BMW 7 (G11) 2016

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: BMW 7 (G11) 2016

Post od methane.master »

Velja napisao::kokice:
Off topic
Veljo jel imaš malo kukuruza na zajam. Sve sam izkok'o :cool!:
Širim haos!
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Laki021 napisao:Pa to tako neki Merc ljubitelji kao ti, cim vide da je BMW bolji na testu odmah izmisljaju neke teorije zavere i traze objasnjenje, sve samo da ne prihvate cinjenice.
Jednom prilikom u Autobildu, test Superb karavan i E klasa karavan. E klasa u svemu bolja, jedino što je mnogo skuplja i baja na kraju testa kaže Škoda je pobjedila jer je značajno jeftinija. Reko nemoj zezati, ko da nisam znao da je jeftiniji. I sad su opleli po S klasi, te nije udobnost neka, te enterijer nije nešto, ma daj.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Methane, ne kaze se izkok'o, neko iskok'o.

Ftj, ja jesam naklonjen Mercedesu, ali ne vidim sta neobjektivno pisem?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Ne, apsolutno netacno i nemoj izmisljati. Moj prvi post u toj temi je da X5 nije pravi suv, vec sav i da.to.najvecem broju kupaca i odgocara, te da ce se verovatmo i ml presaltati na taj fazon u sledecoj generaciji.
Apsolutno nikakvu raspravi, niti ppredjenje ja nisam zapoceo, poredili ste 3 strane pre mog prvog.posta, a u diskusiju sam upao kada je goblin, isto kao i ti sada, napisao da.je ML krs, a x5 ubica, jer se njemu svidja sportski.dzip.
To naravno nije istina, vec taj auto nema ono sto njemu odgovara, a ima mnostvo.drugih prednosti, koje sam spomenuo i misljenja sam da je bolji allrounder od x5, ali vi, usred ogranicenosti linim perferencijama, nista drugo ne mozete da vidite.
Ne mozes biti objektivan, ako gledas samo nesto sto tebi licno odgovara i na osnovu toga ga predatavljas kao kompletno boljiproozvod.

Sent from my Sony
Joj ti i objektivnost, kad pricamo o potrosnji benzin/dizel vaznije je koliko tebi i tvom caletu trosi auto nego bazi od 200 ljudi sa sprint monitora. Sad opet pocinjes sa prednostima ML, bolji All rounder i sl, iako je danas tesko naci dva auta izmedju kojih je tako jasno koji je bolji. To sto je ML bolji u Off-Road-u ga ne cini boljim Allrouynderom jer 99% ljudi to uopste ne zanima, i to je onda objektivno, to sto tebe jednog zanima off road, to je subjektivno.
Opet nemeces kao aksiom da je npr E klasa udobnija, ne verujem u to ni 5%, naprotiv serija 5 je udobnija. To sto taksisti voze E klase je cisto stvar navike, treba dosta vremena da prodje da se to promeni pa taman da je petica 6x udobnija.
Kad E klasa bude u ponudi imala ovakva sedista, mozda i mozemo da diskutujemo koji je udobiniji:

Slika

Inace cak je i meni bolja nova serija S od sadasnje serije 7 (ali 7-ica mi je bolja od prethodne S sa kojom je zapravo parnjak), verujem da ce nova 7 nadmasiti S.
Evo kako se ocekuje da M line izgleda:

Slika

Masakr na vidiku :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Laki molim te ne lupetaj. Te fore masakar na vidiku i ostale gluposti koje pises su za raspravu dece u 5-tom razredu osnovne skole. Nebitna tema uopste o kojoj diskutujes.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Zovi to kako hoces, ali ako bude ovako izgledao i bude kao sto se ocekuje 200kg laksi od S klase, to je sasvim dobar opis :)
Inace moram da ti pohvalim izrazavanje, na nivou kamiondzije :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Zao mi je sto nemas bolji argument. Mozes kaciti smajlija koliko god hoces. Ostaje cinjenica da je tvoj pristup diskusiji deciji.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

