Telenor internet - PLJACKA

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Telenor internet - PLJACKA

Post od mljacko »

:besan: :besan: :besan: :besan: :besan: :besan: :besan: :besan: :besan: :besan:

Njihov internet sam koristila pre tacno 2 godine.
Tada sam ih, vrlo dobro se secam, pitala kakve su moje obaveze prema ugovoru i da li mogu da ga raskinem kada god hocu.
Tacno se secam reci devojke:
"Imate ugovornu obavezu od 6 meseci, sve nakon toga je vasa volja."
Ja sam kupila modem za 1 dinar (i toga se secam) i posle 6 meseci koristila sam taj internet jos nekih 3, 4 meseca( po principu odem kod njih i uplatim jos mesec dana, th 5 (ili 6)gb).
Proslo je godinu dana(ako ne i vise) kako ja ne koristim taj internet.
Da bi me sada nazvali i rekli mi da je ovo poslednja opomena pred tuzbu, da sam duzna (grozno-mnogo-para) i pitali su me da li zelim da se dogovorim oko placanja. (daju mi da to isplatim na 3 rate)
JA SAM U SOKU.
Ne znam sta da kazem.
Rekla mi je da mi je obaveza bila da najavim mesec dana pred prestanak koriscenja.
Dakle, kako je ugovorna obaveza bila na 6 meseci, morala sam da dodjem na pocetku koriscenja 5.meseca i da najavim da cu da prekinem koriscenje.

Koji horor.
Sada nemam pojma sta da radim.
Da li da platim i da se dogovaram oko placanja, da li da se pravim luda...
Sta mogu, dodjavola, da mi urade?
Sta ja njima mogu, dodjavola, da uradim?

:pssst:
Telenore, evo ti jedno veliko :thumbdown:
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Telenor internet - PLJACKA

Post od perfiko »

Nisam pravnik, ali prvo pogledaj da li u ugovoru piše da moraš da im najaviš raskid.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Procitaj ponovo ugovor koji si potpisala, ili daj advokatu nekom da procita, pa da vidis sta ti je ciniti.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Moram da kažem da prvi put čujem da neko šalje opomenu preko telefona. A ,ako si morala da uplatiš svaki mesec da bi mogla da koristiš....šta im onda duguješ?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Koliko sam razumeo u pitanju je prepaid?
Znaci platis i imas net a ako ne platis nemas i u tom slucaju im ne dugujes nista.
Ako je postpaid uz ugovornu obavezu onda ces trebati da platis.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sačekaj, proveriću ti ja o čemu se radi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

Off topic
Telenor internet- PLJACKA MLJACKA

:oops: Ovo je bilo jace od mene...
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:kezo:
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ugovorna obaveza i ugovor nisu isto.
Istek ugovorne obaveze ne znači i raskid ugovora.

Ne znam sve detalje ali ovo meni ne liči na pljačku već na neobaveštenog korisnika.
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Kontakt:

Post od mljacko »

Sad sam zvala mamu i kaze da stvarno na ugovoru pise da mora da se javi raskid ugovora.

E sada, najvise sam besna jer sam ja BILA u toj poslovnici posle tacno 6 meseci, da bih pitala da li mogu JOS DA KORISTIM NET PO POTREBI.
I oni su meni objasnili da MOGU DA DODJEM I UPLATIM 1400 KINTI TIH PAR GB i onda mi TACNO MESEC DANA RADI INTERNET.
U toj varijanti NISAM DOBIJALA NIKAKVE RACUNE, nego mi jednostavno kada bude tacno mesec dana ISKLJUCE NET....i ja onda odem direktno kod njih i ponovim proceduru i oni mi daju maleni papirc na kome mi pise samo DATUM kada sam UPLATILA da bih vodila evidenciju do kada imam jos net.
Pritom, NIJE MI BILO DOZVOLJENO DA UPLATIM VISE GB. Niti da platim mesec dva unapred.

I niko me do sada, posle godinu dana, nije kontaktirao, niti mi je na bilo kakav nacin poslao opomenu.
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Vrlo sturo objasnjeno,verovatni je post paid net bio u pitanju.

Ajd ispocetka.Prvo i najbitnije.
JEl ste imali ugovornu obavezu na 6 meseci,POST PAID INETRNET?

Ako je odgovor -da

Da li ste posle 6 meseci raskinuli ugovor u poslovnici?

Ako je odgovor -da------------> Niste im nista duzni
Ako je odgovor-ne------------->Duzni ste im sve ove mesece.

Nije mi jasno sta ste uplacivali posle tih ugovorenih 6 meseci.Da li su vam stizali racuni?
Edit.Sada vidim da ste nesto uplacivali sto meni nije jasno zasto i kako,jel ste IMALI post paid ugovor..Jednostavno,posle isteka ugovorne obaveze ste trabali da RASKINETE ugovor i uzmete pri paid internet.Sa drugom karticom.Najsigurnija varijanta.Crno na belo.

Ovako je samo rekla-kazala salterska sluzbenica koja uglavnom zna ono sto mozete i vi procitati na njihovom sajtu,a nekada i manje.
Poslednja izmena od sasha015 u 24 Maj 2012, 14:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako ja dobro razumem ti si sa postpejda prešla na pripejd nakon šest meseci.

Inače nemoj se unapred nervirati jer su oni em glupi em bezobrazni. Ne Telenor konkretno nego svi oni. Meni je Telekom probao da napravi sličnu igranku, ali su videli da se ne pecam pa odustali. Meni ovo deluje da se neki glupi službenik pravi pamentan pred početak uvođenja privatnih izvršitelja.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ako sam dobro razumeo situaciju, onda su oni nazalost sa pravne strane 100% u pravu, tj moraces da im platis jer bez obzira sto je ugovorena obaveza 6 meseci, duzna si da odjavis nakon toga ili se po automatizmu smatra da i dalje zelis da koristis. (logicnije mi je da odes jednom i odjavis onda kada zelis da prestane obaveza, nego da treba svakog meseca da potvrdjujes da zelis jos). Pretpostavljam da tako i pise u ugovoru i da nemas puno gde da vrdas.
Stvar u kojoj su ispali nekorektni je sto te nisu pozvali mesec-dva nakon sto su uocili da nema protoka i da ne koristis taj Internet, da te pitaju dal' je sve u redu, zasto ne koristis, zasto nisi odjavila itd... Ali ocigledno im je bitnije da uzmu pare, nego da budu ljubazni.

Ako se dogovoris sa njima tim bolje po tebe. Pogresila si sto nisi citala ugovor, platices za gresku, ali gledaj da im objasnis situaciju upravo tako kako je, da skrenes paznju kako ti nisi koristila taj Internet, da mogu da provere da nije bilo protoka i da su mogli da te nazovu i opomenu nakon sto su videli da ne koristis. Ja bih tako uradio. Igrao na kartu dogovora i da priznaju kako je i njihov propust sto te nisu obavestili u nekom momentu.

Ako odes na sud, ubedjen sam da su ti sanse nikakve, bukvalno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Kontakt:

Post od mljacko »

:( :( :(
Pa nisam ZNALA da treba da dobijem(ili trazim) novu karticu za pri pejd.
Koje sranje.
Ne mogu da verujem da moram da im platim sve to.
A jos manje ne mogu da verujem da me zovu tek sada.
Pu, mamu im njihovu.
Tacno su ovo namerno uradili.
Da mi je neko makar spomenuo da to moram da uradim (raskinem ugovor) to bih i uradila.
PU, PU, PU :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Imam veliku zelju da im spalim tu poslovnicu.
:twisted: :twisted: :twisted:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Čekaj bre.

Ti si sa postpejda prešla na pripejd posle šest meseci. Plaćala si pripejd koliko ti je trebalo i gotovo. Time si ti raskinula postpejd ugovor i prešla na pripejd. To je konkludentna radnja - nešto što na nesumnjiv način ukazije šta se desilo.
Odgovori