Zimske gume leti
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Zreo za penziju, Toyota Avensis 2.0 D4D (2007)
Tako misli i zakonodavac tako da je sve ok, samo cepaj. 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Zreo za penziju, Toyota Avensis 2.0 D4D (2007)
Pricamo o tome da su zimske gume na letnjim temp manje efikasne i to se meri u metrima, tako da je moguce da se kontakt mogao izbeci da je to bilo drugacije. Ostali ucesnici u jednacini su naravno i dalje u igri bez obzira na gume.srdjanyo napisao:O čemu vi pričate? Šta sad,da je imala letnje gume ukopala bi se i ne bi udarila?
Bar ovde u NS 70% ljudi još vozi na Winter1 jer "ne rade vulkanizeri".Ili su gadljivi na zamenu Winter1.Komšija u novembru kupio novi Sandero i dalje vozi na Winter1.Kaže "kratak sa vremenom".
Ovde je nepažnja i ne poštovanje saobraćajnog znaka glavni uzrok čukanja.
Winter1 na letnjom temperaturama je,pak,ekonomski problem.
Heinz,sorry za off.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Zimske gume leti
Imaju zimske nesto duzi zaustavni put leti, tipa 10ak %, u ovim situacijama bi ta nijansa verovatno prevagnula da se izbegne steta, ali daleko od toga da je kriticno voziti sa njima kao sa letnjim zimi.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ima na prvoj strani tabela sa sve merenjima, naravno da ne isterujemo mak na konac, to su neke okvirne vrednosti, ali evidentno je da su losije od letnjih guma u vecini slucaja. Ponekad je par metara dovoljno za razliku izmedju zivota i smrti. Naravno gume same ne mogu da zamene paznju, dobre puteve, ispravne kocnice, itd, sto sve zajedno donosi visi stepen bezbednosti.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Fascinira me logika da vozis leti bucne gume sa kramponima na kojima je nacrtan vrh Himalaja i jebena pahuljica i u fazonu si da je to normalno. Pa nije normalno - moze da se vozi i neces poginuti ako pazis i nije drama ko zimi na letnjim i sve to stoji, ali jebote nije normalno.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Nema pravila što se buke tiče. Ima bučnih letnjih, a često one koje u prvoj sezoni nisu bučne, mogu postati nepodnošljive.Rakhil napisao:Fascinira me logika da vozis leti bucne gume sa kramponima na kojima je nacrtan vrh Himalaja i jebena pahuljica i u fazonu si da je to normalno. Pa nije normalno - moze da se vozi i neces poginuti ako pazis i nije drama ko zimi na letnjim i sve to stoji, ali jebote nije normalno.
U mom slučaju je suprotno, tiše su mi zimske gume od letnjih. Od Semperita su bile drastično tiše, od GY dovoljno da se primeti.
Ili mene sa Astrom H
Da se razumemo, NE PODRŽAVAM zimeske gume leti, ja na mom autu gde prelazim 20k godišnje imam dva seta.
Astra leti pređe 3000km i za toliko mi se ne isplati da imam dva seta. Malo vise paznje, smanjena brzina i lagano. Tu zaista ne osetim nikakvu razliku.

Da se razumemo, NE PODRŽAVAM zimeske gume leti, ja na mom autu gde prelazim 20k godišnje imam dva seta.
Astra leti pređe 3000km i za toliko mi se ne isplati da imam dva seta. Malo vise paznje, smanjena brzina i lagano. Tu zaista ne osetim nikakvu razliku.
Ta Astra ti je onda kamen oko vrata, što se tiče troškova. Manje bi novca potrošio da umesto nje koristiš taksi 

Onaj ko snosi troškove tog auta hoće svoj auto, pa nek misli o tome...
Meni izuzetno odgovara da imam bekap auto koji neko drugi održava
Uostalom tri vozača koriste dva auta, a Megan ima plin pa je uvek prvi izbor za veću kilometražu.
Meni izuzetno odgovara da imam bekap auto koji neko drugi održava

Uostalom tri vozača koriste dva auta, a Megan ima plin pa je uvek prvi izbor za veću kilometražu.
Ko moj ujak sa g3, na njemu su bile 14" i on kupi prrdnje 15" sa felnama i zimskim gumama pre par dana i samo pici tako. Pitam ga: Sto?Ivan napisao:Znas koliko recimo ove sa 190kama i g2 dotice buka
Послато са GT-N7100
On odgovara: Ma ko ga yebe. Bile jeftine gume sa felnama. Skinute sa stranca. Sara samo takva.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Na ženomobilu imamo zimske gume. Auto se ponaša ok, ALI mora se ipak povesti racuna - naročito prilikom rastojanja, a na to isto sam supruzi skrenuo pažnju. Naravno da bih uzeo letnji set, ali trenutno viška 100-150 € za to nemam. Na autu se trenutno radi veliki servis i novac koji smo imali na raspolaganju smo utrosili za tu namenu. Letnje mozda dogodine.
Uglavnom, to je auto koji se uglavnom vozi po gradu i koji mesečno pređe par stotina km.....
------/\_______/\______/\---------/\_______
Uglavnom, to je auto koji se uglavnom vozi po gradu i koji mesečno pređe par stotina km.....

------/\_______/\______/\---------/\_______
Vozim se na winterama i ne vidim nikakvu razliku u odnosu na letnje ne prelazim nikad 70 km/h, u naseljenom mestu 20-30 na periferiji do 40. Letnje imam (2 yokohame i dve uniroyal) i ne planiram da ih vracam jer mi ove vise odgovaraju mekse i dodaju visinu. Da dodam jedinu razliku koju znam je da se u roku od sat vremena na suncu naduvaju do 2.7-2.8 atmosfere i kad preko noci odstoje u garazi se vrate na 2.2.
Poslato sa Nokia Lumia 920
Poslato sa Nokia Lumia 920
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ja sam moju prvu Hondu Civic vozio jednog leta u Grckoj na Michelin Alpine, dobrim zimskim gumama i od tada to vise nikad ne radim. Lagan auto, vreo asfalt, u jednoj krivini sam tako lepo proklizao prednjim krajem, kao da sam na klizavom asfaltu a bilo vrlo suvo. Sva sreca da iz suprotnog pravca niko nije isao. Jeste da sam isao malo brze, ali da su bile normalne letnje gume nema sanse da bih tako otklizao.