Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od dragvorl »

To je kad svi rade sve. U USA, recimo NY ni ne mozes mnogo stvari sam. Krecenje, farbanje da, ali recimo vec menjanje prozora ne, elektroinstalacije i slicno naravno ne. Mora da bude na vratima gradj. dozvola, i ostali papiri inace ide zatvaranje gradilista.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kakve veze ima dozvola sa time ko izvodi radove?

I ovde ti za mnogo šta treba dozvola, projekat, kako god, samo što je to glupost da ti poveća trošak...

Inače, mi smo imali dobro iskustvo kada je majka sama menadzerisala majstore (na kraju su sitnice ispale problem), dok je burazer uzeo čoveka sa timom po preporuci pa je to opet ispalo bzvz...

Generalno jeste najbolja varijanta kad je izbođač proveren pa njemu prepustiš a on ima ljude za sve.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

dragvorl napisao:Treba biti svestan finansijskog stanja, ko ne moze da nosi kucu nije za njega, kao sto ne trebaju svi da voze kola koja ne mogu da odrzavaju.
Slazem se. Ni drzava vise nije ista a kamoli finasiska situacija od pre 25 godina i sada. Dva puta je komplet renovirano, pocetkom 60ih, pre 25 godina i trebalo bi opet sada. Po mojoj proceni kad se sve sabere izalso bi oko 25k, ali generalno gledano na svakih 10 godina treba uloziti 10k eura da bi to bilo i zgledalo kao novo. Jeste sve to lepo i prostrano ali retko ko mlad danas ima vremena a i sredstava da se npr bavi dvoristem itd.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Vreme je veliki problem. Kad mi dodje vikend nije mi bas do jebavanja oko kuce...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Meni bliski ljudi imaju prilično loše iskustvo sa tim menadžerima. To kad sa njima pogodiš cenu, oni onda izvuku najjeftinije moguće fušere samo da njima ostane više.
Nažalost, ovde ili moraš sam da znaš znanje ili da znaš ljude. Iz prostog razloga jer ne postoji nikakva odgovornost.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Delija napisao:Vreme je veliki problem. Kad mi dodje vikend nije mi bas do jebavanja oko kuce...
Uradi ono što i drugi rade. Oženi se i zaposli ženu. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

I gledaj da ima kuću na moru :D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Geza napisao:
Delija napisao:Vreme je veliki problem. Kad mi dodje vikend nije mi bas do jebavanja oko kuce...
Uradi ono što i drugi rade. Oženi se i zaposli ženu. :)
I'm too young to die :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Upravo to, brz nacin zivota, radno vreme vise ni ne postoji, a sve je manje slobodnog, cak i za porodicu. Koliko je kvalitetnije to vreme pa i novac iskoristiti za neko prodocino putovanje,letovanje ili skijanje.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kakvo jebavanje? Opereš auto a posle raspališ roštilj i izvadiš gajbu hladnog piva iz frižidera :)

Jedino trebaš da vodiš računa u kom delu grada gradiš kuću da ti uživanje ne bi pokvario neki Torbica iz komšiluka sa najnovijom krajiškom kompilacijom :kezo:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ako ti nemaš vremena sebi da uradiš najbolje onda sedi u iznajmljenoj gajbi i uživaj. Inace, dobra gajba se kupuje isključivo preko veze. Juriš dobrog izvođača koji radi provereno. Da l je to pojedinac ili firma sa nekim renomeom, nije važno.
Kako misliš gajbu da kupiš kad ni BMW ne umeš? :)

Posle dva iskustva kupio bih nov stan i jurim proverenog i preporučenog izvođača.
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 23 Maj 2015, 21:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Joj sta ti je reko za kevuuu :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Auuuu
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Sta ocekivati od zadrtog Hondasa :kezo:
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Vec dva meseca se cimam oko kuce. VASKRS - gletujem (pitajte Dragana, bili su na kafi kod mene u toku pauze! ).
1. Maj - gletujem i okopavam dvoriste da bih zasadio travu. Na poslu imam guzvu - jedino sam danas (da, subota) dosao kuci u 1500....u ponedeljak sam imao slobodan dan i ceo dan sam proveo u radovima oko kuće.
Premoren sam, muka mi je od svega....ali se setim da sređujem svoju kucu, mesto gde cu ziveti sa porodicom i sve tesko i ruzno - zaboravim. Ono, jedva čekam da dođem kući i da radim. Jednom u životu se prolazi kroz ovaj "pakao".

------/\_______/\______/\---------/\_______
Odgovori