Zatamnjena stakla
Re: Zatamnjena stakla
Poslednja izmena od ftj u 04 Maj 2015, 01:44, izmenjeno 1 put ukupno.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ne znam za zvaničan test, ali je razlika tolika da je uočiš na jedan. Ja sam se tako i odlučio da ih stavim, kad sam nakon 2 sata čvarenja na suncu prvo ušao u svoj auto a odmah zatim u S-Max parkiran uz mene koji je tu bio i duže.
EDIT: ftj je bio brži
EDIT: ftj je bio brži

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Re: Одг: Zatamnjena stakla
Hvala Vlado, koliko % si stavio napred/nazad?
Koliki je najmanji procenat zatamnjenja koji bitno utiče na T unutrašnjosti?
TT
Koliki je najmanji procenat zatamnjenja koji bitno utiče na T unutrašnjosti?
TT
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Pitanje je kad će biti to "uskoro", info je iz nekih novina.Ivan75 napisao: I do njih se može doći...
Sto tamnije, to bolja zastita. Kod mene je bas hladovina kada podignem prozor.
Nesto sto bih ja preporucio, a da bude ok za sve je negde oko 50%.
Sent from my Sony
Nesto sto bih ja preporucio, a da bude ok za sve je negde oko 50%.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Vladapetr
Upravo mi je potvrdjeno i u drugom servisu za zatamnjivanje, u pitanju su loše folije. Navodno su ove Global folije lošijeg kvaliteta, anti-scratch sloj im je slabiji i zato se perutaju (ne skida se cela folija nego samo taj zaštitni deo).Vladapetr napisao:Malopre preuzmem auto sa pranja i radnik mi prijavljuje da imam problem sa folijom. Na više mesta je oštećena, negde izgleda kao da se oljuštio jedan sloj ali ima gde se skinulo i do stakla.
Probao sam da uslikam, ne znam koliko se vidi:
1) zadnje desno staklo:
2) zadnje levo staklo:
3) gepek (slikan iznutra):
Tu je još par oštećenja ali ih ne mogu uslikati. Ima li ko ideju od čega ovo može da bude?
Moram videti šta mi je činiti.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Garanciju na folije treba da imas. E sad, nije ovo samo taj sloj jer ti izgubis i zatamnjenje...
- Vladapetr
Garanciju imam na neku godinu, nego je pitanje koliko ona vredi.
Pod broj jedan, ako bude priča "pojela ih je hemija" treba da se nadkurujem da li je ili nije. 2 ozbiljna majstora su mi rekla da nije do toga nego su folije loše, a ne mogu da mu ih imenujem jer bi im samo uterao tuki i napravio problem.
Naravno, ne treba zanemariti ni stari dobri srpski "c c c, ko ti je ovo radio" momenat, nemam dovoljno znanja o ovome da mogu da prepoznam da li je i koliko uključen u priču.
Bitnije pitanje mi je kvalitet, ako su te folije zaista loše šta mi znači da mi stavi nove ako će i one da zglajzaju za godinu ili dve? Zamena folija traje barem 5 sati(!) jer je skidanje stare folije smaranje u pm. Da se ponovo cimam sa tim, nemam živaca jer ne znam ni kad ću ovo da odradim. Za te pare bih radije da kupim peace of mind
Sačekaću neki dan, valjda mi sine nešto mudro. A možda me Trojke (opet) mudro posavetuje
Pod broj jedan, ako bude priča "pojela ih je hemija" treba da se nadkurujem da li je ili nije. 2 ozbiljna majstora su mi rekla da nije do toga nego su folije loše, a ne mogu da mu ih imenujem jer bi im samo uterao tuki i napravio problem.
Naravno, ne treba zanemariti ni stari dobri srpski "c c c, ko ti je ovo radio" momenat, nemam dovoljno znanja o ovome da mogu da prepoznam da li je i koliko uključen u priču.
Bitnije pitanje mi je kvalitet, ako su te folije zaista loše šta mi znači da mi stavi nove ako će i one da zglajzaju za godinu ili dve? Zamena folija traje barem 5 sati(!) jer je skidanje stare folije smaranje u pm. Da se ponovo cimam sa tim, nemam živaca jer ne znam ni kad ću ovo da odradim. Za te pare bih radije da kupim peace of mind

Sačekaću neki dan, valjda mi sine nešto mudro. A možda me Trojke (opet) mudro posavetuje

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Možda sutra, jutro je pametnije od večeri. A i ja planiram da metnem folije i mislio sam kod Jovana, pa je sad ovo novi momenat. Pitaću Bob-a gde je stavljao folije na Octaviu. Vi kad ste radili to je bio Punto ako se dobro sećam.
From HTC wia TT
From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
- Vladapetr
Bob je isto radio kod Jove. Kontaktirao sam ga kad mi se pojavio problem, ni kod njega nema nikakvih oštećenja.
Danas su mi doslovce rekli da su Global folije najlošije i najjeftinije od svih folija koje ove firme "na glasu" stavljaju.
Danas su mi doslovce rekli da su Global folije najlošije i najjeftinije od svih folija koje ove firme "na glasu" stavljaju.
Koliko je problem skidanje folije sa zadnjeg stakla zbog grejaca?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Zatamnjena stakla
Lacika iz SK skidanje radi besplatno ako stavlja folije. Skidao je kumu nine imao posledica na A4.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Razmišljam naglas, ako je naletela loša serija onda bi se do sad još neko javio Jovi da mu reklamira te bi bilo pošteno da to kaže i da ti zameni folije. Tako je Zuzazu farbao Swifta kod Dače i lak je bio toliko loš da se posle par meseci skidao puškiranjem. Kaže da je uzeo neki neprovereni lak i sa njim uradio par automobila i svi se žalili pa je uradio ponovo. To što ni posle nije urađeno kako treba je druga neka priča, ali je makar priznao da je imao problem sa lakom.
Ja bi svakako otišao do Jove i tražio da pogleda, a ako bi počeo da vrda, rekao da sam bio u dva poznata servisa i da su oba potvrdila da je reč o lošoj foliji. Tražio bi od njega neka pokaže na primeru kako se to folija uništava hemijom i koliko jaka ta hemija treba da bude. Pa ne čisti niko valjda stakla sa Brefom ili čime već.
Ja bi svakako otišao do Jove i tražio da pogleda, a ako bi počeo da vrda, rekao da sam bio u dva poznata servisa i da su oba potvrdila da je reč o lošoj foliji. Tražio bi od njega neka pokaže na primeru kako se to folija uništava hemijom i koliko jaka ta hemija treba da bude. Pa ne čisti niko valjda stakla sa Brefom ili čime već.
Posetite www.garaza.rs !
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Trebalo bi da jeste losa serija jer ako ne gresim global je imao i xeroj, i mc na starom fokusu, panta na oba renoa itd... Mozda jesu najslabijeg kvaliteta, ali se s ovim do sada niko nije javio, ako je do folija onda je verovatno samo ta rolna cabar