Telenor internet - PLJACKA

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Telenor internet - PLJACKA

Post od Paja »

Naravno da ne prave ugovore sa fiksnim važenjem od 6 meseci i naravno da će uvek, pa i u Mljackovom slučaju, probati da zajebu klijenta, ali u konkretnom slučaju činjenica da su prihvatili pripejd uplatu za modem koji je bio pod postpejd ugovorom znači da je postpejd ugovor raskinut i zaključen pripejd. Da li to stoji na papiru ili ne je s pravnog aspekta nebitno. Bitna su dela, da se tako izrazim.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Davno sam uzeo neki usb modem na probni period od mesec dana. Po ugovoru je bilo da ako ga ne vratim za manje od mesec dana pocinje ugovorna obaveza od xy meseci. Vratio sam ga posle 3 nedelje. Nakon toga mi je par puta stizao racun kao da sam zadrzao modem. Prva dva puta sam ljubazno zvao i objasnjavao da sam vratio modem, treci put sam rekao da mi ni slucajno ne salju inace ... Naravno, nisu slali. Posle mi drug koji radi za tu firmu rekao da tako redovno salju po sistemu app - ako prodje prodje.

Dobro rekonstruisi sve kako je bilo, i trazi bilo sta sto ce potvrditi da nemas obavezu prema Telenoru. Ovo pajino zvuci najbolje :)
Sretno!
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pajo, to znaci da ce joj biti dovoljne potvrde o uplati prepaid kredita na taj broj da bi "oborila" potrazivanja Telenora?

Nekako mi je sve to cudno i moguce je da se Telenor zahebao (mada u to ne verujem).
Opste je pravilo da za prepaid ne postoji nikakav ugovor (to su bar moja iskustva iz raznih evropskih zemalja) a opet stari nije raskinut...
Ja sam naveo moj primer sa mts-om gde nisam imao nikakvu ugovornu obavezu (nisam uzeo tel) ali sam trebao da placam sve dok nisam zahtevao i dobio raskid ugovora. Naravno posto nisam uzeo telefon raskid sam mogao da trazim i sledeceg meseca ali je na meni bila obaveza da to zahetevam...oni sami tako nesto nece ponuditi, pa sve i da ne placas ;)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Floyd napisao:Pajo, to znaci da ce joj biti dovoljne potvrde o uplati prepaid kredita na taj broj da bi "oborila" potrazivanja Telenora?
Baš tako.
EDIT Nije se Telenor zajebao nego idu na bezobrazluk.

Meni se desilo nešto slično ko Stevi.
Kad je Telekom uvodio IPTV svim adsl korisnicima su ponudili besplatno mesec dana. Uveli oni meni IPTV, igrao se ja i na vreme sve demontirao i vratio. Recimo godinu dana kasnije stiže meni opomena pred utuženje iz Telekoma. Ja ceo dan proveo na telefonu pokušavajući da dobijem podrške za fiksnu i mobilnu telefoniju. Na kraju se ispostavilo da je cifra koju su oni napisali zbir računa za mobilni i internet koje sam ja platio u roku, ali nakon dana pisanja tog papira, i nekih imagnarnih 700 dinara za IPTV koji je bio besplatan, ali ja navodno treba da platim jer sadržaji on demand nisu bili besplatni. To naravno nigde nije pisalo.

Kad sam uspeo konačno da dobijem podršku pametna službenica mi je objasnila da ukoliko mi se desi da ne platim mobilni pa mi ga isključe neće mi ga uključiti dok ne platim IPTV. To su naravno različiti ugovori i to ne mogu da rade.
Lepo sam im objasnio da me tuže za IPTV, a da ću im sve po spisku budu li mi ugasili mobilni koji vrlo redovno plaćam. Naravno da me nisu tužili.

Elem to je bio pokušaj prevare koji je išao na psihološki momenat da se ispostavi da je stvarni dug 10% od napisanog da bi ljudima oteli pare.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sada su mi neke stvari jasnije.
Naime, prosle nedelje u CG sam otisao da kupim nji'ovu karticu. U poslovnici Telenora velika vecina prisutnih je raskidala ugovor za internet i kukala kako pojam nemaju kakvi im to racuni stizu (ipak stizu) posle nekih 6 meseci. Izgleda da i tamo imaju slicnu foru. NAravno, svi su placali svoje i psujuci izlazili sa raskidom ugovora...

p.s. Mislim da paja ubacuje izraz "konkludentno", samo da bi ispalo da zna o cemu prica, tj da bi ostali odustali od rasprave :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Paja je advokat i kao takav voli da se parnici. :pardon:
Smem da se kladim da ce morati da plati racun ili ide na sud. A ako ode na sud gubi, jer sam ubedjen da u ugovoru pise svasta nesto sto je na strani provajdera (u ovom slucaju Telenora), tako da bih opet ponavljam pokusao da se dogovorim radije nego da teram rog u rog sa njima.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Tex, ne verujem da sa njima mogu da se sklapaju bilo kakvi dogovori osim, eventualno, odlozenog placanja.
Ako je ugovor na njihovoj strani a pretpostavljam da jeste jer je jos uvek vazeci (cim nije raskinut) onda ce je oni ganjati dok ne dobiju potrazivanja i ne samo to, vec ce i nastaviti da fakturisu i dalje dok se ugovor ne raskine.

