Telenor internet - PLJACKA

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
BobRock
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014

Re: Telenor internet - PLJACKA

Post od BobRock »

Telenor vs Mljacko 1:0

Cekamo rasplet :mrgreen:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nije mi jasno sta si im duzna?
Mesecne racune?
Pa jesi li dobijala mesecne racune?
Ne kontam uopste situaciju i koji je to paket.
Meni ako ne platim internet iskljuce ga i cao zdravo.
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

Slika
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

Ne znam.
Stvarno ne znam. :( :kuku: :ccc:
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

paja napisao: Ti si sa postpejda prešla na pripejd posle šest meseci. Plaćala si pripejd koliko ti je trebalo i gotovo. Time si ti raskinula postpejd ugovor i prešla na pripejd. To je konkludentna radnja - nešto što na nesumnjiv način ukazije šta se desilo.
Gore kako je opisano je način kako sam uradio kada nisam više imao potrebu za njihovim netom a hteo sam da ostane taj broj da se ne bakćem sa novim da mogu da ga dopunim po potrebi ako nekad negde zatreba. Ne stižu računi, kad treba dopunim giga koliko mi treba i to je to, sada je broj ugašen jer ga dugo nisam dopunjavao.

Kod nje je ne jasno da li je posle 6 meseci ona to uradila kada je išla u poslovnicu pa joj zbog tog prebacivanja nisu stizali računi? Ako se prebacila na pripejd onda im ne plaća ništa. Ako nije to uradila onda me čudi kako joj nisu stizali računi 6 meseci i niko je nije opominjao do sad?? U svakom slučaju, ako nisi rakinula ugovor posle 6 meseci koje si bila u obavezi da koristiš njihove usluge ili se nisi se prebacila na pripejd posle 6 meseci moraš da im platiš lovu. Treba malo da objasni sa više detalja, ovako da nagađamo :)
Poslednja izmena od noob u 24 Maj 2012, 15:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ali bitno je da za sada imamo plačku pljačku, mamu im njihovu, razbijanje poslovnice, paljenje iste....

i sve to na autoforumu :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Poslji im pismo, i objasni svoje vidjenje stvari, nije njima u interesu da se tuze sa tobom, a ni tebi nije u interesu, da puknes veliku lovu, jer si lose informisana s njihove strane.
Vidi da se nadjete negde na sredini, tj vise ka tvojoj strani i da zavrsite slucaj.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Imas mejl za reklamacije,posalji im mejl sa pitanej da ti sve objasne.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Evo mejla servis@telenor.rs, a ima i jos jedan. Meni su odgovorili posle 2 dana.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Telenor internet - PLJACKA

Post od Floyd »

Opet mi nije jasno da li si ti dobijala racune posle tih 6 meseci?
Ako nisi onda je krivica njihova.

Ja sam u Srbiji pre par godina imao slicnu situaciju...
Zapravo imao sam postpaid bez ugovora kod mts-a.
Kada sam se odselio u FR nisam stigao da ugasim taj broj vec sam to ostavio za kasnije a jednoj osobi sam ostavio lovu da mi placa racune dok ja ne dodjem. Ta osoba mi nije placala racune i broj je ugasen ali sam ja po dolasku u Srbiju trebao da isplatim sva dugovanja da bi dobio papir na kome pise da je nas ugovor raskinut.

Elem, ako nemas pisani dokaz o raskidu ugovora, racunaj da ces trebati sve da platis a posle ga obavezno raskini jer ce u protivnom nastaviti da ti fakturisu.

Tako je svuda u svetu s'tim sto te na zapadu obaveste i pismeno cim preskocis jednu uplatu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ljubi nemojte se paliti. Ovo je klasičan primer APP i zastrašivanja.
Ako treba slati mejl onda bi on trebao da bude #$"#%#$&#/% sadržine, a ne treba ga slati.

Činjenice su sledeće, ako sam dobro shvatio, a Mljacko ispravi me ako grešim.
1. Zaključen postpejd ugovor na šest meseci sa mogućnošću produženja.
2. Postpejd ugovor se raskida istekom šest meseci i zaključuje pripejd ugovor koje kao i uvek ad hok (koiko pare toliko muzike)
3. Da li je postpejd ugovor raskinut u pisanoj formi, prećutno ili konkludentnim radnjama je nebitno. Bitno je da postoji saglasnost obe ugovorne strane. U ovom slučaju ta saglasnost očigledno postoji samom činjenicom da Telenor prihvata Pripejd uplatu za isti onaj modem (ugovor) koji je do tada bio postpejd. Time oni priznaju da je postpejd ugovor raskinut.

Dakle, ne mogu ti ništa pa ni to. :D

Ako te ponovo budu zvali na*ebi im se svega po spisku ili im daj moj br telefona i učiniću navedeno sa velikim zadovoljstvom.

Inače opomena pred utuženje je formalni akt koji se uvek šalje u pisanoj formi, preporučeno, ako ni zbog čega drugog, a ono da bi se i taj papir naplatio.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja sam sada procitao telekomov ugovor za internet koji kaze da se ugovor zakljucuje na neograniceno, a minimalno trajanje je 12 meseci. Ne kazem da je isto i kod Telenora, samo navodim. ;)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja imam potpisan ugovor na 1 g, za postpaid, jedna od stavki je da se ugovor produzuje po automatizmu ukoliko ga ne rskinem 1mesec pred istek. Morate citati ugovore.

Sent from mine Commodore 64
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pajo, ispravi me ako gresim jer si strucniji...

1. ugovor (i sve odredbe iz njega) vazi od dana zakljucivanja do raskidanja
2. ugovor se moze raskinuti jednostrano (u ovom slucaju je po pravilu klijent taj koji trazi raskidanje) ili sporazumno (manje-vise nebitno za ovo)

E sad, ako Mljacko nema papir koji potvrdjuje raskidanje ugovora, ugovor je jos uvek vazeci i nastavice da vazi sve dok se ne raskine.
Ugovorna obavaza (6-12 meseci) nema nikakve veze s'tim jer je to minimalan period koji klijenta obavezuje da postuje ugovor.
Znam mnoge ljude koji su se ovako navukli jer su mislili da posle tih 12 meseci ugovor automatski prestaje da vazi i samim tim i obaveze iz njega.
Tako su jednom mom poznaniku u FR dosli sudski izvrsitelji na vrata jer je on uzeo telefon sa ugovorom i cim je istekao, lik bacio karticu i napravio novi ugovor za novi telefon.

Ja sam npr. moj FR broj sacuvao tako sto sam ga prebacio na prepaid ali sam dobio i papir koji potvrdjuje da sam raskinuo postpaid.
Licno ne verujem da pravnici u Telenoru prave takve ugovore koji automatski prestaju da vaze posle X meseci :)
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

Ja nemam nikakav papir o raskidu ugovora. :thumbdown:
Meni je bilo ocigledno da su sve moje obaveze prema njima zavrsene.
Nisu ispali fer, pogotovo sto mi NI JEDNOM NIJE STIGLO NISTA PISMENIM/TELEFONSKIM/USMENIM/KAKO GOD putem posle prestanka koriscenja....
Ni u jednom trenutku mi nisu ni nagovestili da ovako nesto moze da se dogodi.

Zvacu ih sutra i pokusacu da se dogovorim sa njima.
Eto moje pare za more. :uplakan: :uplakan: :uplakan: :uplakan: :uplakan: :uplakan: :uplakan:
P.S. PU Telenore! PU!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori