Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Geza »

Ideš u tom smeru. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Rokne 8 merica i tu je :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

branja napisao:Ali mi ovde nisamo ni kapitalizam, ni komunizam, ni robovlasnicko drustvo, mi smo jbna kolonija
Pazi kad nismo ni kolonija. U tom slučaju pošto nisi svoj, barem si nečiji. A u našem slučaju si ničiji, pored toga što očigledno nisi ni svoj. Da makar mi možemo da se odlučimo čiji bi smo da budemo...
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Rakhil napisao:Pazi logike, ljudi se osecaju kao da su u kapitalizmu. O jebem te zivote, sta cu cuti...
Najbolje da sad svako izabere pojam za koji tripuje da ga razume I da ti okrivimo za probleme. Evo ja cu od sad da tvrdim da je prevoz sranje zbog dadaizma, I to divljeg, I svi oko mene ce isto da misle I to ce onda biti istina
Sta tu ima da se bira pojam? Lose se zivi i to je notorna cinjenica. Sta ima da mrsimo mu.a oko toga? Stanje u zemlji je LOŠE!!! Sa prosecno sprskom platom ne moze pola meseca da se zivi normalno. A sta da kazu oni koji rade za manje od prosecne?

Prebrojavanje svaki dan za osnovne stvari za kuću, nemogućnost da ustedis neki dinar, nemogućnost da kupis sebi sa vremena na vreme neko parce garderobe, strednja svakog litra goriva za auto, pisanje čekova za hranu, maksimalno redukovanje svega toga da bi se preziveo mesec u godini i ostalo na tu temu...izvini druze, ali to ne moze da se nazove normalnim zivotom, ni socijalizmom. A tako funkcionise apsolutna većina građana ove zemlje.

I tu nemamo sta da tvrdimo ti ili ja, branja, nikaragva, nuk, ljubitelj, Cile, Mile, Zika, Đura, Pera...Ja nisam čovek koji ne trpi salu, ni za..baciju na svoj račun,...ali nekad kad pricam sa tobom imam osećaj da me zezaš namerno. Ili spadaš u retke ljude u ovoj drzavi koji ,,imaju luksuz,, da normalno zive. Pa ne gledamo stvari iz istog ugla, sto bi mogao da shvatim. Ili ne zivimo u istoj državi. Nema četvrtog.

branjo,

U zemljama tipa Nemačka nije Kapitalizam, nego je Demokratija. A Demokratija je zato sto mozes da radis i zivis. Radis kao konj, ali mozeš da živiš normalno, imaš prava kao radnik i od novca koji zaradiš možeš da živiš normalno, a za pojam prosečnog Srbina i mnogo više od toga. Sama pomisao da toliko razađuje, normalnom čoveku i radniku daje volju da više radi i zaradi. A kod nas možeš da radiš više nego tamo, a nećeš imati ni pola. A ako hoćeš da imas više, onda više i radi, pa ćes imati još. Tamo radiš da bi živeo, a ovde živiš da bi radio, tu je razlika. Ceni se rad, kao sto se ovde cene neradnici, ulizice i prišipetnje.

Do duše, filozofija mnogih Srba je: ,,Daj da odem da posao da otaljam tih 8 sati, da radim sto manje, ni slučajno da uradi nesto više od onoga sto mi se strogo naredi, a i to ću da gledam da eskiviram i da smugnem ranije sa posla...,, i tako to na tu temu. A posteni ljudi i dobri radnici na..bu i tovare sebi bedu na vrat. A za budalu uvek ima posla i obaveza. Čim pokažeš da si sposoban da uradiš više i još nešto, to se odmah uvrsti u listu tvojih redovnih poslovnih obaveza. A tuta-mute sede i primaju veću platu od tebe, a nista ne rade. I jos dobiju stimulaciju. A u Nemačkoj ne možes da budes takav neradnik jer to tamo ne prolazi.

