Послато са GT-N7100
Zamenski refabrikovani i remontovani delovi
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Zamenski refabrikovani i remontovani delovi
Pazi kada je za matoru oktaviju sa pd motorom 5k remontovan menjac, a kao nema sanse da je za novu oktaviju cr skuplji od 3-4k 
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Normalne maloprodajne cene rezervnih delova iz fabrike kao originalni rezervni deo su u zbiru oko 500-700% iznosa normalne maloprodajne cene istih delova u radnji ili normalne prodajne cene novog vozila u prodavnici/ salonu.
To pravilo je staro decenijama i povremeno se menja odnos ali generalno Zastava Jugo 45 (u SFRJ) je kostala oko 18.000 DEM u delovima onda kada je novu Zastava prodavala za 4.500DEM.
Lada Specijal je kostala oko 35.000-40.000 DEM u orginalnim rezervim delovima iz Zastavine maloprodaje.
Tako isto je i sa drugim markama, bilo zapadno evropskim bilo japanskim uz mozda drugacije proporcije ali isto pravilo zavisnosti visestruko uvecane cene.
To pravilo je staro decenijama i povremeno se menja odnos ali generalno Zastava Jugo 45 (u SFRJ) je kostala oko 18.000 DEM u delovima onda kada je novu Zastava prodavala za 4.500DEM.
Lada Specijal je kostala oko 35.000-40.000 DEM u orginalnim rezervim delovima iz Zastavine maloprodaje.
Tako isto je i sa drugim markama, bilo zapadno evropskim bilo japanskim uz mozda drugacije proporcije ali isto pravilo zavisnosti visestruko uvecane cene.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Doista revolucionarna info, sa sve statistikom iz naftalina. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Naravno, omladina da se podseti da nije to neka novotarija za cudjenje.
Da, osim sto to nije istina.
Mozda u odnosu na cenu dobijanja delova, ali recimo, original Pilkington soferka za moj auto je oko 300e u Glass servisu, a oko 600e u Mercedesu, identican deo.
To svakako nije 400-600% skuplje.
Sent from my Sony
Mozda u odnosu na cenu dobijanja delova, ali recimo, original Pilkington soferka za moj auto je oko 300e u Glass servisu, a oko 600e u Mercedesu, identican deo.
To svakako nije 400-600% skuplje.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Da, ali na autu košta recimo 100e (u ceni auta). Mislim da je na to mislio.
Ne, lepo je napisao 500-700% maloprodajne cene u radnji i ja sam za taj deo odgovorio.
A ako nekom magijom opet ispadne da nije.na.to mislio, onda ozbiljno treba da poradi na izrazavanju svog misljenja.
Ja kazem da je preterao minimum 4 puta sa poredjenjem.
Sent from my Sony
A ako nekom magijom opet ispadne da nije.na.to mislio, onda ozbiljno treba da poradi na izrazavanju svog misljenja.
Ja kazem da je preterao minimum 4 puta sa poredjenjem.
Sent from my Sony
Procitaj opet tacno i samo ono sto pise, slovo po slovo.
Obrati paznju na pojam delovi u zbiru, i na to da je data ukupna cena kostanja delova u odnosu na cenu vozila.
Obrati paznju na pojam delovi u zbiru, i na to da je data ukupna cena kostanja delova u odnosu na cenu vozila.
Naravno, ali ako stavis dve stvari u isti recenicu, ne znaci da su obe tacne samo zato sto je jedna tacna.
Lepo si rekao maloprodajne cene u radnji, a drugi deo recenice nama nikakvog smisla, jer nisu delovi u radnji isto sto i delovi u sklopljenom automobilu, pa da kazes jedno ili drugo kao da je ista stvar u pitanju.
Sent from my Sony
Lepo si rekao maloprodajne cene u radnji, a drugi deo recenice nama nikakvog smisla, jer nisu delovi u radnji isto sto i delovi u sklopljenom automobilu, pa da kazes jedno ili drugo kao da je ista stvar u pitanju.
Sent from my Sony
Koji si ti car 
Hvala.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Kad bi narucivao svaki deo tvog automobila posebno iz mercedesa ukupan racun bi bio 4 do 6x veci od cene novog automobila.
E da mi ti nisi objasnio, ne verujem da bih ikada skapirao.
Steta sto ti nisi ni posle ovoliko postova skapirao na koji deo mislim, pa da ti pojasnim.
Sent from my Sony
Steta sto ti nisi ni posle ovoliko postova skapirao na koji deo mislim, pa da ti pojasnim.
ljubitelj napisao:Normalne maloprodajne cene rezervnih delova iz fabrike kao originalni rezervni deo su u zbiru oko 500-700% iznosa normalne maloprodajne cene istih delova u radnji
Sent from my Sony
E ako si se uhvatio te ocigledne greske a ne sustine. Drzi i ne pustaj.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Ovlašćeni servisi - iskustva !
Novi menjac 655.029,37 + pdv, dakle 786034, tricavih 6500 eura.dragvorl napisao:Kao sto rekoh, a apropo prethodne diskusije posto je menjac, evo ponude, u pitanju Octavia A5, manuelni menjac, motor BKD 2.0 TDI. X slovo na kraju oznake menjaca znaci fabricki remont tj. tausch, dakle novi je skuplji, ako ga uopste ima u ponudi. Opusteno pola vrednosti auta na trzistu, i vise.dragvorl napisao:Ne secam se tacno, u firmi su za Octaviu A5 za automatski menjac trazili nesto tipa 5-7 ke cini mi se, mozda ima i neki predracun, pa ako ima kacim.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money