon i android tablet. Na primer u jednom kliku komplet sadrzaj sa telefona mogu da prikazujem na TV-u bukvalno sve i da komandujem preko fona, nebitno koji je fajl u pitanju.
To je zato što koristiš flagship WP i midrange Android.

Zanimljivo kako svi korisnici pričaju o tom nekom periodu navikavanja na wp koji traje mesecima nekad. Kad god uzmem wp u ruke ja oću da se navucem na pajdo.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kad na WPu downloadujem fajl iz mejla, posle ga nema nigde i ne mogu mu pristupiti iz Files aplikacije, nego moram opet da ga skinem. Retko debilno. Ako neko zna resenje ili gde gresim, nek podeli.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ne grešiš, jedina druga varijanta je da mu pristupiš iz aplikacije kojom otvaraš taj fajl

Edit:

Uroše, ne znam zašto potenciraš to privikavanje i ponavljaš ko zna koji put a realnost je da ako nisi poluretardiran, obično bude par dana dovoljno i to kao sam proces privikavanja na interfejs. WP znatno prostiji za korišćenje...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne potenciram ja, baš naprotiv, primećujem to kod korisnika wp-a. Svi se nešto privikavaju, možda sam stekao i pogrešan utisak. A meni lično je ono mučenje, užasno u svakom smislu bez ijedne objektivne prednosti.
Odgovori