Da sam neka vlast, bez sumnje bi promenio mnoge stvari, ali bi prvo Srbe doveo u red. Pa sve drugo.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Nije normalno da moras da radis 3 posla da bi imao za osnovne stvari. Drugo je kad to radis da bi brze stvorio neke stvari u zivotu koje zelis. To je zdrav cilj. Ali je apsurd da radis 2 posla da bi imao da platis mesecnu kartu za gradski prevoz.
Isto je da li za osnovno ili za luksuze ili za brže ili za više, samo je motiv drugi. Po toj tvojoj logici svakom pojedincu je praktično tamo neko(država) dužan da obezbedi nešto "osnovno". Pritom moje tvoje ili nekog trećeg osnovno nije isto osnovno. Ja sam mogao da ne studiram, moji su mogli da plate moje studije, ali sam studirao i bio na budžetu i radio istovremeno kao kurir u privatnoj firmi. Tu sam radio za sranje kintu, kombinovao sa učenjem, cimao se da svaki zadatak uradim najbolje što mogu i da ne zadovoljim minimume zahteva nego da prebacim zahtevano. Dobio sam to da me sada direktor te iste firme zove i nudi mi posao pravnika, svi kukaju kako nema posla a mene čovek zove, odlazim kod devojke u firmu i pričam sa direktorkom, ona me pita da li imam nekog pouzdanog ko hoće da radi kanc posao, svi koji su došli neće da rade i kukaju.

Kao što sam se ja kome ne fale osnovne stvari iscimao da kupim alu felne i gume, tako bih se iscimao da obezbedim osnovno, verovatno bih se još sto puta više iscimao. Poenta je da ja ne moram da radim ni ovo jer imam sve osnovno, ali radim jer tako treba. I koji god i kakav god posao mi iskrsne ja ću da ga uzmem ako mogu da postignem i da ga uklopim, nisam u fazonu znaš imam dipl. pravnika i sad nema posla za pravnike, onda radiš u magacinu za početak, jebiga, život je kučka.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ne znam dal je bilo :pop:
http://www.kurir.rs/vesti/biznis/rfzo-k ... ak-1792763

RFZO KUPIO OTROVNE DIJALIZATORE: Bisfenol A na hemodijalizi direktno ubacuje u krv pacijenata!
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa s obzirom da decu u vrtiću hrane margarinom, onda to i ne čudi.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Day Walker napisao:Rokne 8 merica i tu je :)
:kezo:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Jebeni divlji dadaizam je kriv sto je Heroj debeo, nema druge
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja se slazem, sa malom dozom babizma.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Osam merica babizma :)
Poslednja izmena od nikaragva u 24 Maj 2015, 13:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne znam sta je babaizam, ja sam mislio na babizam :)

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Uroš S. napisao:
Nije normalno da moras da radis 3 posla da bi imao za osnovne stvari. Drugo je kad to radis da bi brze stvorio neke stvari u zivotu koje zelis. To je zdrav cilj. Ali je apsurd da radis 2 posla da bi imao da platis mesecnu kartu za gradski prevoz.
Isto je da li za osnovno ili za luksuze ili za brže ili za više, samo je motiv drugi. Po toj tvojoj logici svakom pojedincu je praktično tamo neko(država) dužan da obezbedi nešto "osnovno". Pritom moje tvoje ili nekog trećeg osnovno nije isto osnovno. Ja sam mogao da ne studiram, moji su mogli da plate moje studije, ali sam studirao i bio na budžetu i radio istovremeno kao kurir u privatnoj firmi. Tu sam radio za sranje kintu, kombinovao sa učenjem, cimao se da svaki zadatak uradim najbolje što mogu i da ne zadovoljim minimume zahteva nego da prebacim zahtevano. Dobio sam to da me sada direktor te iste firme zove i nudi mi posao pravnika, svi kukaju kako nema posla a mene čovek zove, odlazim kod devojke u firmu i pričam sa direktorkom, ona me pita da li imam nekog pouzdanog ko hoće da radi kanc posao, svi koji su došli neće da rade i kukaju.

