BMW 7 (G11) 2016

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: BMW 7 (G11) 2016

Post od goblin »

@petarboj
Da li si se ti vozio u adekvatnoj "nemackoj budzevini"?

Nebitno jel to S klasa, A8 ili BMW 7... al da bude L (produzena) verzija, vazdusno ogibljenje podeseno na Comfort, da ima Comfort sedista sa masazom... da ne pominjem nove sisteme udobnosti u novoj S klasi....
Kada to osetis onda ce ti biti jasnije koliko ti komentar nema veze sa zivotom.

end off
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Vozio sam se u Lazinom 5gt koji je na platformi 7ice :-) ima jedna epizoda top geara gde su snimali trku konja sa c6 i bmw5. Tu je sve jasno :-) nisam mislio u pogledu sedišta već oslanjanja.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Nisi u S klasi.
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

Nego, jeste vas dvojica realni? Niste uvideli zajabebantsku notu mog posta? C6 je auto star 10 godina, naravno da ne može da se poredi sa novim automobilima i novim sistemima. Opustite se, popijte pivce...

Tapatalked from LG G Pro 2

@hks ajde, ovo ipak mogu i da protumačim kao nastavak zajebancije na relaciji bmw mečka
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Po pitanju udobnosti C6 može da se meri i sa najsavremenijim i najskupljim kolima po pitanju udobnosti ogibljenja. Vazdušno ogibljenje s kojima se sada ponose najskuplje limuzine je nešto što treba da parira Citroenovoj hidraulici i nije udobnije od toga.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne bih znao, nesam se vozikao u c6.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mene interesuje, kako se meri udobnost?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa sednes i gledas koji manje lupa na lezecem i rupama, kao i koji manje vibrira, gde manje osetis distorziju...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Vozio sam se u c6 vise puta i meni licno vise leze tvrdji automobili, ne dopada mi se kako pluta, uliva osecaj nesigurnosti, npr. U a6 3.0tdi imam osecaj kao da sam tvrdjavi.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Daywalker

Udoban je onaj auto koji ne umara vozača i saputnike. Dosta je to subjektivno je šta kome odgovara jer udobnost ima više elemenata, nisu to samo ogibljenje i sedišta. Ima tvrdih, a udobnih automobila, ali i mekanih, a neudobnih.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

BMW 7 (G11) 2016

Post od Day Walker »

U potpunosti se slazem, zato je i bzvz reci da je neki udobniji od nekog, kad svako od nas dozivljava udobnost drugacije.
Ja vise volim tvrdje automobile, u mekanim se nekako bzvz osecam, ne odaje mi utisak sigurnosti.

Edit:
Sad vidim da Ivan isto napisa sto i ja.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

starac vujadin napisao:Po pitanju udobnosti C6 može da se meri i sa najsavremenijim i najskupljim kolima po pitanju udobnosti ogibljenja. Vazdušno ogibljenje s kojima se sada ponose najskuplje limuzine je nešto što treba da parira Citroenovoj hidraulici i nije udobnije od toga.
Upravo sam o udobnosti koju pruza ogibljenje i mislio kada sam spomenuo C6. Ja nekako radvajam taj aspekt udobnosti i komfor kao drugi aspekt. Pod komforom mislim na oblik sedista, uredjenje kabine, prostranost. Komfor novijih kola napreduje i tu C6 ipak ne moze da se poredi sa novim limuzinama (osim eventualno u prostranosti)...
Sto se tice odnosa prema tvrdjem/meksem ogibljenjenju mogu da shvatim da nekome u voznji moze da odgovara tvrdje ali, naglasavam, ja licno, ne mogu da shvatim da neko moze tvrdo ogibljenje da posmatra kao udobno. Ako sednes u auto, predjes 500km sa jednom pauzom i posle toga izadjes svez kao dren bez ikakvih posledica to je za mene udoban auto. Shvatam da tu veliku ulogu igra kvalitet puteva, ali to vec vodi temu u neku drugu stranu :-) dzabe meni sto se auto sa tvrdim oslanjanjem po autobanu vozi ko popizdeo ako cu posle svake srpske rupe da osecam bubrege u grlu :-) ovo je samo moje misljenje i apsolutno razumem ako neko ne misli tako.
Izvinjavam se za off topic ali eto, hteo sam samo da razjasnim stav :-)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

starac vujadin napisao: Ima tvrdih, a udobnih automobila, ali i mekanih, a neudobnih.
:plusone:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

+1

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Day Walker napisao:U potpunosti se slazem, zato je i bzvz reci da je neki udobniji od nekog, kad svako od nas dozivljava udobnost drugacije.
Ja vise volim tvrdje automobile, u mekanim se nekako bzvz osecam, ne odaje mi utisak sigurnosti.

Edit:
Sad vidim da Ivan isto napisa sto i ja.

Nije baš to toliko subjektivno da ne može da se priča i o nekim objektivnim merilima udobnosti...neka mera tu mora da postoji. Ergonomija položaja za volanom, kao jedna od najbitnijih stavki udobnosti je više objektivna nego subjektivna kategorija...preglednost i lakoća upotrebe komandi takođe...itd.
Druga stvar, nema svaka klasa kola ista merila udobnosti. Različita su merila udobnosti za sportska, gradska kola, za suv, za limuzinu...

Apropo primera koji su spomenuti...što se mene tiče ima dosta Audija koje bih više voleo da vozim nego C6, ali nema nijedan u kome bih više voleo da me voze na zadnjem sedištu nego u C6.
Odgovori