Naravno da je sve dobro kada se gradi. Ali ne možeš porediti žičaru sa mostom.
Most je opšte dobro, a žičara vrlo lako može postati privatna firma strica nekog od snajine tetke od nekog malog.
I bgh2o i ova zicara su imaginarni projekti koji se nece ostvariti tako da i diskusija treba da bude krajnje hipoteticka tj. kobajagi.
Nije mi jasno da li ova gondola treba da bude za turiste ili da poboljsava javni prevoz? Ako je za turiste svakako je benefit veoma mali u odnosu na cenu a kao javni prevoz je civilizacijski korak unazad za nekih 100 godina. Naravno nema od toga nista al samo mojih two cents.
Mislim da cak i za te dve zgrade koje su najavljene treba da izmestimo zeleznicku, autobusku, zavrsimo zel. obilaznicu sa sve novim mostom, zavrsimo interceptor tj. veliki kanalizacioni kolektor i ko zna sta jos od infrastrukturnih radova sto je ovako odokativno jedno 2-3 milijarde koje nemamo tako da osim kafane na setalistu sumnjam da ce ista drugo i poceti da se gradi.
Za idiote u gradu/opštini me i ne čudi. Zinuto dupe je čudo. Ja ne mogu da verujem da je investitor ovo odobrio, obzirom da sam ga svojevremeno upoznao, apsolutno mi nije delovao u ovom fazonu. Katastrašno.