Mađarska - šoping, obilazak, aquaparkovi...

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Re: Segedin - šoping i obilazak

Post od jocas »

Vredi li svraćati u banju Moraholom, čisto za razgledanje, na putu za Segedin? Koliko sam video i tu se kupuje vinjeta? Kažu da nema čekanja uopšte na granici, prelaz radi 7-19h.
Ili ići na Horgoš?
Slika
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Zavisi ko sta voli.Ja sam isao na Horgos,vinjetu sam kupio kod nas na poslednjoj MOL pumpi pred granicom.
Meni je bilo odlicno u banji .
Segedin mi se i nije svideo. Za 1 maj sam isao u Segedin,tu sam nasao smestaj i proveo pola dana,( restorani i Arkad),prespavao i otisao u banju koja je 15-20 km udaljena .
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Prijatelj iz Subotice mi je napisao : Uvek kada idem, ja idem preko Backih vinograda, jer za taj put ne treba vinjeta. Osim toga nema nista da se vidi. Istina je da imate autoput direktno, ali vam na Horgosu niko ne garantuje da nece biti guzvi (dok na Backim vinogradima gotovo nikad nema nikoga). Ipak, Backi vinogradi (prelaz) rade 7-19h.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ljudi, vinjeta treba za celu Madjarsku, ogradite se malo od tih prica lokalnih.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Zato i pišem da proverim, on ide dosta često, čak i skuterom, pre par godina nas je vodio do Segedina. Idemo sa dvoje-troje kola, ekskurzija :-D
Citiram: "Isao sam posle Nove godine, a imam i drugara koji zivi u Madjarskoj, i koliko znam, ne treba. Za regionalne puteve treba za teretna vozila, a uveli su vinjetu za puteve rezervisane za motorna vozila, sto ovaj (jos) nije. Dakle, za ovaj put ne treba."
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Jedino cemu verujem je mapa na njihovom sajtu, prema kojoj bi morao da se provlacis kroz njive da ne zakacis nijedan put koji je pod vinjetom.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Ma kupićemo vinjetu, bitnije mi je bilo vredi li svraćati u obilazak Moraholoma i izbeći gužvu na Horgošu , ili to vreme iskoristiti za neku čardu i gulaš :-D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

jocas napisao:Prijatelj iz Subotice mi je napisao : Uvek kada idem, ja idem preko Backih vinograda, jer za taj put ne treba vinjeta. Osim toga nema nista da se vidi. Istina je da imate autoput direktno, ali vam na Horgosu niko ne garantuje da nece biti guzvi (dok na Backim vinogradima gotovo nikad nema nikoga). Ipak, Backi vinogradi (prelaz) rade 7-19h.
Dobro ti je rekao. Ako ides samo jednom ili jako retko (ili samo do banje preko BV) i ne autoputem ili regionalnim koji se placa onda ti se ne isplati da kupujes. Juce su mi bili rodjaci cija cerka studira u Segedinu i idu kod nje preko BV i ne placaju vinjetu ili kako vec zovu, da ne zalazimo da li je preko njiva, mada cisto sumnjam. Ako ides vise puta godisnje i prolazis granicu autoputem jasno je, kupi vinjetu. Da se razumemo, briga me ko ce svoje pare kako da trosi, ko zeli neka kupi matricu i kad ide u banju preko BV. ;)

BTW, ovo sam vec stavio jednom, ali nije zgoreg opet postaviti.

Slika
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Fala na info, mi ne idemo cesto ali bitna info kako ne bi napravili sebi dodatni trosak :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kamera stoji što snima tablice, na magistralnom putu koji direktno ide u Segedin. E, sad, da li radi, da li snimaju, i da li šalju u Srbiju, ne znam, kupio sam vinjetu. Skupo zezanje za 2 sata Segedina.

Koliko se sećam pre te kamere bilo nije. Ista je kao one što stoje po čitavom autoputu.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Ja sam išao u petak preko Horgoša. Gazda vile Stars gde smo spavali reče da je čuo da može da se kupi vinjeta (matrica) za 1 dan, ali na Mol pumpi imaju samo onu za 10 dana, plaćena 1257 dinara.
Bački vinograd radi samo do 19h a nismo hteli da žurimo zbog toga, realno je smešan iznos (išlo nas četvoro, delimo troškove) da razmišljam da li sam na putu na kome se plaća ili ne. Prijateljica iz Subotice reče da je više puta rizikovala i vozila bez vinjete, ali mi stvarno ne treba da se cimam sa policijom u Mađarskoj.

Inače, u segedinu je bilo ok, u Arkadu je izložba oldtajmera.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Nema nekih sniženja, ali nam šoping nije ni bio cilj. Imali su proslavu dana grada tako da su ulice u centru bile pune drvenih baraka u kojima su prodavali vino, slatkiše, kobaje i razno meso.
Promenili plan da jedemo u John Bull pub-u, pa smo uživali uz kobaje i vino/pivo na ulici. Plan je bio da se ide u Paprika čardu na riblju čorbu, ali smo odustali zbog kiše, i žurili nazad na Palić u Jelen salaš :D .
Posle kobaja sladoled i fenomenalni kolači u ACapela http://www.acappella.atw.hu/. Jedino što ne primaju kartice, nekako ispregovarao da platim evrima.
Jedino nam je kiša pokvarila razgledanje.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

I ja sam juce na magistralnom putu pre Segedina sreo vozilo za kontrolu vinjete.. Bilo je tamo u 18h a i u 22h..

I za putnicka vozila nema vinjete u trajanju od jednog dana, to ima samo za teretna..
draganford
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2014, 19:56

Post od draganford »

koliko kosta vinjeta?
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Za 10 dana državna plaćena na Mol pumpi pre Horgoša 1257 din
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Toliko kosta za godinu dana, ali samo za zupaniju kojoj pripada Segedin tako da ko ne ide za Austriju, Balaton i.t.d., neka ne kupuje drzavnu.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Odgovori