Kao što sam se ja kome ne fale osnovne stvari iscimao da kupim alu felne i gume, tako bih se iscimao da obezbedim osnovno, verovatno bih se još sto puta više iscimao. Poenta je da ja ne moram da radim ni ovo jer imam sve osnovno, ali radim jer tako treba. I koji god i kakav god posao mi iskrsne ja ću da ga uzmem ako mogu da postignem i da ga uklopim, nisam u fazonu znaš imam dipl. pravnika i sad nema posla za pravnike, onda radiš u magacinu za početak, jebiga, život je kučka.
Osnovno se zna sta je i ne vidim zasto pravis nauku i filozofiju od toga.

Osnovno je:

1. Da imas da se prehranis mesecno kao čovek, a ne da se treses da li ceš imati za hranu do kraja meseca.
2. Da imaš da platiš sve račune i da ti ostane za hranu do kraja meseca.
3. Da imaš za prevoz.
4. Da možeš da kupiš sebi jednom u 2-3 meseca neko parče garderobe, cisto da imaš da izgledaš kao čovek.
5. Da imas pored hrane i za kućnu hemiju do kraja meseca.

Sve preko toga je manji ili veći luksuz. Mada bi zaposlen čovek trebao da može sebi da pruzi i po neki manji luksuz. Da ode na letovanje (skromno), ponekad (1 mesečno) u kafanu, da moze uvek u ispravnom stanju da odrzava neki prosečan auto i tako to na tu temu.

Tebi svaka čast. Raditi i studirati je za pohvalu. I ja sam isto tako. Hteo sam odmah posle srednje skole da se zaposlim, ali isto tako nisam hteo samo na srednjoj školi da ostanem.

Takođe bi radio svaki posao koji sa svojim poslom mogu da uklopim. Treba mi novac kao i svim ljudima i kad bi mi se pruzila prilika da mogu dodatno da ga zaradim, ne bi je propustio. Nisam naučio nista da dobijem na tanjiru, nego da radim i zaradim.

Osnovno bi svako trebao da ima. Ne treba drzava nista da ti obezbedi sem da se besplatno lečiš i o sve ostalo sto tvoj poslodavac plaća drzavi. Nego bi cene hrane, komunalija i hemije trebale da budu takve da i čovek koji radi za minimalac mogao da ih plati i tako bez problema prezivi mesec. Nekome je to dovoljno i nema više ciljeve. Tebi nije, ti bi vise. I boriš se svojim radom i time što si školovan za to više, sto pozdravljam.

Ali zasto je ona čistačica koja ti čisti kancelariju manje čovek nego ti? Ti možeš da imaš 5 puta veća primanja od nje i ako ti možes da imas i za poneki luksuz, ona bi trebada da ima barem da se prehrani i plati račune. A 20000 dinara mesečno za to NIJE DOVOLJNO.

A rekoh već i slažem da ima i neradnika koji neće da rade i kukaju kako ti kažeš. Tih mi ni najmanje nije žao. Proba 10 poslova, a ni jedan mu ne odgovara. Ja razumem da ti neki ne odgovara, nismo svi za svaki posao. Neko jednostavno nije za neki posao i sta ćeš. Ali kad neko svakom poslu traži manu, pa jbg...Rđavom ku..u i dlaka smeta. Lenjost je vrlo za..bana i teško izlečiva ,,bolest,,.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Slazem se da ne treba da postoje plate ispod 40.000 dinara, ali se slazem i da svako ima drugacije prohteve i da svi uvek kukaju, koliko god da imaju.

Imaju ljudi racune i od 20e mesecno...

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

TDI napisao:Osnovno je:

1. Da imas da se prehranis mesecno kao čovek, a ne da se treses da li ceš imati za hranu do kraja meseca.
2. Da imaš da platiš sve račune i da ti ostane za hranu do kraja meseca.
3. Da imaš za prevoz.
4. Da možeš da kupiš sebi jednom u 2-3 meseca neko parče garderobe, cisto da imaš da izgledaš kao čovek.
5. Da imas pored hrane i za kućnu hemiju do kraja meseca.
Bez uvrede, ali ovo apsolutno ništa ne znači, mogao si slobodno i 'lorem ipsum' generator da koristiš.
Odgovori