Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od ftj »

Klasican windows savet, reinstaliraj sistem i probaj ponovo :)
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

@Sharance - Lumia 625.

Izvinjavam se, moj propust - resetovan telefon, i dalje ga ne vidi. Isto je i sa modelima 725 i 730, mada ne tvrdim da su i oni uradili reset, tj. 730 sigurno nije jer ga je kolega kupio pre neki dan. Kolega sa 725 je software engineer, nema šta nismo probali zajedno i na kraju smo digli ruke kad smo negde na WP forumu videli da rešenje jednostavno ne postoji i MS se ne uznemirava preterano oko toga. Probali smo sve zvanične i nezvanične drajvere, Nokia connectivity cable drajvere, sync aplikaciju (koja btw ne može ni da se pokrene na 8.1 desktopu, a kamoli da sinkuje telefon), i sve to sa i bez memorijske kartice itd.

Kao što lepo piše da WP uglavnom nema opciju statičke IP konfiguracije ('neki' WP modeli imaju, ali ja još nisam video ni jedan takav) :srbin: :kuku: :ccc:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

ftj napisao:Klasican windows savet, reinstaliraj sistem i probaj ponovo :)

:plusone:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ne znam sta da ti kazem nisam kompetetan, ali meni telefon radi najnormalnije sa istim sistemom tacnije oba telefona i L1520 i zenin L730, komp ih prepozna u roku od odmah. Ne bih znao u cemu je problem kod tebe. Sto se tice IE takodje mi radi odlicno i za ovih mesec ipo dana ni jednom mi se nije diselio da je negde pukao cak ni na tarzaniji, mogu da kazem da radi odlicno jer mi telefon sluzi samo za internet i fotografije, mada generalno mi nedostaje Mozila jer sam godinama samo nju koristio.
Oko zuma u IE ne znam kako ti ne zumira slova? Mada ja imam 6" FHD ekran pa mi generalno zum i ne treba ali radi najnormalnije.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:

Post od fq400 »

Greška, kolega ima 925, ne 725. Sad gleda neki od Note-ova, otpisao je 930...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Mislio je na to da se zum ne prilagodi tekstu, ne da se ne može zumirati. Kad na Androidu otvorim u Operi ili Dolphinu neki sajt sa više sadržaja, dupli tap na ekran zumira na centralni deo stranice koju poveća toliko da taman stane na ekran. Na Blic.rs mi taj zum sam prepozna tekst neke vesti i zumira tako da je on preko celog ekrana a baneri i ostalo se zanemare. Na forumima centrira i zumira tekst poruke itd...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Pa to radi i IE na WP ne vidim u cemu je problem?
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:

Post od fq400 »

Zumiram tekst i onda moram da skrolujem levo-desno jer mi ne 'formatira' tekst tako da bude vidljiv na ekranu već ide i sa strane. Ne govorim o nekom brutalnom zumu, već da budu slova ok veličine. Na Operi (Android) mi je nameštao širinu teksta prema nivou zuma tako da samo idem na dole kako čitam tekst, ali ne i levo-desno.

Tarzanije mi puca i dalje čim krenem da idem sa članka na članak (samo primer, da ne ispadne da je čitam redovno :D ). Silverlight takođe ne radi, evo nekoliko linkova na kojima stream ne radi, čisto kao primer za različite streaming protokole:

http://railcam.nl/railcam1/ (Silverlight)
http://www.skylinewebcams.com/en/webcam ... pagna.html
http://www.lugano.ch/tools/webcam/piazza-riforma.html

Koji desktop OS koristiš? Meni 32-bit XP vidi telefon najnormalnije, ali 64-bit 8.1 ga ne vidi (registruje ga, ali ne može da mu priđe).

