Računari
Re: Računari
Pa jeste star barem 2-3 godine, ne znam dal su mi jednom menjali. Sutra cu da ih smaram da dodju pa neka vide šta će, plaćam 5k mesečno, nek se iscimaju malo
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
I to što kažeš. Ja tipujem na ruter. Verovatno će ga zameniti.
From HTC wia TT
From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ajmo saveti HW gurua, trebalo bi u skorije vreme da uzmem nesto veci disk .5 ili 1TB, interni. Sta savetujete, necu djubre, vidim ima slabijeg kvaliteta stosta, ne bih stvarno da reklamiram i menjam, a opet ne treba mi ni ultra heavy duty.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Bio bi ukljucen redovno u napajanje kada radi komp, mozda ne bi bio sistemski, ali bi bio redovno u racunaru.

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ako mu obezbedis dobro napajanje svaki ce raditi kako treba (ako nisi baksuz).
Imam 15-ak hard-ova pocevsi od 10-ak godina matorog Maxtor-a kapaciteta 250 Gb (PATA), 1 Tb, 1,5 Tb, 2Tb, 3 Tb; WD, Seagate, Hitachi, Samsung - i svi rade odlicno vec godinama.
Imam 15-ak hard-ova pocevsi od 10-ak godina matorog Maxtor-a kapaciteta 250 Gb (PATA), 1 Tb, 1,5 Tb, 2Tb, 3 Tb; WD, Seagate, Hitachi, Samsung - i svi rade odlicno vec godinama.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Onda bih ja isao na wd blue ili black. Imas povoljne varijante u npr emmi/ww ali ako ima bolja cena uzmi od onog fanturistic sa kp iz ns-a. On je povoljan.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Gledao sam neki Toshiba-Hitachi, tako nesto za 3k nov 500 GB i jako mesoviti reviewi, kako domaci, tako i strani, to je meni dovoljno da se ne zahebavam sa tim.Delija napisao:Ako mu obezbedis dobro napajanje svaki ce raditi kako treba (ako nisi baksuz).

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
A, jbg, nemoj bas gledati najskrnavije i najjeftinije
Zlatna sredina.
Znas onu staru - nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.
Najslabije nesto iz WD Green klase.

Znas onu staru - nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.
Najslabije nesto iz WD Green klase.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa ja kazem, sa tim se nije zahebavati, zato i hocu nesto korektno. Koji je taj fanturistic? Jel proveren lik? Imas link ponude?

Kod: Obeleži sve
http://fantasterrific.kpizlog.rs/search.php?action=search&data[order]=price&data[page]=1&data[per_page]=24&data[category_id]=10&data[group_id]=100
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Sta kazete za WD red, mislim da bi to meni odgovaralo?

Npr. imao sam loša iskustva sa WD u zadnje vreme, iako od ranije imam dobra.
Imam jedan WD 200MB, dok je bilo ploča sa PATA konektorom radio je
Jedan od 640GB i jedan od 320GB su mi u kratkom roku crkli. Totale.
Sada u računaru imam 1TB isto WD.
Dok npr. na poslu mi je donedavno u računaru stajao hitachi 320GB. Brat bratu računar je jedno vreme radio non stop, mesecima i mesecima je radio neprekidno računar, bilo je podešeno da se disko ne gase. Gasio se samo kad nestane struje. A ukupno je bio u računaru nekih 8g. Otišao je iz kancelarije ispravan 100% sa nenormalno mnogo sati rada
Tako da nema tu nekih pravila.
Disk je onoliko skup koliko su skupi podaci na njemu. To je zlatno pravilo. Ukoliko imaš išta bitno, što ti znači, bolje ti je kupiti dva najjeftinija od 500GB pa u RAID, nego najskuplji od 500GB. To ti je moj savet.
Imam jedan WD 200MB, dok je bilo ploča sa PATA konektorom radio je

Jedan od 640GB i jedan od 320GB su mi u kratkom roku crkli. Totale.
Sada u računaru imam 1TB isto WD.
Dok npr. na poslu mi je donedavno u računaru stajao hitachi 320GB. Brat bratu računar je jedno vreme radio non stop, mesecima i mesecima je radio neprekidno računar, bilo je podešeno da se disko ne gase. Gasio se samo kad nestane struje. A ukupno je bio u računaru nekih 8g. Otišao je iz kancelarije ispravan 100% sa nenormalno mnogo sati rada

Tako da nema tu nekih pravila.
Disk je onoliko skup koliko su skupi podaci na njemu. To je zlatno pravilo. Ukoliko imaš išta bitno, što ti znači, bolje ti je kupiti dva najjeftinija od 500GB pa u RAID, nego najskuplji od 500GB. To ti je moj savet.
Meni je Hitachi crkao(ne skroz ali dobio je BAD sectore), ali doduše posle 6g rada.
What i do for the livin'? I live for the livin'.