I tvoje izrazavanje vrlo nekulturno, pa sta da se radi.
Ja se generalno trudim da zadrzim deciji duh, dobro mi ide :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Laki TBH imas stil pisanja kao Audi klan.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Laki, to kako neka sedista izgledaju apsolutno nema veze sa tim koliko su udobna i kako drze. Nadam se da si toga i sam svestan. Msm, ti verujes da je 5ica udobnija, i to je skroz ok :)

Za pocetak, sediste je iz 5GT, koliko mi se cini, tako da ga svakako ne mozes porediti sa E klasom.
Petica je manje udobna i znatno bolja od E klase za voznju. To nije moje misljenje, nego je tako iz jako prostog razloga, BMW ne zeli da pravi limo servis i ambasada kola. Mercedes to radi i svesni su da ne mogu da ih sjebu u toj prici. Audi pokusava, ali i nije da su se proslavili.

Dakle, svi oni jasno znaju sta prave i za koga.
Uostalom, pogledaj prodajne rezultate S/A8/7 i sve ce ti biti jasno za tu klasu, vec generacijama.

U Bg recimo bude skup ambasadora, od 30 kola bude 25 Mercedesa, 3 Audija i 2 BMW-a.
To nema veze sa nasim mentalitetom vec sa time sta moraju da kupe.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Podzapaju se dva fanboja i sad se svi kao nesto uznemire i vode diskusiju? WTF?

Pustite ih da se izargumentuju do reductio ad hitlerum, bar da se zabavimo malo.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

NexT napisao:Laki, to kako neka sedista izgledaju apsolutno nema veze sa tim koliko su udobna i kako drze. Nadam se da si toga i sam svestan. Msm, ti verujes da je 5ica udobnija, i to je skroz ok :)

Za pocetak, sediste je iz 5GT, koliko mi se cini, tako da ga svakako ne mozes porediti sa E klasom.
Petica je manje udobna i znatno bolja od E klase za voznju. To nije moje misljenje, nego je tako iz jako prostog razloga, BMW ne zeli da pravi limo servis i ambasada kola. Mercedes to radi i svesni su da ne mogu da ih sjebu u toj prici. Audi pokusava, ali i nije da su se proslavili.

Dakle, svi oni jasno znaju sta prave i za koga.
Uostalom, pogledaj prodajne rezultate S/A8/7 i sve ce ti biti jasno za tu klasu, vec generacijama.

U Bg recimo bude skup ambasadora, od 30 kola bude 25 Mercedesa, 3 Audija i 2 BMW-a.
To nema veze sa nasim mentalitetom vec sa time sta moraju da kupe.

Sediste jeste iz GT-a, ali identicna su u petici. BMW je prosto uzeo sedista iz 7-ice i prebacio ih u 5-icu (Comfort seats). Naravno da nije dovoljno uporediti izgled, no pricam na osnovu toga sto sam posle 550km u Merc-u direktno presao u Comfort seats, meni ona daleko vise odgovaraju. Veca, bolje oblikovana, cak i meksa. Mozda nekom drugom ne bilo tako, ali ova Comfort sedista su ko skrojena za coveka moje visine.

Po upijanju rupa i neravnina su vrlo slicni, a tu je za mene neprikosnoven Cadillac sa Magnetic Ride. Moguce da BMW i Merc mogu tome da pariraju sa Air Matic i Dynamic sta vec, ali to osim u M5 kog sam drzao stalno na tvrdom podesavanju nisam probao.

Pa i ja bih uzeo S klasu da hocu da se vozim na zadnjem sedistu. Zadnja sedista u novoj S klasi koja sam probao su najudobnija zadnja sedista u kojima sam sedeo. Zapravo i prednja sedista u novoj S klasi su vrhunska, ali zadnja se posebno izdvajaju od konkurencije.
Poslednja izmena od Laki021 u 12 Maj 2015, 10:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Taj isti magnetic ride se ugradjuje i u neke audije, s3 i r8 (za ostale ne znam), koriste ga takodje camaro i corvetta.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nisam upucen, ali odlicno radi.
Odgovori