Imaš li opciju za static IP podešavanja?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Renderovanje stranica može da se pod problem, neke renderuje dobro, neke ne, to nisu do kraja ispeglali ali je odlično kako je bilo u početku, ispravljeno na spartan/ edge browsweru u W10.
Pucanje IE se dešava samo na uređajima sa 512MB rama tako da ima razlike.
Ovo za IP adresu ne koristim pa ne znam, s'obzirom da je VPN uveden tek sa zadnjim ažuriranjem....
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nema 3rd party za WM?

Tapatalk
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ima par komada ali jedino samo jedan valja čemu i opet je IE nekako najbolji :)
Probao sam da otvorim strimove i neće ni jedan browswer, na androidu otvara...
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:

Post od fq400 »

Pa to je to, nema problema da sačekam, ali to nešto mnogo sporo ide, a WP više nije u začetku pa da se opraštaju neki problemi. Meni je Android bio savršeno upotrebljiv od Froya (2.2) a WP nije daleko od toga da bude 'stariji', ali ne i bolji/napredniji. Pošto nemam nameru da tek tako bacam pare na novi telefon, sačekaću verovatno WP 10 i Edge/Spartan (od koga zaista dosta očekujem i u WP i u desktop verziji) pa ću videti, ako otklone ove probleme možda i ostanem pri WP, nemam pojma. Sada da moram da uzimam nešto, držao bih se Androida.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

@fq400 razlika izmedju mog i tvog telefona je ogromna i glupo je uporedjivati ih, ti imas 4,7" 480x800 a ja 6" 1080x1920. Meni zum ne treba na telefonu, a i kada uradim dupli tap na ekran zumira i ostaje u okviru ekrana, opet ti kazem citljivost kod mene je velika zbog velicine i rezolucije, Zena ima L730 4,7 sa rezolucijom 720x1280 i kada se uradi dupli tap na ekran mora da se skroluje bukvalno malo, nije kao kod mene na telefonu. Sada sam uzeo i klincev android Alcatel OT 997 4,3" 480x800 takodje dupli tap i ono je ocaj zivi, a i sta ocekivati bolje od rezolucije 480x800?
Na tvom telefonu sa tim hardverom i rezolucijom od 480x800 tesko sta moze da bude bolje koji god abdejt i sistem da izadje.
Sto se tice sistema na kompu na jednom mi je piratska verzija Windows 7 enterprise x64, a na drugom legalni Windows 8.1 home edition x64 i na obadva mi prepoznaje telefon i manipulisem sa njima. Ovo za IP stvarno ne znam jer 90% od opcija telefona ne koristim, nikada nisam serovao net ni kada sam imao android.
To sto moj klinac ima Alcatel sa losom rezolucijom ne znaci nikako da su ostali androidi krs. Ne znam ni sta si ocekivao od modela L625, moj zet ima L630 i znam kakve su mu mogucnosti.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

L630 je naslednik L520.

Čisto da se zna.

Naslednik L625 je L730.

Microsoft je pomerio nomenklaturu stepen naviše sa x30 serijom da bi mogao da izbaci dodatne jeftine modele.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:

Post od fq400 »

Nije problem u veličini ekrana već u tome što se tekst ne 'oblikuje' prema istom zavisno od nivoa zuma. Prošli ekran mi je bio 4.1 i bez problema sam čitao web stranice na njemu jer kad zumiram, tekst se tačno oblikuje prema širini ekrana i to na 99% sajtova. Na ovom se samo zumira tekst, ali ide van stranica ekrana tako da moram da šetam levo-desno. Glupa stvar i sitnica, ali smeta.

Statički IP mi je potreban u firmi s vremena na vreme, zavisno od mreže na koju se kačim (da ne ulazim sad u detalje). Ovo za USB vezu mi je apsolutno nejasno, nastaviću da pokušavam pa će valjda da objave unapređene drajvere. I ovo ostalo smara, pa će valjda rešiti to vremenom. Ali da Silverlight ne radi, a to je njihovo streaming rešenje :naughty:
Odgovori