Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Konačno da otvori svoj servis.
Da li neko zna sta je ovo obelezeno strelicom?

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Servis - Razno
Mislim da je klapna usisa.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Lici mi na EGR ventil.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
I meni lici na EGR.
Bratu tu curka ulje pa me pita šta je.
t
t
Случајно налетих на сајт који говори о проблему и лошем искуству са Ауто Сервисом Мацура (улица Тошин бунар, Нови Београд), а који је имао извесни Бобан са овим сервисом. Сајт је са насловом "Како сам се провео са Ауто Сервисом Мацура" на http://www.autoservisprevara.com
До детаља је описано све од 04. маја о.г. кад је одвезао свој Ауди А3 1.8, 2001. годиште у овај сервис, па све по данима како му се шта дешавало. Исто је ово објављено и на сајтовима http://www.mojagaraza.com и http://www.audiclubserbia.com
Вреди прочитати као искуство са ауто сервисима.

До детаља је описано све од 04. маја о.г. кад је одвезао свој Ауди А3 1.8, 2001. годиште у овај сервис, па све по данима како му се шта дешавало. Исто је ово објављено и на сајтовима http://www.mojagaraza.com и http://www.audiclubserbia.com
Вреди прочитати као искуство са ауто сервисима.

- Kuzmanovic
Drugar je takodje imao negativno iskustvo sa njima. Radio je veliki servis kod njih i posle mesec dana mu je pukao zupcasti na autoputu. Priznali su gresku i popravili auto (zamenili ventile, obradili glavu i sve ostalo sto ide kada motor prezupci) ali taj auto vise nije isti.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Meni ovo zvuči kao pozitivno iskustvo sa servisom uz nesrećan ishod...
- Kuzmanovic
Pozitivno jeste sto su priznali gresku i uzeli da rade motor o svom trosku, ali negativno je sto su stavili pogresan kais (ako su ga uopste menjali) i sto nisu lepo uradili motor. Tako da je 2:1 za negativno iskustvo. 

Procitao sam, i meni deluje da pisac iako se deklarisao kao laik koji poznaje osnove rada motora i ima zdravu logiku zapravo kroz opis toka kvara pokazuje da blagog pojma nema o osnovama rada motora, jos manje nema logiku da poveze uzrok i posledicu necega pa stoga i donosi citav niz pogresnih zakljucaka o uzrocima problema.
I shodno tome na pogresan nacin upravlja resejem problema.
Nigde ne pominje sta pokazuje, i kada indikator rada alternatora a to je osnovni element na tabli koji svaki vozac ne moze da ne primeti.
To pokazuje meni, ili da zaista nema pojma o tome kako to zapravo radi ili da skriva tu jako bitnu informaciju.
Menjao akumulator tek tako ne znajuci njegovo stanje, niti mereci bilo sta.
I to u tom kraju grada gde ima barem 5 auto elektricara u ulici Tosin Bunar, bez ideje da proveru uradi strucno lice i utvrdi sta je kvar.
Meni deluje kao nategnuta prica i zbog jos nekih stvari.
Zamena reglera je posao od 5-10minuta, sam regler kosta reda 10-20 evra tipicno.
Nije nikakav kompjuter niti neko cudo tehnike.
A mozda je samo spala sa konektora / nije stavljena zica signala pobude alternatora.
Macura je stari vulkanizerski servis.
Iz stava autora meni deluje da je ocekivao tretman ovlascenog dilerskog servisa sa sve garancijama koje ukljucuju slepovanje 0-24sata pokriveno.
Ne branim servis, samo iz ovoga sto je prezentovano nema osnovne cinjenice kada je nastao problem, kada je uoceno da ne radi alternator a sto pokazuje lampica.
Mozda, da, ne -previse stvari koje jesu ili nisu povezane.
Nema ni pomena o predistoriji odrzavanja auta, da li je i ranije postojao neki od kvarova koji se pominju. Veoma retko procuri pumpa odjednom i prestane regler da puni odjednom, to su obicno procesi koji traju neko vreme.
Meni deluje napumpano u bombasticnom stilu zute stampe a opet mogu i da shvatim da je sve istina jer kod nas retko gde se radi prema pravilima check list-a gde se svaki element proveri i onda pismeno potvrdi, naravno bez preskakanja kontrolnih tacaka.
I shodno tome na pogresan nacin upravlja resejem problema.
Nigde ne pominje sta pokazuje, i kada indikator rada alternatora a to je osnovni element na tabli koji svaki vozac ne moze da ne primeti.
To pokazuje meni, ili da zaista nema pojma o tome kako to zapravo radi ili da skriva tu jako bitnu informaciju.
Menjao akumulator tek tako ne znajuci njegovo stanje, niti mereci bilo sta.
I to u tom kraju grada gde ima barem 5 auto elektricara u ulici Tosin Bunar, bez ideje da proveru uradi strucno lice i utvrdi sta je kvar.
Meni deluje kao nategnuta prica i zbog jos nekih stvari.
Zamena reglera je posao od 5-10minuta, sam regler kosta reda 10-20 evra tipicno.
Nije nikakav kompjuter niti neko cudo tehnike.
A mozda je samo spala sa konektora / nije stavljena zica signala pobude alternatora.
Macura je stari vulkanizerski servis.
Iz stava autora meni deluje da je ocekivao tretman ovlascenog dilerskog servisa sa sve garancijama koje ukljucuju slepovanje 0-24sata pokriveno.
Ne branim servis, samo iz ovoga sto je prezentovano nema osnovne cinjenice kada je nastao problem, kada je uoceno da ne radi alternator a sto pokazuje lampica.
Mozda, da, ne -previse stvari koje jesu ili nisu povezane.
Nema ni pomena o predistoriji odrzavanja auta, da li je i ranije postojao neki od kvarova koji se pominju. Veoma retko procuri pumpa odjednom i prestane regler da puni odjednom, to su obicno procesi koji traju neko vreme.
Meni deluje napumpano u bombasticnom stilu zute stampe a opet mogu i da shvatim da je sve istina jer kod nas retko gde se radi prema pravilima check list-a gde se svaki element proveri i onda pismeno potvrdi, naravno bez preskakanja kontrolnih tacaka.
- Kuzmanovic
Treba da menjam kablove i svecice pa mi treba preporuka za kablove, svecice cu uzeti NGK u Mass-u. Imate li preporuku koje kablove kupiti, gde i koliko uopste mogu da kostaju kablovi (ja nemam predstavu koliko se krecu)?
Postoje i kablovi NGK, a imas i Beru, pogledaj u nekom e katalogu koji model tacno odgovara tvom autu, cena bi trebalo da bude do 5000 dinara.