Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
U BG prigradska naselja nemaju dobru infrastrukturu, nestaje struja, nema gasa... Nismo mi još za to.
TT
TT
To mi je najveći problem, niko planski nije razvijao grad, pa da imaš izbor za život van centra, koji je infrastrukturno uništen i obesmisljen
Rado bih bio van grada, kada bih tamo imao sve što mi treba
Rado bih bio van grada, kada bih tamo imao sve što mi treba
Kod nas sve obrnuto rade. Nabijaju ljude u centar ko debili.
Bas tako
Nezdravo, i frustrirajuće
Nezdravo, i frustrirajuće
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nakon duže vremena sam nešto lutao po Vračaru. Šta uradiše za 10 godina
Nema sile koja bi me naterala da živim u tom delu grada, a eno biju se da se nabiju tamo. 

Širim haos!
Lepo je kod Hrama, sviđa mi se. Sad sam malo češće tamo, brat je kupio i sređivao stan i nisu loše prošli.
TT
TT
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
I meni se taj deo svidja. Nije los ni Neimar.
Brzine idu u H-a !!!

- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Meni se ne svidja to sto su uradili. Neimar i nije toliko los i ovaj deo oko Kalenica, bar su lepe fasade. Ista stvar kao u NS na grbavici. Pola ulica sad je u senci, mesta za parkiranje nema. Uopste mi se ne svidja ta novogradnja, bar pola. Ima ljudi koji kvalitetno rade, ali to i kosta i treba da kosta. Nadam se da nece sjebati kraj tu gde je Heroj. Jako fin deo grada, jedini gde bih mogao da zivim.
Ja sam 30km od Bga i tesko da bih se preselio blo gde. Malo mi je bio sok kad sam otisao iz grada, drustvo, skola, putovanje. Ali eto naviklo se. Nbg me nesto ne privljaci, beton, nema duse. Stari grad, je stari grad, makar i malo oronule fasade. Stric zivi u bloku 64, koliko sam samo vremena proveo tam i njegovi klinci sad imaju stanove. Navika. Ali kad vidim one solitere, zapitam se da li je humano staviti onoliko ljudi na tako malo prostora.
Kad vidim VML, MML, Kaludjericu, Lestane, Borcu, Krnjacu, Altinu i tako te delove ja sam jbna Kalifornija.
Pre bih ziveo negde blizu grada u manjem mestu, tipa Pancevo nego se gurao u takvim naseljima gde imam kucu, a cujem onoga kad pusti goluba.
Bas pre neki dan u Vinci problem, dalekovod grade preko obdanista. Navodno tu je trebao biti pre xx godina, a obdaniste je od pre 20ak. Haos. Urbanizam nam je 0, duplo golo.
@Floyd : Sta fali Torbicama? Mislim da torbice manje gledaju preko ograde i vise se trude da rade nesto privatno, vecinom u sivoj zoni, nego drugi dodjosi. Meni vise smeta crnogorsko kurcenje nego bosansko ili krajisko.
Ja sam 30km od Bga i tesko da bih se preselio blo gde. Malo mi je bio sok kad sam otisao iz grada, drustvo, skola, putovanje. Ali eto naviklo se. Nbg me nesto ne privljaci, beton, nema duse. Stari grad, je stari grad, makar i malo oronule fasade. Stric zivi u bloku 64, koliko sam samo vremena proveo tam i njegovi klinci sad imaju stanove. Navika. Ali kad vidim one solitere, zapitam se da li je humano staviti onoliko ljudi na tako malo prostora.
Kad vidim VML, MML, Kaludjericu, Lestane, Borcu, Krnjacu, Altinu i tako te delove ja sam jbna Kalifornija.
Pre bih ziveo negde blizu grada u manjem mestu, tipa Pancevo nego se gurao u takvim naseljima gde imam kucu, a cujem onoga kad pusti goluba.
Bas pre neki dan u Vinci problem, dalekovod grade preko obdanista. Navodno tu je trebao biti pre xx godina, a obdaniste je od pre 20ak. Haos. Urbanizam nam je 0, duplo golo.
@Floyd : Sta fali Torbicama? Mislim da torbice manje gledaju preko ograde i vise se trude da rade nesto privatno, vecinom u sivoj zoni, nego drugi dodjosi. Meni vise smeta crnogorsko kurcenje nego bosansko ili krajisko.
Nema nikakve suštinske razlike između Žareta i Gocija i Cece. Ciljaju dve na prvi pogled različite grupe, ali u suštini to su isti ljudi.
Ni jedni ni drugi nemaju veze sa krajiškom pesmom i tradicijom.
Ni jedni ni drugi nemaju veze sa krajiškom pesmom i tradicijom.
U Beogradu je sve manje pristojnih lokacija sa kućama. Ono što je valjalo je pretvoreno u zgrade.
