Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Xepoj87 »

Pa moras da izadjes iz igre, to je aktivna aplikacija.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Imas opcuju da podesis koje ce ti aplikacije raditi u pozadini, ja sam dao dozvolu viberu, prodavnici, navigaciji, sporttrackeru i mailu, ostalo mi je sve pogaseno. Ne bi trebalo posle da rade i ako ih spustis na windows dugme, mada ja ih iz preventive uvek sklanjam.

Igram poptuno istu igricu i na Tabletu(android) i na Telefonu(WP) Cut the Rope 2, i neverovatno koliko android ubija sa reklamama izmedju svakog nivoa ili izbaci reklamu u vidu slike ili u vidu videa od 20 i + sek koji ne mozes da prekines dok ne odgledas, na telefonu u potpuno istoj igrici ni jedna jedina reklama nema..
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne, naravno da nece da radi ako.izadje, ali njemu smeta sto mu radi kada je u igri, ne izadje iz nje, nego samo ugasi ekran.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Tako radi i moj klinac igra igricu na kompjuteru i kad nece vise ugasi monitor :kezo: mamu li im deciju :kezo:
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Dva velika fejla na WP :

- ne radi USB veza sa Windows 8.1 Desktop (makar 64-bitni), pisao sam već o ovome
- nema mogućnost nameštanja fiksne IP adrese, DNS-a, gateway-a itd.

Teško da može da se govori o ozbiljnoj korporativnoj upotrebi bez ova dva.

Pritom, izbor browser-a je nikakav, IE na primer ne prilagođava tekst nivou zoom-a, puca na određenim stranicama (na primer Tarzanija), maltene nijedan stream protokol ne podržava ili ne radi kako treba. Ostatak browser-a koji se mogu skinuti neću ni da komentarišem, Opera Mobile na Androidu je zakon u odnosu na ovo.

Kad se namesti budilnik, osim na lock screen-u i u samoj aplikaciji, nigde ne može da se vidi/proveri da li je alarm aktiviran. Ne postoji adekvatna VPN aplikacija poput Hotspot shield-a za korišćenje telefona na neobezbeđenim mrežama. Rad sa attachment-ima iz mejla je nefleksibilan, opet u poređenju sa Androidom.

Da ne spominjem povezivanje kompjutera na net preko WP-a ili obrnuto, nisam ni probao da povežem kad sam počeo da čitam kako se to radi. Mada mi je svejedno, ionako mi komp ne vidi telefon.

Media player aplikacije su isto loše, mora da se kombinuje više njih za čitanje raznih formata (FLAC, WAV), a ne mogu nijednu da nateram da vidi foldere kao albume, već sama aplikacija preko tagova i ID3 organizuje plejlistu :ccc:

Sve su ovo sitnice, ali realno smeta i obesmišljava smartphone kao all-in-one jednostavno rešenje. U neku ruku mi je Android bio i jednostavniji za korišćenje, naravno posle rutovanja i brisanja/zamrzavanja bloatware-a i sličnog. Jedino što je zahtevao od održavanja je povremeno brisanje cache-a što je uz DiskUsage aplikaciju bilo jednostavno i efikasno. Na WP moram da se borim za sve što nije slanje fotke preko Viber-a, obično zvanje ili SMS.

Bio sam entuzijasta prvih 6 meseci, međutim umesto napredovanja u najboljem slučaju su stajali u mestu, telefon je u međuvremenu značajno usporio (bez instalacije aplikacija ili zauzimanja memorije), a i baterija je već olabila. Dobro drži, ali nije kao ranije. Što se mene tiče idem najverovatnije nazad na Android kad nađem telefon koji mi odgovara a da nije preskup.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ogi napisao:Trebalo bi danas da kupim telefon, da li ima neka fora na androidu da se vidi koliko je tel koriscen, ako jeste, kao sto sam na Nokii mogao da vidim minute razgovora ?

Gde najblize mogu da isecem karticu na nano (?) velicinu, u blizini sam M. Gorkog ?
?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Seckanje u nekom korisničkom centru. Za ostalo, ne znam.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Za seckanje bilo koja radnja koja prodaje opremu za telefone to uglavnom rade besplatno.
Mozes da probas i kod tvog operatora ali to se uglavnom ceka.
Konkretno trajanje razgovora imaju neki Lg telefoni mozda i svi, ostali tu varijantu nemaju.
Nakonadno moze da se instalira aplikacija koja to prati, ali tebi treba to unapred...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

@fq400
Hvala za info, to mi je trebalo ;) Sad samo da smislim o'kle mi pare za N4 :)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

@Fq400

Pola navedenog ne stoji, ti definitivno imaš problem sa uređajem a očigledno da se baš i ne trudiš da ga rešiš.
Mrzi me sad da demantujem svaku stavku pojedinačno :) ali uz pomoć gugla dobar deo problema možeš da rešiš
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

masaivan napisao:Nakonadno moze da se instalira aplikacija koja to prati, ali tebi treba to unapred...
Možda ova?
https://play.google.com/store/apps/deta ... arju.calls
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Koliko ja znam nano kartica se ne secka samo se secka na mikro, ako ide nano sim moras da uzimas novu, ja sam je menjao proslog meseca bas zbog telefona.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

nuk napisao:@Fq400

Pola navedenog ne stoji, ti definitivno imaš problem sa uređajem a očigledno da se baš i ne trudiš da ga rešiš.
Mrzi me sad da demantujem svaku stavku pojedinačno :) ali uz pomoć gugla dobar deo problema možeš da rešiš
Svakako da se ne trudim, poenta kupovine WP-a mi je upravo bila u tome da ne provedem sate i sate pokušavajući da osposobim osnovne funkcije telefona. Ali ako ti nije teško, zaista bi mi pomogao kad bi mi napisao rešenje za povezivanje telefona preko USB-a radi osnovne razmene fajlova. Pokušao sam sve što sam našao na netu, ali jednostavno Win ne vidi WP. I meni i dvojici kolega bi to jako koristilo jer imaju identičan problem (jedan ima 725, drugi 730). Za sada ga rešavam preko SD kartice, ali mi je smaranje da otvaram i zatvaram telefon svaki put, hvala za bilo koji info :sesir:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Koju lumiu imas?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

fq400 napisao:
nuk napisao:@Fq400

Svakako da se ne trudim, poenta kupovine WP-a mi je upravo bila u tome da ne provedem sate i sate pokušavajući da osposobim osnovne funkcije telefona. Ali ako ti nije teško, zaista bi mi pomogao kad bi mi napisao rešenje za povezivanje telefona preko USB-a radi osnovne razmene fajlova. Pokušao sam sve što sam našao na netu, ali jednostavno Win ne vidi WP. I meni i dvojici kolega bi to jako koristilo jer imaju identičan problem (jedan ima 725, drugi 730). Za sada ga rešavam preko SD kartice, ali mi je smaranje da otvaram i zatvaram telefon svaki put, hvala za bilo koji info :sesir:
Pa napisao sam prošli put, za početak hard reset jer se kod tebe dešavaju neke nekrakteristične stvari koje nisu mana samog sistema kao što si naveo već problem konkretnog primerka, uz backup i restore, cca 20min, sve se vraća u prethodno stanje, aplikacije, lista poziva, poruke, podešavanja pa i raspored pločica na početnom ekranu.
Nije normalno da komp ne prepoznaje telefon, to nije feature :) a poznato je da ima slučajeva gde se nakon ota apdejta dešavaju čudne stvari tako da bih ja počeo od toga.
Odgovori