Jedino da proba da igra na ovu kartu sto predlaze Paja...
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Niko necita ugovore(pa ni ja) a to je velika greska, jer oni prave ugovor zbog sebe(da bi se zastitili) a ne zbog nas.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Floyd napisao:Tex, ne verujem da sa njima mogu da se sklapaju bilo kakvi dogovori osim, eventualno, odlozenog placanja.
Ako je ugovor na njihovoj strani a pretpostavljam da jeste jer je jos uvek vazeci (cim nije raskinut) onda ce je oni ganjati dok ne dobiju potrazivanja i ne samo to, vec ce i nastaviti da fakturisu i dalje dok se ugovor ne raskine.
Ako su činjenice onakve kako sam ja shvatio onda je ugovor raskinut. Pored toga što je to pravno tako dokaz je i to da nisu slali mesečne račune sve ove mesece.
Texonja napisao:Paja je advokat i kao takav voli da se parnici. :pardon:
Smem da se kladim da ce morati da plati racun ili ide na sud. A ako ode na sud gubi, jer sam ubedjen da u ugovoru pise svasta nesto sto je na strani provajdera (u ovom slucaju Telenora), tako da bih opet ponavljam pokusao da se dogovorim radije nego da teram rog u rog sa njima.
Verovo ti meni ili ne ja ne volim da se parničim i uvek sam za dogovor ako je moguć. Ovde nema mersta dogovaranju jer nema duga.
Ako dođe do suda u šta ne verujem, a činjenice su onakvim kako sam ja shvatio, Mljacko dobija glat.
Oni i igraju na kartu tvog razmšljanja da su oni jači i da protiv njih nema šanse, a pri tom znaju da je iznos suviše mali da bi neko otišao kod advokata jer predpostavlja da će biti skuplja dara nego mera.
pedja napisao:p.s. Mislim da paja ubacuje izraz "konkludentno", samo da bi ispalo da zna o cemu prica, tj da bi ostali odustali od rasprave :D
Znam o čemu pričam :D i nije mi namera da ispadam pametan nego je konkludentan pravni termin koji ima svoje značenje koje sam probao da objasnim na razumljiv način. Mrzi me da svaki put kucam to objašnjenje pa ispadam "pametan".
Od rasprave ne bežim. Tu sam.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ajde ljudi ne budite smešni, ugovore treba čitati. Tačka. Niko ovde ne radi po sistemu app nego po ugovoru, a po ugovoru obe strane imaju svoje obaveze.
Mene zaista mnogo nervira kada neko ne čita šta piše pa posle kuka.

Molim da se ovde okači sken ugovora pa da vidimo ko je i šta obavezan.

Još jedna stvar - šta god da se naplati a da ne postoji pravni osnov mora da se vrati.
Isto tako, šta god se ne plati, a postoji pravni osnov za plaćanje, mora da se plati.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Jaksa u svemu se slažem s tobom ali si idealista. Prevara i pokušaja prevara od strane države i velikih javnih ili privatnih preduzeća sam se nagledao i osetio na svojoj koži i svi su se zasnivali na APP sistemu.
Primer poznat svima je pokušaj parking servisa da naplati kazne za period u kome su bile neustavne. Javno preduzeće zna da nemaju osnov za vođenje sudskog postupka odnosno da će ga izgubiti pa šalju "opomene pred utuženje" koje nemaju nikakvu snagu osim kao sredstvo zastrašivanja. Šta misliš koliko je ljudi platilo posle takve "opomene"? Siguran sam da broj nije mali.

Slažem se da ugovore treba čitati i slažem se i da treba platiti sve što sleduje, ali ne treba biti ovca.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Prisećam se i one APP prevare sa Infostanom, gde su svi dobijali obaveštenje kako je postupak utuženja obustavljen... Lopovska posla, ali pošto im se može, pokušavaće gde god mogu.
Floyd
Reactions:

Telenor internet - PLJACKA

Post od Floyd »

Pajo, opet mi nije jasno kako je ugovor mogao da bude raskinut a da o tome ne postoji nikakav pisani dokument.
Licno ne verujem da u ugovoru stoji da on automatski prestaje da vazi posle 6 meseci...

Ja sam naveo licni primer (istina ne u Srbiji) gde sam presao sa postpaida na prepaid ali imam papir koji potvrdjuje da mi "od tog i tog dana ugovor za postpaid ne vazi". Ugovor za prepaid ne postoji vec samo potpisujes dokument koji potvrdjuje da si ti vlasnik tog broja.

App princip je karakteristican za drzavne firme dok se privatnici ne zezaju takvim stvarima...
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Jednostavno, postoje odredjene neposredne radnje (u ovom slucaju cinjenica da je Mljacko uspeo da uplati protok koji je zeleo i da modem koristi kao prepaid modem, a ne kao postpaid), koje znace da je ugovor kao takav raskinut, jer se kosi sa prethodno potpisanim dokumentom...

Edit Ne mora da postoji potpisani dokument iz prostog razloga sto Paja stalno pominje da su to konkludentne radnje, radnje koje nisu direktna pisana izjava volje, vec radnje za koje sa sigurnoscu mozes reci da PREDSTAVLJAJU izrazavanje volje...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

paja napisao:Znam o čemu pričam :D i nije mi namera da ispadam pametan nego je konkludentan pravni termin koji ima svoje značenje koje sam probao da objasnim na razumljiv način. Mrzi me da svaki put kucam to objašnjenje pa ispadam "pametan".
Od rasprave ne bežim. Tu sam.
Ma Z se ja malo. A valja se da na forumu imamo ljudi raznih zanimanja i znanja :pivo:
Odgovori