starac vujadin napisao:Pa ne spada Rover 75 u neke mnogo pouzdane automobile...bilo je kvalitetnijih Rovera. U svakom slučaju imao je šmeka i dan danas je ok auto.
Nije bio katastrofalan auto Rover 75 što se tiče kvaliteta, ali je imao izražen problem s elektronikom. Bio je bolji od ostlaih Rovera tog vremena. Pored toga slabiji benzinci su poznati po pregrevanju. U zemljama koje su imale dobru servisnu mrežu to i nije bilo strašno, ali ovde kod nas u Srbiji je bila baš muka. Lično, imam dva posredna iskustva s ljudima koji su generalno bili oduševljeni s autom, ali su ih prodali zbog elektronike. Dobra stvar je što ne drže cenu, pa za male pare može da se kupi "mnogo auta". Meni se svideo komfor, jako udoban auto. Nazad tešnji nego što bi neko pretpostavio. Mene su oduševljavali retro cajgeri koji su imali fenomenalno blago zeleno relaksirajuće osvetlenje. Uspeli su da reinkarniraju taj engleski šmek, ali dinamički auto nije bio nešto posebno....mogao je BMW tu više da se potrudi, ali nije hteo. Zato ipak stoji iza P6 i SD jer su oni pred šmeka imali donosili za svoje vreme mnogo inovacija, i bili jako napredni, iako SD nije bio baš najbolji s kvalitetom.
Inače, P5 je poznat po svom kvalitetu i zbog toga je i mnogo godina pošto je prestao da se proizvodi bio u državnoj upotrebi najviših britanskih zvaničnika.