Velja napisao:Šta fali, samo ćaskamo... Evo, reci mi kako bi se ja proveo da odem npr u SM i nekom ispred kuće/zgrade praktično demonstriram uređivanje njegovog životnog prostora.
Mislim da bi moj problem sa hemoroidima rapidno napredovao u roku od pet minuta

pricas o potpuno razlicitim stvarima...
pored toga sto je generalno debilno da iko ima protiv bilo kakvom uredjivanju gde je to potrebno, ja ili taj moj komsija kojem sam pomagao ima potpuno jednako pravo da uredi ispred ulaza zgrade gde je stan ciji je vlasnik kao i bilo ko drugi.
ja licno nisam tamo otisao zato sto mi je dosadno u zivotu, i cvile mi jaja za lencove koji ce radije da gledaju prasumu ispred ulaza nego da malo uhvate da srede to nego sam otisao jer me je taj komsija pozvao da mu pomognem. a taj komsija je vlasnik stana u toj zgradi gde je krs ( tu mu zivi cerka sa unukom, valjda ne moram da objasnjavam da je "rastinje, zmije, krpelji, spricevi, polupane flase u zelenilu" - lose, "uredjeno cisto zelenilo" - dobro ) i ima potpuno jednako pravo da sredi ispred kao i onaj genijalac kome to smeta, mada ne znam kako to ikome moze da smeta uopste... cela ta koncepcija "smeta mi sto radite to sto bih i ja sam trebao da uradim" mi je generalno debilna i ne mogu da verujem da uopste pricamo oko toga ali ajde...
dakle, to nije uredjivanje zivotnog prostora po svojoj fiks ideji negde sa cim nemas veze, nego je to sredjivanje okoline u kojoj zivimo po zdravom razumu.
sto se tice mitrovice, kao i bilo gde drugde imas idiota koji su antiprotivni, ali ih nema ni blizu u tolikoj meri, i milion puta je lakse da se ljudi organizuju da urade nesto korisno za zajednicu. i milion puta su manje nadobudni.
kod mojih u selu se ljudi u ulici skupe i svako prolece nekoliko puta pokose celu ulicu ispred svih kuca gde nije pokoseno, i na delu ulice gde su placevi bez kuca, da bi se moglo lepo prolaziti trotoarom, ako ni zbog cega drugog onda zbog decice iz ulice koja idu u skolu, i svaka pomoc je uvek dobrodosla i sigurno ti niko ne bi lecio hemoroide ako bi dosao da malo pripomognes. ako ne verujes, evo bice ovih dana radna akcija, pa cu da te obavestim
e sad, sto su to priglupi seljaci, a ova stoka je rodjeni beogradjanin, to je druga stvar...