Brisači
Re: Brisači
Jel se bese uz aero brisace dobija adapter za kacenje na drzace od obicnih metlica?
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Nema baš za sve. Za Rešo nema npr.
Dobijes cini mi se 5-6 adaptera, onako puna saka 

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Ima u Rodiću Guard brisača, jutros sam ih video.

Ima i u Tempu u Beogradu u Vilinim vodama,ja kupio za karavana sinoc...
Samo me zanima,kako da ga skratim,posto mi je veci za 2.5 cm od fabrickog,a nisam hteo da uzimam manji...
Mislim otfikaricu ga ja,ali da li ce da se izvuce guma ili nesto bez poklopca?
Samo me zanima,kako da ga skratim,posto mi je veci za 2.5 cm od fabrickog,a nisam hteo da uzimam manji...
Mislim otfikaricu ga ja,ali da li ce da se izvuce guma ili nesto bez poklopca?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Nemoj skraćivati, uništićeš brisač. "Poklopci" su graničnici, oni drže sečivo na mestu. Ako je 2.5 cm duži od originala, to je oko 1.25 cm više na svakoj strani, što je nekad puno, nekad ne smeta. Kači li keder ili drugi brisač, jesi li probao i koju si dimenziju uzeo, a koja ti treba?
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Kupih Guard od 430mm za suvozacevu stranu (umesto fabrickih 450), za sad lepo brise, ako potraje godinu dana, ja zadovoljan.
Inace, imaju ih u "cak" 3 duzine
Inace, imaju ih u "cak" 3 duzine

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Danas sam ih gledao u Tempu i nema ih baš nešto, možda u dve-tri veličine, a u Rodiću ih i dalje ima u svim veličinama, kao na fotki iznad.
- djiuliju
Ma u Rodi sam i kupio, slaba ponuda kod mene
Vec isekao brusilicom,radi fino,granicnik zalepio... Problem je sto retko ko pravi dimenziju za brisac ovog karavana,posto ide jedan samo i samo za njega je u toj dimenziji...Sloba napisao:Nemoj skraćivati, uništićeš brisač. "Poklopci" su graničnici, oni drže sečivo na mestu. Ako je 2.5 cm duži od originala, to je oko 1.25 cm više na svakoj strani, što je nekad puno, nekad ne smeta. Kači li keder ili drugi brisač, jesi li probao i koju si dimenziju uzeo, a koja ti treba?
63.5cm,a uzeo sam 66cm i kacio mi keder ,da nije,naravno da ga ne bih sekao

Ako se ovaj nesto sjebe,lako cu otici u neku prodavnicu Mercedes delova i uzeti pravu meru za malo vise para...
Eto vidis,ovde kod nas u Tempu ima otprilike isto kao dole na tvojoj slici

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- djiuliju
Mozda bolje da si uzeo duzi taj, pa da prebacis gumicu u tvoj brisac...mada radice i tako
- pierre
- Pridružio se: 18 Feb 2012, 09:54
- Garaža: Fiat Punto 1.2
- Kontakt:
Evo da iznesem i ja moje nedavno iskustvo sa brisačima. Kada sam kupio auto na njemu su bili neki dotrajali brisači koji su škripali i mrljali. Kako nisam bio pri parama, kupio sam najjeftinije koje sam našao za 250din par, računajući da ću ih često menjati. Od tada je prošlo nešto više od 6 meseci. Nisam puno vozio tokom zime, i kada sam vozio to su bile kratke relacije po gradu 10-15min vožnje. Kada sam išao na duži put nije padala kiša. Nedavno vraćajući se u PO iz NSa po kiši brisači su radili 2,5 - 3 sata neprekidno i kad sam došao kući imao sam šta i da vidim. Izglebali su mi staklo! :trljamoci: Tačno na mestima gde se zaustavljaju pa se vraćaju u početni položaj postoji gomila malih ogrebotina.
Brisači i dalje lepo brišu i ne mrljaju, ali morao sam da ih promenim pod hitno. Nauk: ne štedeti na brisačima!
Imao sam na umu kupovinu klasičnih bosch brisača, međutim naleteo sam na alca super flat briače neznatno jefinije od klasičnih bosch-ovih. Par 55+45cm je bio 830din, a bosch 900. Nikad nisam imao aero brisače pa me je privukao atraktivan izgled. Mada to i nisu aero jer nemaju onaj spojler, ali opet lepo izgledaju. Uz njih se dobije adapter za klasičan način kačenja - kukicu, taj meni treba. Ostali adapteri se dodatno kupuju. Brišu, pa kao i svaki novi brisači, odlično! Koliko će dugo dobro brisati pokazaće vreme. Pre toga, zanima me da li je neko imao iskustva sa ovim brisačima i kako su se pokazali?

Imao sam na umu kupovinu klasičnih bosch brisača, međutim naleteo sam na alca super flat briače neznatno jefinije od klasičnih bosch-ovih. Par 55+45cm je bio 830din, a bosch 900. Nikad nisam imao aero brisače pa me je privukao atraktivan izgled. Mada to i nisu aero jer nemaju onaj spojler, ali opet lepo izgledaju. Uz njih se dobije adapter za klasičan način kačenja - kukicu, taj meni treba. Ostali adapteri se dodatno kupuju. Brišu, pa kao i svaki novi brisači, odlično! Koliko će dugo dobro brisati pokazaće vreme. Pre toga, zanima me da li je neko imao iskustva sa ovim brisačima i kako su se pokazali?

Imao sam ih ja i nisam bio nesto zadovoljan.Trajali su solidno ali posto(moji) nisu imali aero nastavak pri brzinama vecim od 120 km/h su preskakali za sve pare.Znaci shit.Od tada kada god kupujem "frameless" brisace uvek uzimam aero.
Meni je oblik brisaca manje vise kao taj na slici.
Zar nije svaki brisac aero, koji ima onu grbu gore, kada logicno gledas pri duvanju vazduha u nju pritiskace brisac ka staklu?
Jedino da je bas ravan, ili oni starinski kao na jugu sto su bili.
Zar nije svaki brisac aero, koji ima onu grbu gore, kada logicno gledas pri duvanju vazduha u nju pritiskace brisac ka staklu?
Jedino da je bas ravan, ili oni starinski kao na jugu sto su bili.