Ja sam u kući i sa obe strane su mi zgrade od po 9 spratova. Kuća je izgubila smisao.
Lokacija za granju kuće je još manje. Ono što ima je preskupo, a neurbanizovano.
Prigratska naselja su infrastrukturno neuređena i nisu ni blizu takvih naselja u blizini velikih evropskih gradova. U najboljem stanju su sela iza NBG-a, ali i ona su sela u kojima se živi, a ne uređena naselja.
Sve u svemu, danas je u Beogradu stan mnogo realnija opcija od kuće.
Ja sam u kući i sa obe strane su mi zgrade od po 9 spratova. Kuća je izgubila smisao.
Lokacija za granju kuće je još manje. Ono što ima je preskupo, a neurbanizovano.
Prigratska naselja su infrastrukturno neuređena i nisu ni blizu takvih naselja u blizini velikih evropskih gradova. U najboljem stanju su sela iza NBG-a, ali i ona su sela u kojima se živi, a ne uređena naselja.
Sve u svemu, danas je u Beogradu stan mnogo realnija opcija od kuće.
Malo kulture za početak. To od čega neko živi u kakvu muziku sluša kod kuće je njegov problem ali nema potrebe da celo naselje sluša njegovu muziku ili dovikivanje sa zemljakom iz susedne ulice. Nisu problem samo Bosanci ili Krajišnici već većina koji su se u poslednjih 30 godina naselili u Beograd a mentalno nisu mrdnuli iz svoje selendre ni milimetar.branja napisao:@Floyd : Sta fali Torbicama? Mislim da torbice manje gledaju preko ograde i vise se trude da rade nesto privatno, vecinom u sivoj zoni, nego drugi dodjosi. Meni vise smeta crnogorsko kurcenje nego bosansko ili krajisko.
@Pajo
Apsolutno se slažem ali to je generalno problem u Srbiji. Poslednja urbanizovana naselja su nastajala u prvoj polovini 80ih i tu uglavnom više nema slobodnih placeva.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Upravo sam na to mislio kad pomenuh Vračar. Da su bar lepe i kvalitetne zgrade nego bar 70% "siporex gradnja".Paja napisao:U Beogradu je sve manje pristojnih lokacija sa kućama. Ono što je valjalo je pretvoreno u zgrade.
Širim haos!
- branja
E to je ono o cemu pricam. Mislis da su ovi koji su dosli pre 50 mrdnuli. Odjednom svima smetaju ovi sto su dosli posle njih. Vidim tu gospodu beogradjane kojima svi smetaju, ostavljaju smece ispred ulaza, setaju kerove,a nece da pokupe posle njih. Eto kakav im je centar u govnima.
Pa to, zavrse zgradu za dva meseca. Da ne govorimo kakav je kvalitet plocica i stolarije. Brzo i jeftino. Pa onda otpadne fasada za koju godinu. Kad sam jurio stan, bas sam naleteo na jedan u Herojevoj zgradi. Lik renovirao sve, namestaj forma ideale i dok mi je pokazivao, otvori viseci u spavacoj i ostanu mu vrata u ruci. Lik poludeo. Ostala vrata sa sve sarkom.
Pa to, zavrse zgradu za dva meseca. Da ne govorimo kakav je kvalitet plocica i stolarije. Brzo i jeftino. Pa onda otpadne fasada za koju godinu. Kad sam jurio stan, bas sam naleteo na jedan u Herojevoj zgradi. Lik renovirao sve, namestaj forma ideale i dok mi je pokazivao, otvori viseci u spavacoj i ostanu mu vrata u ruci. Lik poludeo. Ostala vrata sa sve sarkom.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Centar je i pun govana jer je tu najveća koncentracija dođoša i ovih koje Floyd pominje. Ja ne znam nikog sa fakulteta ko je dođoš a da ne živi u krugu dvojke.branja napisao:E to je ono o cemu pricam. Mislis da su ovi koji su dosli pre 50 mrdnuli. Odjednom svima smetaju ovi sto su dosli posle njih. Vidim tu gospodu beogradjane kojima svi smetaju, ostavljaju smece ispred ulaza, setaju kerove,a nece da pokupe posle njih. Eto kakav im je centar u govnima.
Biti beograđanin je stanje duha, ne porekla, to ne mogu ni mnogi koji su ovde rođeni, a može dosta njih koji nisu.
- branja
To i hocu da kazem. Ovima koji su rodjeni smetaju dodjosi jer ih ometaju da budu beogradjani. Potrudi se i pokazi svojim primerom sta to znaci.
Ne mislim samo na beogradjane vec i na ostale. Ipak, svi smo mi odnekuda dosli.
Poslato sa Lumia 925
Ne mislim samo na beogradjane vec i na ostale. Ipak, svi smo mi odnekuda dosli.
Poslato sa Lumia 925
Poslednja izmena od branja u 24 Maj 2015, 13:21, izmenjeno 1 put ukupno.